10 concluzii după conferinţa Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am participat ieri la conferinţa “One Voice” a Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL). Nu am stat mult, doar vreo două ore, căci am un program care nu îmi permite hălăduiala aşa după cum vrea capul meu cârlionţat :D Dar, pentru că sunt pe fază (meseria, ce să mai…) şi pentru că am primit pe mail o sinteză a ceea ce s-a discutat acolo, uite că fac o combinaţie de 2 luate câte 1 (deci cum? :D) şi vă dau câteva concluzii. Cu menţiunea că pe cele pe care le vedeţi că sunt 100% ale mele le puteţi lua aşa cum le-am dat, adică subiectiv :)

Încep prin a vă spune ce este Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, căci altfel nu aţi înţelege ce vă spun mai jos: cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de servicii pentru afaceri și reunește cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) și Cercetare și Dezvoltare (R&D).

1. Lucian Mândruţă este un moderator bun. În acest context, mai business, ca să zic aşa. Căci a reuşit să strecoare nişte glumiţe corespunzătoare şi să dea acel ton of voice iniţial, după care s-a mers pe parcursul conferinţei. Între noi fie vorba, deşi nu aş putea spune că am multe coordonate pe care să rezonez cu Lucian (ehe, alte daraveri acilea…), ca moderator în acest context mi s-a părut bun rău.

2. Industria serviciilor pentru afaceri va depăși 1,5 miliarde de euro în 2014, ca urmare a creșterii accelerate înregistrate pe parcursul ultimilor ani. Ceea ce, tradus mai pentru peluza la care mă situez, înseamnă că e de bine :D Căci, nu-i aşa, doar o piaţă care are nevoie cu adevărat de servicii pentru afaceri se cheamă că este numai bună pentru afaceri :)

3. Domeniile business process outsourcing și IT Outsourcing reprezintă aproape jumătate din industrie.

4. Capitalul străin a fost, și este în continuare, sursa principală de investiții în industria serviciilor pentru afaceri din România.

5. Principalii investitori străini sunt companii din țări precum Franța, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda sau Statele Unite. New entry: Brazilia şi Bulgaria.

6. Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important în România. În total, peste 60.000 de profesioniști sunt angajați în această industrie.

7. 20 dintre cei mai importanți jucători din domeniu generează până la 25% din cifra de afaceri totală a pieței.

8. Alexander Weigl, Președinte al ABSL România, spune că ““estimăm o evoluție importantă în următorii ani, de până la 30% pentru principalii jucători, datorită unor creșteri semnificative ale cererii de servicii pentru afaceri livrate din România”.

9. Industria locală oferă o gamă largă de servicii clienților din Europa, America de Nord și România, acoperind și America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum și Orientul Mijlociu.

10. Un francez care vorbeşte engleza şi recunoaşte că este pastă la aşa ceva este precum un coix a la crem dacă îţi plac dulciurile :D #pentrucunoscători

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)