Tu ai un câine optimist sau unul pesimist?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Ştiţi faza cu “un grup de cercetători britanici”, da? De la care aflăm tot felul de lucruri, care ne încreţesc neuronii într-un asemenea hal de trebuie să vină un alt grup de cercetători btitanici să ni le descreţească. Aşa am crezut că este şi studiul ăsta cu  câinii pesimişti, pe care l-am văzut prima dată pe Mediafax. Dar nu e chiar aşa. Adică, mă rog, nu mi-am băut berea cu cei care au realizat cercetarea, dar au ajuns la nişte concluzii interesante.  Cea principală, cea de mai jos. Restul citiţi voi.

În testele realizate în cadrul acestui studiu, câinii participanţi au avut posibilitatea de a asculta înregistrări audio cu două tipuri de sunete – care le dezvăluiau că vor primi boluri cu apă sau boluri cu lapte -, însă câinii pesimişti nu reacţionau la sunetul aferent bolului cu lapte, sugerând astfel faptul că nu credeau că vor fi recompensaţi şi că vor primi cu adevărat acel lichid.

caini in iarba

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Tu ai un câine optimist sau unul pesimist?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)