Urarea mea către (unele) branduri: Dumnezo vă-mburde-n rai!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

gala societatii civileDe ceva vreme (chiar multă, dacă stau bine să mă gândesc…), unul din criteriile masive după care mă orientez atunci când apreciez (sau nu, depinde) un brand este cât de tare se implică brandul pe partea de responsabilitate socială. O sintagmă care este destul de prost comunicată de multe branduri, în sensul că i se dă, din raţiuni care mie îmi scapă profund, nişte sensuri pe stilul manual de maşină de spălat, în loc să se comunice simplu şi direct, mai ales că material de lucru este, adică brandul cu pricina chiar face lucruri frumoase, care se comunică prin ele înseşi, ca să zic aşa. Doar că, din păcate, multe branduri sunt prea scorţoase când vine vorba despre a povesti lucrurile faine pe care le fac. Trendul este bun, însă, ceea ce ne place, fireşte.

Săptămâna trecută am avut onoarea să acord un premiu pe scena Galei Societăţii Civile (daţi click pentru a vedea câştigătorii, un minim gest de omagiu, zic). Ocazie cu care am adresat reprezentanţilor brandurilor din sală cea mai frumoasă urare dintre toate urările, după mintea mea de născut moroşan: „Pentru tot binele pe care îl faceţi, Dumnezo vă-mburde-n rai pă tăţi!„. Zău că asta este cea maifrumoasă urare dintre toate urările :) În care cred. Şi în mesajul căreia cred atunci când îl adresez unor oameni care, măcar din când în când, fac lucruri faine şi ajută societatea în care prestează pentru profit.

În scurtul timp cât am stat pe scenă (loc unde îmi place să fiu de foioioioi :D), am mai zis ceva. Am pornit de la faptul că ni s-a spus că microfonul special (unul aranjat frumos, branduit, îl vedeţi în dreapta pozei de mai jos) este doar pentru câştigătorii locului I, noi ceilalţi vorbim de la un microfon mai pricăjit :)) Am zis atunci că e ca în viaţă, nu toţi putem câştiga primul loc. Dar, dacă tot nu putem fi primii, în loc să rămânem frustraţi că nu am câştigat, ar trebui să ne uităm mai atent şi la locul pe care suntem şi să îi vedem părţile frumoase, adică să gândim pozitiv. Am făcut şi o demonstraţie: am zis că de la microfonul ăla oficial şi înfipt în scenă nu poţi face „asta” şi am performat cam cum vedeţi în fotografie, rostind pe un ton grav, a ala Barry White, „bună seara, prieteni” :))

gala societatii civile 3

Felicit din suflet toate proiectele participante, nu doar cele câştigătoare, pentru că tare mult suflet pun în ceea ce fac :) Şi mulţumesc brandurilor care se implică să sprijine aceste proiecte. Le foarte mulţumesc!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)