Nu-i aşa că şi tu ştii că berea face burtă?

Doamnelor, domnişoarelor şi, măh, băieţi,

Vine o vreme în viaţa acestui vajnic, dar acerb băutor de bere (care sunt) când rânjeşte masiv fasolea. Căci realizează că ştiinţa vine în sprijinul a ceea ce el, vajnicul, dar acerbul băutor de bere, ştia deja: berea nu face burtă; oamenii fac burtă :))

Desigur, există diferenţe majore între a bea bere şi a te adăpa cu bere. În cel de-al doilea caz, nu te ajută nici un studiu şi nici un zeu universal să scapi de urmările dure ale alcoolului îngurgitat în quintale, nu în mililitri. Dar, când vorbim despre consumul moderat de bere (Organizaţia Mondială a Sănătăţii zice că asta înseamnă 330 ml pe zi la femei şi 660 ml pe zi la bărbaţi, alcool de 5%), studiile ne arată că berea nu face burtă. Punct.

Acestea fiind spuse, mă duc să deschid o bere. Şi să vă las să citiţi rezultatele studiului realizat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Şi, după caz, să rânjiţi şi voi fasolea sau să daţi a lehamite din mână, căci, nu-i aşa, voi ştiţi oricum mai bine decât orice studiu.

bere 1

bere 2

bere 3

 

10351672_814579998562786_8861644711667671920_n

3 comentarii la “Nu-i aşa că şi tu ştii că berea face burtă?

  1. Ioana Reply

    Dar daca beau bere cu alcool 2% (radler) asta inseamna ca pot sa beau mai mult de 330 ml/zi ? Cu matematica stau bine, si prin regula de 3 simpla (invers proportional) ar insemna 825 ml :))))

  2. PicincuHobjila Viorica Reply

    Da, m-am amuzat copios ieri, cand am vazut “sirea” la tv :)); eu tot cred ca face burta:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.