Topul siteurilor primăriilor reşedinţă de judeţ

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Unii dintre voi ar fi tentaţi să spună că nu e mare şemecherie dacă o primărie nu are nuş ce site. Adică, vorba aia, “noi nu avem ce mânca şi vouă vă arde de siteuri“. Ceea ce ar fi o atitudine de toată tristeţea, desigur. Este cam trist să vorbim în 2014 despre un site de primmărie care nu spune nimic şi care, în afară că ocupă un .ro cu care altcineva ar putea face mult mai multă treabă, este pleznit fix degeaba pe net.

Din punctul meu de vedere, o primărie care nu are site ca lumea, transmite fix următorul lucru: mi se rupe de voi, cetăţenii patriei. Şi, auxiliar, “ia mai lăsaţi-mă cu transparenţa ans shit, că ştiu eu, primar, ce am de făcut aici, pe tarlaua mea“.

Ah, pentru că sunt sigur că mulţi dintre voi nu ştiţi, există o lege (sau ceva) caere obligă instituţiile statului (spus generic) să aibă site. De aceea enorm de multe primării şi-au făcut un site cu fiul secretarei, care – desigur – “se priecepe la internet, că ne-a tras un cablu anul trecut“. Şi de aceea arată siteurile cum arată.

Cumva, putem face o paralelă între licitaţiile alea de pe vremuri cu “cel mai mic preţ”, care aduceau cu sine nişte nenrociri perpertue (hârtia pentru xerox, spre exemplu, era o mizerie, care strica maşinăriile, dar, nu-i aşa, era cea mai ieftină). Adică hai să ne concentrăm să bifăm că am făcut ceva, nu să facem ceva de calitate.

Ar fi mult de povestit aici. Dar mai bine nu îmi stric feg shuiul de luni dimineaţă. Şi mai bine vă dau topul siteurilor primăriilor reşedinţă de judeţ, realizat de cei de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, via Digi 24. Cu menţiunea că musiu Lucian mi-a atras atenţia asupra lui. Ia vedeţi unde se află primăria voastră acolo şi calculaţi cât de tare vrea primarul să fiţi informaţi sau nu. Sau ceva. Evident, ca orice top, este susceptibil de luare la pilă, ca să zic aşa, dar e un punct de pornire. Foarte bun, dacă mă întrebaţi pe mine.

Topul site-urilor primăriilor reşedinţă de judeţ
Clasificare Oraş
1 Baia Mare
2 Targu Mures
3 Oradea
4 Arad
5 Brasov
6 Deva
7 Cluj-Napoca
8 Sibiu
9 Satu Mare
10 Zalau
11 Craiova
12 Bistrita
13 Sfantu Gheorghe
14 Pitesti
15 Bacau
16 Constanta
17 Ramnicu Valcea
18 Timisoara
19 Iasi
20 Bucuresti
21 Resita
22 Alba Iulia
23 Focsani
24 Piatra Neamt
25 Alexandria
26 Galati
27 Giurgiu
28 Ploiesti
29 Suceava
30 Slatina
31 Slobozia
32 Targu Jiu
33 Buzau
34 Botosani
35 Calarasi
36 Miercurea Ciuc
37 Braila
38 Targoviste
39 Drobeta-Turnu Severin
40 Vaslui
41 Tulcea
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Topul siteurilor primăriilor reşedinţă de judeţ”

    1. Mai bine îmi dădeai o bere decât să mă gâdili aşa…=)) Merci, bre, merci! Îmi place să ştiu că ştii că sunt sensibil la tot ce ţine de Baia Mare. Poate ajungem să jucăm odată în Bănie şi să şi rămânem prieteni după aia… :))

  1. Era interesant sa se mentioneze si care sunt criteriile dupa care s-a intocmit topul (s-au desprins cateva din articolul de pe Digi, dar era buna o lista). In rest, eu ma asteptam sa vad primaria noastra mai jos. :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)