24.05.2017

Despre Adi Hădean în juriul Masterchef şi teoria lui „aşa-i uşor”

Ştirea sună aşa: Adi Hădean este în juriul Masterchef. Iar această ştire înseamnă lucruri diferite pentru fiecare dintre noi. Cum, de altfel, înseamnă orice ştire. Pentru mine, atunci când m-a sunat Adi să îmi spună vestea, a însemnat un pic mai mult: o bucurie teribilă pentru reuşita unui prietenar. Căci eu am teribilul noroc de a face parte din acea categorie de oameni care se bucură de bucuria celor din jur tocmai pentru că ştim că, într-un mod pe care puţină lume îl înţelege, bucuria celorlalţi este şi bucuria noastră :)

Nu ştiu exact ce înseamnă pentru Adi faptul că este în juriul emisiunii. Pot doar specula. Şi să presupun că este încă un succes personal, bifat pe „barba” unui brand pe care şi l-a construit cu imens de multă muncă (ehe, poate la bătrâneţe o să vă spun câteva din lucrurile pe care le ştiu despre cât a tras Adi…) şi cu o plăcere teribilă de a face ce face. Două ingrediente fără de care nu ai cum să reuşeşti cu adevărat.

Mulţi se uită la oameni precum Adi Hădean, mai ales atunci când văd dovezi că au lovit din noi pe sistem de succes, cum ar veni, şi spun „bine, măh, aşa-i uşor, doar e Adi Hădean, e uşor aşa„. Uitând că Adi nu a fost mereu brandul care este acum. Uitând că în urmă cu câţiva ani era doar unul dintre cei mulţi, cunoscut de puţini şi apreciat de şi mai puţini. Doar atunci când ne uităm un pic la punctul de plecare, la traseul greu şi cu foarte multe obstacole pe care l-a parcurs până în acest moment al succesului, abia atunci înţelegem mai bine de ce lui Adi Hădean îi ies lucruri şi de ce acum „aşa e uşor, doar e Adi Hădean„.

Numai că, vedeţi voi, şi aici chestiunea trebuie nuanţată. Pentru că există vorba aia cu „e greu să ajungi sus, dar e şi mai greu să te menţii acolo„. Un adevăr pe care mulţi din cei care se uită la succesul unor branduri precum Adi Hădean îl uită. Căci, odată ajuns la nivelul la care este acum, munca de a te menţine este cel puţin la fel de intensă ca cea prestată până să ajungi aici. Altfel, desigur, pe alte coordonate şi cu alt specific, dar cel puţin la fel de intensă. Căci lumea se mişcă acum cu o viteză teribilă şi o atitudine gen „azi nu am chef, mâine sunt obosit, poimâine mă duc la mare” cuplată cu sentimentul că eşti pe vârful muntelui şi ţi se rupe odată ce ai ajuns acolo te poate arunca pe derdeluşul nebăgării în seamă foarte repede. Nu de alta, dar vorbim aici de o chestiune de gravitaţie existenţială, dacă vreţi: cu cât urci mai sus, cu atât ai de unde cădea mai tare.

Adi ştie foarte bine joaca de-a înălţimile. Tocmai de aceea munceşte foarte mult. Tocmai de aceea îi iese. Tocmai de aceea reuşeşte. Nu pentru că „aşa-i uşor, el e Adi Hădean„. Ci e Adi Hădean tocmai pentru că a înţeles că nu e uşor, nimic nu se obţine uşor, fără muncă.

Iar faptul că Adi este, oricum o daţi, blogger, nu înseamnă altceva – cel puţin pentru mine – decât un alt motiv de bucurie. Şi un prilej de a sta un pic să ne gândim că, de la un anumit nivel mai sus, a fi doar blogger parcă nu mai este de ajuns. Şi că a-ţi declina brandul şi în alte zone nu are ce să îţi ştrice. Dacă ştii ce vrei, dacă înţelegi unde vrei să ajungi, dacă ştii că „aşa-i uşor” nu este niciodată uşor.

chinezu cu hadean

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Astăzi vă provoc să fiţi sentimentalo-curajoşi! Dau şi un premiu, fireşte :D

Concurs: cea mai năroadă primă postare pe blog :D

11 comentarii

 1. miercuri, 2 iulie 2014, 14:04

  Excelenta veste! Merita omul asta multe, a muncit mult si trebuie sa ajunga sus! Asa e cand muncesti. Chapeau!

  Răspunde
 2. miercuri, 2 iulie 2014, 14:16

  Asa veste trebuia impartasita si la mine pe blog, evident la categoria „Oameni frumosi”

  Răspunde
 3. miercuri, 2 iulie 2014, 14:28

  Eu mă bucur mai mult pentru ei, pentru Masterchef, decât pentru el. Nu știu ce avantaje sau beneficii are fiind în juriu – clar, recunoașterea publică a meritelor e un mare câștig – și mi se pare că Adi Hădean, ca brand, era o valoare și fără funcția asta nouă și că ei au de câștigat avându-l acolo! Dar, da, cum spui tu, sunt atât de multe de apreciat într-un astfel de parcurs, și-l urmăresc pe Adi Hădean de ceva ani, încât ceea ce e acum… vine firesc, așa cum trebuia să fie.

  Răspunde
 4. miercuri, 2 iulie 2014, 15:17

  […] ce stirea exista deja pe net si articolul lor nu contine vreo “picanterie”, si Chinezu vorbeste despre munca si dedicatie. Asta-i ordinea aparitiilor online, din cate am observat eu. Cert e ca […]

  Răspunde
 5. miercuri, 2 iulie 2014, 15:37

  De Adrian Hadean am auzit si uneori ii mai citesc blogul … pe ceilalti doi astept sa-i vad cum se manifesta in show.

  Răspunde
 6. miercuri, 2 iulie 2014, 16:35

  Eu am două întrebări:
  1 Adi o sa fie la fel de rău in emisiune ca si predecesorii sai ? :)
  2 Voi de ce beti cu eprubeta ?

  Răspunde
 7. Caius
  joi, 3 iulie 2014, 01:07

  Primul bucătar ce participă care dacă îl cauți pe Google îl găsești pe alte pagini decât cea cu Masterchef Romania. Toți ceilalți s-au lansat on-line prin emisiune. Eu cred că este peste ce se întâmplă la emisiune…apropos, nu m-am uitat niciodată…la Adi pe pagini mă uitam…

  Răspunde
 8. duminică, 6 iulie 2014, 17:03

  Faina treaba si de apreciat asa cum spui si tu ca a pornit de la fundatie. Tot ce a construit a fost … pe barba lui.
  Felicitari lui si multumim de stire.

  Răspunde
 9. joi, 15 ianuarie 2015, 08:34

  […] bucurat teribil când, cu ceva vreme în urmă, Adi Hădean m-a sunat să îmi spună că o să fie în juriul Masterchef. La fel de tare m-am bucurat când m-a sunat […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *