Cu Spaţiul Privat Virtual putem vedea mai bine ce impozite rahat avem

Că Ministerul Finanţelor a lansat Spaţiul Privat Virtual e de bine, nu zic nu. Adică, ştiţi deja, nu fac parte din categoria aia enervantă de oameni care văd doar jumătatea goală a paharului. Aşa că salut deschidere instituţiei către public, către contribuabil, către cetăţean. Chiar îmi place idee, m-a surprins cumva, nu mă aşteptam de la ceea ce îndeobşte se numeşte Finanţe să aibă şi străluminări de astea.

Numai că, vedeţi voi, ceea ce se întâmplă cu această iniţiativă este – dacă îmi permiteţi – un fel de deschidere de fereastră mică şi încă nu ştim cât de spălată (staţi să o testăm, vedem după aia ce se poate vedea acolo) către o imensă gaură neagră, putridă şi mizeră, adică – spus de la peluză – banii noştri, ai naţiunii.

Şi vin şi vă întreb: cu ce ne ajută decisiv să vedem mai transparent că avem nişte impozite de rahat, că statul în loc să te ajute îţi dă mai tare în cap, că banii pe care te strădui să îi pui cu greu de-o parte se duc mai apoi pe impozite şi alte taxe? Căci, fireşte, una este să ne arăţi, cu o transparenţă irefutabilă, „ia uite, fraiere cotribuabil, cât de bine se vede cât ai să îmi dai” şi alta este să zici „uite, cetăţene, ca să ai o viaţă mai bună, ne-am gândit să îţi acordăm înlesnirea asta”.

Cât despre faptul că noi, ca naţiune, am fi avut mai mare nevoie de Spaţiul Public Virtual, adică să vedem ce fac autorităţile cu banii noştri, să vedem contractele, să vedem stadiul la care se află nişte lucrări. Nu de alta, dar jur că noi, pulimea, chiar ştim cât avem de plătit la stat fără să ne uităm pe net.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cu Spaţiul Privat Virtual putem vedea mai bine ce impozite rahat avem”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)