Sunt un mare păcătos când văd violenţă împotriva copiilor

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Sunt un păcătos. Mare de tot. Am multe păcate. Poate nu după litera scrierilor sfinte (sau ceva), ci după legea omenească a stăpânirii de sine. Deşi zâmbesc mult şi râd şi mai mult, devin un vulcan împroşcând violenţă în anumite momente. Explodez teribil, dar mă şi sting repede. Aşa mi-e firea. Acesta este cel mai mare păcat al meu.

Nu aş vrea să credeţi că mă aprind din orice. Ba chiar foarte mulţi se miră de calmul cu care gestionez anumite momente tensionate. Iar cei care mă văd în astfel de clipe băgând şi nişte ironii şi ceva caterincă se întreabă cum de reuşesc să fiu atât de relaxat, când lor le tremură feng shuiul. De regulă, aşa sunt. Dar am anumiţi declanşatori care reuşesc să facă explozie în mine.

Unul din aceşti declanşatori este violenţa împotriva copiilor. De orice fel.

Nu sunt mândru deloc pentru că am astfel de momente de explozie. Deloc. Lucrez la asta de multă vreme. Şi chiar pot spune că am făcut progrese importante. Dar drăcuşorul tot acolo este. Mai prin nişte unghere, mai tăcut, mai potolit, dar tot acolo este. Şi scoate corniţele de fiecare dată când văd un om mare (dar atât de mic ca suflet…) că agresează un copil.

Am ajuns la forme fizice de încleştare cu astfel de specimene. De trei ori în viaţa mea. Când le-am văzut agresând fizic un copil şi am reacţionat, fără să mă gândesc. Şi le-am pus mâna în gât. Nu vreţi să păţiţi de astea cu mine, trust me. Sunt un găligan, care am antecedente de derbedeu. Şi funcţionez pe principiul “ori tu, ori eu”. Nu sunt mândru că sunt aşa, repet. Dar, în acelaşi timp, ştiu că sunt aşa, mă accept şi lucrez la asta.

Mi-a fost foarte greu să mă uit la clipurile de mai jos, care fac parte din campania parintibuni.ro. Foarte greu. Deşi ştiam că sunt ficţiuni. Dar, în acelaşi timp, ştiam că sunt ficţiuni care reprezintă nişte date statistice. Şi că, în foarte multe familii, se merge mult, mult mai departe. Din păcate.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Sunt un mare păcătos când văd violenţă împotriva copiilor”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)