Că avem Agenţie pentru Agenda Digitală a României nu-i bai. Alta-i buba…

Dap, în caz că nu ştiaţi, avem o instituţie #sauceva numită Agenţia pentru Agenda Digitală a României. Teoretic, este foarte important rolul său în ceea ce îndeobşte se numeşte Europa Digitală. Dar nu o să vă plictisesc tocmai eu cu astfel de chestiuni, este de ajuns să mă credeţi pe cuvânt că domeniul este de-a dreptul fascinat, doar că plin de anumite asperităţi mai tehnice.

Să ne concentrăm un pic pe denumirea de „digital” din numele sus-numitei agenţii. Care termen înseamnă, pe orice paralelă, meridian sau alte linii ale globului ăla pe care învăţam în şcoală, şi internet. Nu numai internet, să nu faceţi greşeala să credeţi asta. Dar, repet, înseamnă ŞI internet.

Apoi, vorbim despre o instituţie a statului. Adică, desigur, la nivel puramente teoretic, ar trebui să fie ceva cu ştaif. Sau, mă rog, să nu fie ca în bancul ăla cu calul orb, şchiop şi bătrân scos în târg nu ca să fie vândut, ci ca să fie făcut de ruşine.

Aceste fiind spuse, uitaţi-vă la oroarea de site al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României. Vă reamitesc spăşit că, în aceste momente în care vă uitaţi la site, suntem în 2014. Toamna. Iar o instituţie care se ocupă cu „digital” are un asemenea site.

V-aş ruga acut să nu mă luaţi cu „dar, vai, nu sunt bani la buget” (ia să le spună cineva cam cât costă o temă de wordpress, cu tot cu customizare) şi cu „dar, vai, nu am avut timp să organizăm licitaţia” (asă că au reuşit asta alte instituţii, bine, merci), căci nu servesc. Pentru că, din punctul acesta de vedere, sunt taliban: o instituţie care are treabă cu digitalul şi are un asemenea site se cheamă altcumva: Agenţia Analogă pentru Agenda şi Mai Anlogă a României.

Hai pa şi pu.

PS Am rezista eroic să nu mă leg de faptul că sus-numita agenţie se ocupă de splendoarea numită e-guvernare.ro. Puteţi să mă felicitaţi, ştiu, pentru asta.

agentie

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Că avem Agenţie pentru Agenda Digitală a României nu-i bai. Alta-i buba…”

  1. Vai de capul si de zilele mele ! daca nu au bani sa faca site-ul ar putea cauta niste voluntari si sigur s-ar gasi niste copii destepti sa îl faca sa zbârnâie . Si doar sa le scrie numele acolo: ”site realizat de cutarica si cutarica”.
    Dar ce face agentia asta ?? contact permanent cu cetatenii ? …
    M-am razgandit, sa nu mai caute nici un voluntar, mai bine desfiinteaza agentia si, deci, site-ul.

  2. Pingback: De ce strâmb din nas la numirea noului ministru al Comunicațiilor - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)