Cam aşa arată acum casa în care a locuit marele Constantin Tănase

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: Juleana îmi arată un anunţ imobiliar, cu această casă scoasă la vânzare de un particular. Preţ: 410.000 Euro.

—————–

Am trecut de câteva ori pe lânga casa în care a locuit marele actor Constantin Tănase. Este relativ aproape de biroul meu. Şi de fiecare dată mi se strângea un pic stomacul când vedeam starea de paragină în care se află. Chiar îmi pusese pe acel to do list kilometric (terminaţi cu prostiile, nu mă faceţi de telecomandă, căci ştiu că şi voi aveţi lista asta!) să mă duc să fac nişte poze şi să pun întreabarea “de ce?”. Doar că, pentru că aşa sunt vremurile, nu am reuşit.

Până astăzi. Când am văzut că se împlinesc 69 de ani de la moartea sa (survenită, în ciuda legendelor că l-au ucis ruşii, dintr-o aprindere la plămâni pentru că nu s-a abţinut să nu bea… o bere…). Moment în care am lăsat totul baltă, mi-am luat aparatul şi am ieşit pe uşă (de s-au şi mirat colegii unde am dispărut fără să zic nimic).

Am ajuns la numărul 10 de pe strada Puţul cu Plopi. Aşezat lângă gard, un muncitor (făcea ceva lucrări la o clădire din apropiere, îşi aştepta colegii, aveam să aflu mai încolo). Se uita în direcţia opusă din care veneam eu, aşa că nu m-a simţit apropiindu-mă. A tresărit doar când a auzit declanşatorul de la aparat. S-a întors să vadă ce fac, apoi s-a uitat la casă şi, încruntând un pic sprâncenele, l-am văzut mişcând uşor buzele, buchisind ce scrie pe placa memorială.

Am făcut câteva poze, am apăsat clanţa de la poartă (închisă; stricată), am sunat la sonerie, dar nimic. L-am întrebat pe domnul cu pricina dacă ştie cumva dacă e locuită casa sau nu. Mi-a spus că “noi de o săptămână lucrăm aici la vecinu, nu vreau să vă mint, dar nu am văzut pe nimeni“. L-am salutat, i-am urat spor la lucru şi am plecat.

Am încercat să găsesc pe google informaţii referitoare la statusul acestei case. Dacă este proprietate privată, dacă este în patrimoniul unui muzeu sau al altei instituţii publice, dar nu am aflat. Dacă ştiţi ceva pe chestiunea în cauză, vă rog să îmi spuneţi, mă interesează. Nu de alta, dar zău că mă doare sufletul să o văd în halul ăsta…

Aveţi pozele făcute de mine astăzi, 29 august 2014. Şi un film despre casa maestrului, realizat în 1972. Iar dacă aveţi puţintel timp, să vă uitaţi şi, mai ales, să ascultaţi vorbele lui Constantin Tănase din clipurile de mai jos. Formidabil cât de actuale sunt…

http://youtu.be/kuzVMm86X7I

http://youtu.be/Z_TRMGs8pNM

http://youtu.be/cbZ9RBiD8pg

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cam aşa arată acum casa în care a locuit marele Constantin Tănase”

  1. Cate case de genul asta sunt in paragina in Bucuresti…N-o sa-ti vina sa crezi. Adevarate comori, din punctul meu de vedere. Dar…daca nu ai bani sa le iei, si daca nu esti dispus sa investesti in a le reabilita….raman acolo. Ruine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)