Duminică, aveţi o şansă unică să ascultaţi Vunk Simfonic

Poate unii dintre voi gândiţi „bre, a luat-o şi ăsta pe ulei tu titluri de astea gen click aici…„. Dar aţi greşi amarnic. Căci ce zic în titlu fix aia este: duminică, de la 20.00, în Piaţa Enescu din Bucureşti, intrare liberă, puteţi vedea UNICUL concert Vunk Simfonic. Căci, din păcate, este un experiment one time only, care – furculition – nu se va repeta. Din păcate, zic.

Şi zic aşa pentru că i-am văzut aseară la repetiţii alături de Camerata Regala si Bucharest Jazz Orchestra şi sună excelent. Nu mă sfiesc să folosesc acest cuvânt. Deloc. Pentru că oricum şlagărele Vunk (adică, pardon, acum se zice hituri :D), doar aparent uşurele, de fapt având o structură mult mai perfidă (în sensul bun, desigur) decât pare la prima auzire, piesele Vunk, zic, sunt de ascultat şi aşa, „dezbracate” de alte alea. Dar când pe filieră intra George Natsis, care face un „topping” de muzică simfonică peste piesele astea, apoi, dragilor, am avut momente în care mi s-a făcut părul măciucă de găină, dacă îmi permiteţi expresia de la peluză!

Vorbeam cu Make şi cu Cristi Florea la ieşirea de la repetiţii şi am convenit că una este să ai cu tine o orchestră de muzicieni profesionişti şi să nu ştii ce să faci cu ei, cum ar veni, şi alta este să ai un maestru ca Natsis, care a înţeles perfect natura pieselor Vunk şi cam cum trebuie potenţate simfonic. Din punctul meu de vedere, aranjamentul muzical realizat de George Natsis are marele merit că nu a uitat nici o secundă că Vunk este „primadona” şi că orchestra trebuie doar să pună umărul să iasă treaba bine.

Dar ce umăr pune orchestra! Viorile punctează exact când trebuie şi mai dolomesc anumite asperităţi muzicale inerenta din genul abordat de Vunk şi aduc şi mai mult lirism în momentele şi aşa lirice, dar şi mai multă tensiune în momentele şi aşa zbuciumate ale unor piese. Alămurile mi-au plăcut grozav. Căci sunetul lor vine parcă şi lipeşte o etichetă de genul palmă pe spate prietenească, ce te face să zâmbeşti şi să te simţi bine, fără să îţi dai seama exact de ce :D

Vă recomand din suflet să nu rataţi concertul de duminică, de la ora 20.00, în Piaţa Enescu din Bucureşti. Mai ales că intrarea este liberă. Pentru că doar atunci o să puteţi auzi Vunk în formula asta simfonică. Am îndrăznit să „fur” puţin din frumuseţea muzicii. Doar aşa ca să simţiţi un pic ce vă pregătesc băieţii :)

De menţionat că acestconcert face parte din Bucharest Music Film Festival, organizat de ARCUB, manifestare cu un program foarte interesant, la care vă invit să daţi un ochi, poate vă vin idei.

20140620_164527_Richtone(HDR) (Small)

2 comentarii la “Duminică, aveţi o şansă unică să ascultaţi Vunk Simfonic

  1. Adriana Răspunde

    Fain, abia astept sa-i aud duminica! S-a schimbat cumva ora? Am aruncat acum un ochi pe ArCUB si concertul e trecut de la 20:00 la 21:30.

    • Cristian China-Birta Răspunde

      Mulţumesc de atenţionare, colega! Este de la 20.00 concertul, am modificat şi în text. Ce să fac dacă nu mi-am băut cafeaua la ora asta :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: