M-am dus până în Gent să fiu înţepat de o albină şi să văd strada Facebook

Gent este un oraş foarte frumos. Nu chiar atât de frumos ca Bruges, deşi mulţi mi-au spus că se bate umăr la umăr cu el. Dar nu. Not in my book, cel puţin :) Totuşi, dacă ar fi să arăt cu degetul înspre ceva ce Gent are mai mişto ca Bruges, ar fi faptul că, dacă m-aţi pune să răspund la întrebarea „unde ai vrea să trăieşti?„, cred că aş alege Gent. Pentu că are un aer mai „derbedenistic” decât Bruges…

Am ajuns în Gent în timpul deplasării în Belgia, ispravă în care i-am avut ca parteneri pe simpaticii de la KLM România. Pentru că, dacă tot eram în zonă, am zis că musai musai trebe să vedem şi acest oraş, despre care multă lume mi-a spus că este de neratat.

Dacă vii cu trenul, Gent te loveşte de cum ajungi în gară, una din cele mai frumoase în care am călcat vreodată. Un un info point automatizat de mare angajament, în mai multe limbi (fireşte). Şi care te pregăteşte la marele fix pentru ce vrei să vezi în zonă. Tot în gară am văzut cea mai frumoasă cafenea Starbucks evers. În plus, ca să fie totul şi mai beton, în mijlocul gării era un pian la care oricine se putea aşeza să cânte şi care era conectat la un sistem de lumini, care se aprindeau în funcţie de ce cântai tu pe acolo.

A fost şi o fază foarte simpatică. La un moment dat, la pian s-a aşezat un băieţel de vreo 10 ani. Şi a început să cânte. Presta foarte frumos. Brusc, a apărut mama lui, care a strigat ceva în neerlandeză (probabil „hai că vine trenul” sau ceva), aşa că băiatul a sărit repede de la pian şi a fugit înspre mama lui. Doar că s-a oprit nedumerit când a auzit cum toată lumea din jur izbucneşte în aplauze. Când şi-a dat seama că îl aplaudăm pentru cum a cântat, a făcut o reverenţă, ne-a salutat şi şi-a continuat alergarea. Iar mama sa l-a îmbrăţişat tandru :)

Şi ca să fie treaba şi mai treabă, când aşteptam să vină trenul care să ne ducă în Bruxelles, în parcul din faţa gării, m-a înţepat o albină. După vreo 20 şi un pic de ani de la ultima păţanie de acest gen. Dar, mno, era o albină occidentală… :))

Cât despre ce a zis în titlu, există o stradă pe acolo care are în denumire ceva cu facebook, dar pe care nişte şugubăţi au luat-o la pilă să pară chiar că e facebook :D

Vă las cu o galerie foto pe care am făcut-o la locul faptei cu un Canon 70D. Şi cu recomandarea să încercaţi să ajungeţi prin zonă. Merită.

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “M-am dus până în Gent să fiu înţepat de o albină şi să văd strada Facebook”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)