Cum m-a trimis pe băncile şcolii Google cu Vasile Alecsandri

Pentru că 21 iulie. Şi pentru că azi se împlinesc 193 de la naşterea lui Vasile Alecsandri. Sigur, unii dintre noi, care am prins perioada în care eram puşi să tocim poeziile bardului, nu prea surâdem cu tot coraconul când auzim numele lui. Dar treacă de la noi, că doar a trecut atâta vreme şi suntem oameni în toate firea, ce dreaqu!

Apropo de oameni în toată firea, hai că mi-am adus minte brusc de o întâmplare. Eram la întâlnirea de 10 ani de când am terminat generala. Vorbea directorul sau ceva, iar eu mă hlizeam cu o colegă şi şuşoteam amintiri de pe băncile şcolii. La un moment dat, fosta profesoară de română, doamna Vaida (o adevărată doamnă, da!) s-a întors către noi. Iar noi, deşi oameni în toată firea, mă înţelegeţi, am tăcut brusc, ne-am îndreptat de spate şi am devenit inevitabil foarte interesaţi de discursul directorului. Numai că nu am pus mâinile la spate, zău… :))

După ceremonie, ne-am dus şi i-am spus doamnei Vaida cum am reacţionat, ca la şcoală, când s-a întors înspre noi. A râs copios. Şi ne-a zis „măcar aşa să vă aduceţi aminte de mine pentru ani şi ani„. Nu, doamnă, nu aveţi dreptate. Nu aşa o să ne aducem aminte de dumneavoastră. Ci de acea doamnă cu adevărat doamnă, severă dar corectă, care ne-a învăţat şi gramatica vieţii, care ne spune că între „a fi” şi „a trăi” diferenţa este doar de alegere.

Mulţumim, doamna Vaida, mulţumim :)

google vasile alecsandri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: