Gărâna suferă o nedreptate că este asociată doar cu festivalul de jazz

Până să ajung şi eu, pentru prima dată ever la Gărâna Jazz Festival (da, ştiu, încă nu am scris cum mi s-a părut, enervaţi-vă şi beţi o bere pe chestia asta!), în capul meu a merge acolo era pe sistemul vedem concert, bem bere, dormim, plecăm acasă. Căci asta este puterea unui brand precum festivalul, eclipsează teribil tot ce se mai întâmplă în jurul lui.

Numai că, după ce m-am plimbat câteva ore prin sat şi, mai ales, pe dealurile din jur, tare mi-a plăcut zona. Care nu înseamnă nici pe departe doar Festivalul.

Sigur că, în afară de surprinzătorul Heimatstube zu Wolfsberg, nu prea ai ce să vezi în localitate. Dar – pardon my French – zău că nu am chef de ceva opere celebre de artă când văd munţii ăia lângă mine de mă cheamă să îi calc cu sfială, ca să zic aşa. Deci nu localitatea în sine e de mare angajament, deşi o raită prin ea nu strică la feng shui desigur.

Dealurile din zona sunt, însă, minunate. Perfecte pentru plimbare. Poţi să mergi ore întregi în orice direcţie şi să te bucuri de un peisaj splendid.

O să mai merg în Gărâna. Mai ales că mi-a plăcut coresunzător şi pensiunea „Sus în Sat” unde am stat. Dar nu doar pentru festival. V-o spun ca să ştiţi şi, dacă ajungeţi în zonă, să vă faceţi planuri de umblătură. Multă :D

PS Rândurile de mai sus sunt valabile doar pentru cei care încă nu au ajuns la Gărâna. Căci cei care au înfăptuit fapta deja ştiu că acolo este mai mult decât festivalul :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)