Exemplu de bloggeri care au trecut de nivelul lui Like and Share

Îmi place de mor atunci când văd bloggeri care au trecut de ceva vreme de nivelul lui Like and Share când vine vorba despre ceea ce îndeobşte se numeşte local pride şi pun mâna pe problemă, ca să zic aşa. Adică, mai pe româneşte, una este să zici „vai, ce tare aş vrea ca oraşul meu să fie mândru ca o floare” şi altceva este să pui mâna pe hârleţ şi măcar să încerci să sapi gropiţa aia în care să fie pusă rădăcina unui rododendron urbanistic, pardon my French.

Am văzut şi văd, din păcate, foarte mulţi bloggeri care vorbesc foarte urât despre oraşul lor. Poate că unii au motive să o facă, nu zic nu. Doar că, după mintea mea, şi în aceste cazuri (ca în orice în viaţă, de altfel), avem de-a face cu opţiunea între jumătatea plină şi jumătatea goală a paharului. Pentru că o fi oraşul tău praştie în anumite privinţe, dar are şi părţi faine, categoric are şi părţi faine. Atunci de ce să alegi, mereu şi mereu, să le vezi pe alea naşpa şi să nu încerci să te uiţi la cele bune, în care – aşa ca idee zic – să te şi implici?

Călătoresc foarte mult prin ţară. Şi ajung în oraşe unde particip la nişte isprăvi faine. Care ajută oraşul din multe puncte de vedere. Doar că, spre surprinderea (şi tristeţea mea…), bloggerii locali nu se implică să pună umărul la astfel de evenimente. Motivele sunt ridicole, de cele mai multe ori. Gen „e organizat de boul ăla, nu vreau să ajut!„, „pe mine nu m-a invitat nimeni, deci mumu„, „oricum sunteţi voi ăştia de la Bucureşti, ce rost mai are să mă bag şi eu?„. Şi mai sunt şi de astea cu „nu am timp„, dar nu prea le cred, parol.

De ce fac unii bloggeri de astea, nu aş putea să vă spun. Sigur, putem broda pe marginea unor explicaţii. Doar că toate mi-ar da cu virgulă, vă spun de pe acum. Căci, privită din perspectivă, chestiunea este simplă: atunci când poţi să faci parte din ceva fain al oraşului tău, tu alegi să nu o faci. Iar asta mă depăşeşte, parol…

Acestea find spuse, mă înţelegeţi dacă salut cu respect iniţiativa cjx.ro. Care înseamnă că nişte bloggeri clujeni au zis că una este să dai Like dorinţei oraşului Cluj-Napoca de a deveni Capitală Culturală Europeană 2021 şi alta este să te apuci să dai cu hârleţul masiv pe partea asta.

Care e faza cu cjx.ro? Vedeţi mai jos. Dar nu înainte de a vă întreba cu ce credeţi că ajută o astfel de iniţiativă? Răspunsul este chiar în întrebare, ca să zic aşa…

cjx info

 

Felicitări Ciulea şi Psaico!

 

Banner cjx 01

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Exemplu de bloggeri care au trecut de nivelul lui Like and Share”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.