Studiu: Renunțarea la programul de lucru 9-17 poate fi riscantă

Foarte interesant studiul Samsung, din care înţelegem multe (şi noi, dar mai mult angajatorii conservatori, dacă înţelegeţi ce vreau să zic) despre cum se îmbină şi cum, uneori, intră în contradicţie ce facem la muncă şi ce facem în ceea ce din ce în ce mai puţin se numeşte spaţiu personal. Căci internetul, social media au reuşit într-un mare fel să creeze o mare confuzie între aceşti termeni şi să oblige societatea să rescrie anumite – hai să le zicem aşa – reguli de comportament social care funcţionează bine merci de nişte multe decenii.

studiu samsung 1

Foarte interesante concluziile despre „angajaţii hackeri„. Despre care, dacă îmi permiteţi, unii angajatori cred cam cum credea ardeleanul din banc, aflat pentru prima oară în faţa unei girafe: „aşa ceva nu există„. Numai că ei, fireşte, există. Şi bobinează corespunzător.

studiu samsung 2Ce vedem mai jos ne spune, oarecum tradus, că luăm tehnologia de-a gata şi că ni se pare absolut normal să o folosim, doar că habar nu avem că asta vine cu nişte costuri, mai ales în ceea ce priveşte partea de securitate. Trendul este bun, însă, după cum puteţi vedea mai jos.

studiu samsung 3

Ia uitaţi nişte cocluzii ale studiului legate de graniţa din ce în ce mai debilă dintre viaţa profesională şi cea personală. Ocazie cu care îmi spun şi eu părerea: în loc să muncească din răsputeri să traseze această graniţă, unii angajatori mai bine s-ar focusa pe „angajarea” social media în strategia lor pentru a obţine beneficii. Nu de alta, dar lupta cu viitorul este din start pierdută pentru cei care trăiesc în trecut.

studiu samsung 4

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Studiu: Renunțarea la programul de lucru 9-17 poate fi riscantă”

  1. In Romania e de mult programul 09-18. Sunt cateva companii care au programul de 8 ore, in principal acelea mici in care lucreaza straini. Legea exploatarii tinerilor cu intershipul de 3 lunip(erioada de proba care poate fi si neplatita) si ziua de munca de 9 ore s-a dat cu cativa ani in urma in timpul marelui ministru d-l Boc. Corectati-ma daca gresesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)