Foarte interesant studiul Samsung, din care înţelegem multe (şi noi, dar mai mult angajatorii conservatori, dacă înţelegeţi ce vreau să zic) despre cum se îmbină şi cum, uneori, intră în contradicţie ce facem la muncă şi ce facem în ceea ce din ce în ce mai puţin se numeşte spaţiu personal. Căci internetul, social media au reuşit într-un mare fel să creeze o mare confuzie între aceşti termeni şi să oblige societatea să rescrie anumite – hai să le zicem aşa – reguli de comportament social care funcţionează bine merci de nişte multe decenii.
Foarte interesante concluziile despre „angajaţii hackeri„. Despre care, dacă îmi permiteţi, unii angajatori cred cam cum credea ardeleanul din banc, aflat pentru prima oară în faţa unei girafe: „aşa ceva nu există„. Numai că ei, fireşte, există. Şi bobinează corespunzător.
Ce vedem mai jos ne spune, oarecum tradus, că luăm tehnologia de-a gata şi că ni se pare absolut normal să o folosim, doar că habar nu avem că asta vine cu nişte costuri, mai ales în ceea ce priveşte partea de securitate. Trendul este bun, însă, după cum puteţi vedea mai jos.
Ia uitaţi nişte cocluzii ale studiului legate de graniţa din ce în ce mai debilă dintre viaţa profesională şi cea personală. Ocazie cu care îmi spun şi eu părerea: în loc să muncească din răsputeri să traseze această graniţă, unii angajatori mai bine s-ar focusa pe „angajarea” social media în strategia lor pentru a obţine beneficii. Nu de alta, dar lupta cu viitorul este din start pierdută pentru cei care trăiesc în trecut.
1 thought on “Studiu: Renunțarea la programul de lucru 9-17 poate fi riscantă”
In Romania e de mult programul 09-18. Sunt cateva companii care au programul de 8 ore, in principal acelea mici in care lucreaza straini. Legea exploatarii tinerilor cu intershipul de 3 lunip(erioada de proba care poate fi si neplatita) si ziua de munca de 9 ore s-a dat cu cativa ani in urma in timpul marelui ministru d-l Boc. Corectati-ma daca gresesc.