Există un domeniu în care bărbaţii ascultă categoric de femei

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Voi aţi observat un mic paradox atunci când vine vorba despre amenăjări interioare? Mă rog, paradox poate e mult spus, dar înţelegeţi voi ideea. Adică, bref: amenăjările interioare sunt făcute de bărbaţi la comanda femeilor :)) Serios, lasă faptul că nu am văzut ever, ever un meşter-femeie (dacă ştiţi, anunuţaţi-mă, vreau să fac interviu cu ea!), dar de cele mai multe ori noi, bărbaţii, supraveghem lucrările foarte atent, dar cu “caiet de sarcini” foarte exact trasat de la doamna. Hai, nu îmi spuneţi că nu este aşa, stimabililor, nu vă mai daţi macho, că nu vă cred! Nu de alta, dar şi eu mă includ cu desăvârşită desăvârşire în această categorie :D Căci discuţiile dintre mine şi doamna sufletului meu când vine vorba despre cum aranjăm ceva în casă se poată cam aşa.

Ea: Ce gresie crezi că s-ar potrivi în baie, aia roşie sau aia albastră?
Eu (ezitant şi mimând cam 3 secunde de gândire intensă): Aia albastră…
Ea: Da, e frumoasă. Dar parcă tot aia roşie merge mai bine.
Eu (pe un ton categoric): Clar, aia roşie e mai bună.

Cum pun pariu pe juma de halbă de bere că şi voi, stimabililor (mă rog, cei mai mulţi), procedaţi ca mine şi vă exercitaţi dreptul democratic de a vota “pentru” când vă propune soţia ceva pe linia asta, cred că ar fi momentul să vă purtătorul vostru de cuvânt şi să spun, public şi oficial, de ce facem asta. Cu menţiunea că discutăm aplicat pe amenajarea băii. Eu propun spre discuţie trei motive.

Motivul 1. Pentru că doamna ştie mai bine! Nu are rost să o dăm după şură, ăsta este adevărul, doamna se pricepe întotdeauna mai bine decât domnul la chestiuni ce ţin – să-i spunem aşa generic – de frumos în casă. Desigur, excludem aici domnii care sunt arhitecţi, proiectanţi, designeri sau din categoriile anexe :)

Motivul 2. Doamna trebuie să se simtă bine în baie când se machiază, nu tu când te bărbiereşti. Haideţi să recunoaştem, domnilor: ne pasă de cum arată baia noastră mai puţin decât îi pasă unei furnici amazoniene de paritatea leu/şiling. Pe când doamna… Ehe, aici este o altăpoveste, nu are rost să riscăm să stricăm feng shuiul momentului machiajului de dimineaţă cu o gresie prost aleasă, căci tot noi tragem ponoasele… :D

Motivul 3. Ne este atât de dragă doamna încât îi facem această concesie să decidă ea cum arată baia. Bine, asta este varianta oficială. Căci aia neoficială (dar mai adevărată, ca să zic aşa…) este că ne bucurăm că doamna ea asupra iei povara deciziilor legate de cum, cu ce, de ce, înspre ce (şi alte prepoziţii) ne amenajăm baia, ca noi să dăm doar meditativ din cap când ne propune ceva, în timp ce gândul nostru este la ce o să facă Steaua în Europa League :D

Acestea fiind spuse, vă anunţ că voi începe un fel de curs de educare în domeniul amenajării băii. Adică voi face un serial în vreo 5 episoade, în care voi fi un elev foarte silitor şi voi învăţata despre subiectul în cauză. Pe partea de corp profesoral, ca să zic aşa, îi am pe simpaticii de la Cersanit, care au decis că “gata, ajunge, nu se mai poate!” să mă lase în neagra necunoştinţă de cauză şi că trebe să mă lumineze. Materialele didactice, cum ar veni, le găsim în colecţia ergonomică SMART, de la CERSANIT.

Aşa că mă aşez frumos în banca învăţăceilor şi o să parcurg în următoarele săptămăni lecţiile din cursul “Relaxare prin organizare” (foarte fain conceptul!) privind designul băii (remember machiajul? :D),  spaţiile de depozitare (ah, aici am răsfoit un pic “manualul” şi am văzut nişte soluţii splendide oferite de Cersanit!), preţuri (mai degrabă cum să înţelegem cât mai bine raportul calitate/preţ) şi ceva… inedit (o să vedeţi voi ce…).

O să facem şi un concurs, fireşte, căci ar fi păcat să nu vă implic şi pe voi (aşa cum încerc să fac de fiecare dată când experimentez ceva) în această ispravă la care m-am angajat, dar despre asta în episoadele următoare… Apropo, ar fi bine să vă abonaţi să primiţi pe mail cursurile astea (colea în dreapta sus), ca să nu le pierdeţi, înţelegeţi ce vreau să zic… :D

Uraţi-mi succes, nu staţi aşa degeaba! :))

Colectia ergonomica SMART_de la CERSANIT 3

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Există un domeniu în care bărbaţii ascultă categoric de femei”

  1. Curs in domeniul amenajarii baii :)) Aoleu, dar ce poate fi atat de complicat? Sau nah, depinde de cat de fancy vrei sa fie totul. :D Sunt atatea optiuni in catalogul Ikea incat e deajuns sa te opresti la una dintre paginile lui destinate acestei incaperi si sa gasesti ceva care sa-ti placa.
    Oricum e de apreciat ca te implici si vrei sa inveti :D Mult succes, stimabile!

    1. @Ana Q> :)) n-ai inteles…orice are legatura cu design si organizare e complex si complicat pentru domni. Draga Cristi, hai ca-s curioasa ce o sa iasă si cat se leaga de tine. :))
      Reputatia barbatilor sta in mainile tale :))

  2. Pingback: REVISTA BLOGURILOR: De ce e internetul băsist | libertatea

  3. Pingback: REVISTA BLOGURILOR: De ce e internetul băsist | Gandul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)