Cu ce ne afectează faptul că Norvegia interzice cerşetoria?

Ştirea sună aşa:

cersetorie

Cel mai probabil că vom vedea astfel de decizii în următorii ani luate de din ce în ce mai multe ţări europene. Unde, fireşte, ai noştri ca brazii rulează fin şi bobinează acut pe partea infracţională. Iar asta ne va afecta masiv. Din motivele pe care, atâta cât mă duce capul, le expun mai jos.

1. De fiecare dată când o ţară va anunţa o astfel de decizie, România va fi din nou asociată cu fenomenul cerşetoriei europene. Care bate lejer în mentalul colectiv european orice campanie de promovare a brandului de ţară gen frunza şi alte alea.

2. Românii prinşi asupra faptului vor fi trimişi înapoi în ţară. O ţară ca a noastră care nu este pregătită de nici o culoare să îi asimileze, căci nici nu vrea şi nici nu poate să administreze la nivel organic astfel de chestiuni, ci doar să le dea un spray instituţional şi să se prefacă pe stil european „noi ne facem că implementăm, ei se fac că ne cred„.

3. Cei care au făcut porcării de astea de atâţia ani nu ştiu să facă altceva. Şi vor face aceleaşi lucruri şi când se vor întoarce în ţară. Căci, repet, statul român nu le oferă variante de lucru. Nimic. Bine, nu e de parcă această categorie de infractori ar aştepta înfriguraţi ca statul să le ofere ceva. Căci de multă vreme s-a produs acea ruptură imposibil de reparat, dacă mă întrebaţi pe mine.

Ce se va întâmpla în continuare? Nu ştiu. Putem doar spera că va fi bine. Şi că raportările pe care le vom face forurilor europene pe linia asta vor fi corespunzătoare, nu-i aşa? Căci europenii vor să scape de ei şi noi vrem ca europenii să fie mulţumiţi, desigur.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Cu ce ne afectează faptul că Norvegia interzice cerşetoria?”

 1. Eu unul nu stiu de ce cersetoria nu este ilegala in toate tarile. Organizata sau neorganizata.
  Exista vreun motiv bun pt care trebuie permis oamenilor sa stea pe strada si sa ceara bani ?

   1. Aia nu consider cersetorie nici eu.
    Acum aproximativ o luna, a venit un om la usa sa ma intrebe daca nu am cate ceva de facut in jurul casei in schimb la niste bani.
    Nu aveam in momentul ala, dar nici asta nu consider cersetorie.

 2. esti varza coane……ca sa faci ma frate cu niste rebuturi analfabete definitive…cand tinerii cu facultate sunt in majoritate someri…Adica ma intreb; cine ce sa fac cu niste cocalari paraziti cand nu e loc de nici un fel pentru licentiati? Vezi cati licentiati servesc la mese prin bodegi; si inca doar sezonier….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)