Declar irefutabil: Steaua a jucat mizerabil, mizerabil

De regulă, nu abordez subiecte de astea mai hot acilea pe blog. Am io raţiunile mele, care ţin de diferenţa între comunitatea pe care mi-o doresc şi traficul pe care nu mi-l doresc (ar trebui cândva să scriu despre diferenţa asta între cele două…). Iar subiectele hot aduc trafic, desigur. Numai că, vedeţi voi, din când în când, rar, mă roade rău să scriu câte ceva. Cum fac acum.

Despre Steaua. Care a jucat mizerabil în dubla cu Aktobe. Merge mai departe, fireşte, dar cât de mizerabil a jucat… În deplasare, steliştii au dat două goluri norocoase şi urâte rău şi au luat două goluri de divizia 4 din orice liga din Orientul Apropiat. Pe Arena Naţională, Steaua a jucat ceva mai bine. Dar tot prost. Singura pată de lumină afost golul al doilea, venit dintr-o fază excelentă şi o execuţie brici a lui Stanciu. Dar, în rest, mizerabil joc.

Latovlevici îmi pare monumentul indolenţei. Ştim că nu e jucător rău. Ne-a dovedit-o în mai multe rânduri. Dar ce ne-a arătat în aceste două meciuri este de un prost gust de maximă calitate. Banda sa ar putea fi denumită la modul irefutabil Bulevardul Lato. Putea Steaua să joace fără el şi tot acolo era.

Tănase zici că a fost la antrenament. Căci singura fază pe care a tot repetat-o (dar nu i-a ieşit niciodată) a fost intrarea cu fentă pe dreapta şi şut cu efect (vorba vine) la vinclul lung. În rest, nada de nada.

Adi Popa a fost constant. Constant în a se agita ca sifonul. E drept că, pe lângă pasta produsă de coechipierii lui, el a părut că joacă. Şi a fost printre cei mai buni. Numai că a jucat împotriva unei echipe jenante. Căci Aktobe, cu excepţia faptului că a fost bine aşezată în teren (meritul antrenorului), în rest a fost penibilă.

Arla a ieşit cel mai bun jucător din dubla asta. Serios? După ce a luat un gol de curtea şcolii în deplasare? Şi după ce, acasă, hăbăucii atacanţi adverşi au tras în el, singuri cu portarul (lasă că urmează alte echipe, cu alţi jucători, care nu o să rateze din astfel de poziţii)? Sigur că a scos câteva şuturi interesante. Dar de aici până la a-l lăuda în halul ăsta este cale lungă.

Cel mai tare m-a enervat la dubla cu Aktobe comentatorii şi analiştii. Care persistau în a spune despre adversarii Stelei că au fost „echipă grea„, „foarte determinată„, „un adversar dur„. Mereţi, măh… Cine, măh, Aktobe?! Păi dacă despre echipa asta vorbim aşa, ce să mai zicem de cele pe care o să le vedem jucând cu Steaua de acum înainte? Adică ăsta este mindsetul cu care aşteptăm noi următoarele meciuri, că Aktobe a fost o echipă dificilă?

Hai să recunoaştem că Steaua a fost pastă în această dublă şi de aici să începem să povestim. Aşa e mai fair. Şi, din păcate, asta este realitatea.

Hai Steaua!

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Declar irefutabil: Steaua a jucat mizerabil, mizerabil”

  1. Marea problemă de la Steaua este antrenorul, nu modul lui de a gândi tactic, ci modul lui de a-și impune tactica. Pe vremea lui Reghe fotbaliștii nici nu clipeau în fața lui, jucau bine și de frica antrenorului care avea curajul să scoată jucătorul din teren și după primul minut de joc dacă observa că nu era în forma necesară.

    Acum, Gâlcă așteaptă 60 de minute pentru a-l scoate de pe teren pe Sânmărtean și cel din urmă se supără și se duce direct la vestiare. Cu aroganți ca Lucian, Gardoș, Popa, cu tălâmbi ca Tănase sau cu un neastâmpărat ca Lato, trebuie să fii dur. Prietenia și vorba bună nu mai funcționează în fotbalul românesc. Nu dacă vrei să faci o oareșce performanță.

  2. Cine spune ca este de vina Galca inseamna ca nu stie fotbal. Asta cred eu. Pentru ca cine stie foltbal stie ca „mana” unui antrenor se vede dupa cel putin un tur. Eu nu ma pricep la fotbal, dar imi place sa ma uit la meciuri si din cand in cand mai casc gura la emisiunile de profil.

    Este insa suficient de logic sa accepti faptul ca stilul unui antrenor nu se poate planta asa cum se pune plomba la dentist. Trebuie timp.

    Ne intoarcem la Steaua, al carui joc este cu mult sub cel prestat in era Reghe. Dar asta pentru ca valoarea mijlocasilor centrali este net inferioara cuplului Bourceanu – Pintilii, nu are atacant, si nici fundas dreapta. Explicabil, zic eu, jocul prost in aceste conditii.
    Nici mie nu mi-a placut dubla cu Aktobe, dar au fost momente care m-au facut sa cred ca lucrurile pot arata si bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)