Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Cu ce ne afectează faptul că Norvegia interzice cerşetoria?

Ştirea sună aşa:

cersetorie

Cel mai probabil că vom vedea astfel de decizii în următorii ani luate de din ce în ce mai multe ţări europene. Unde, fireşte, ai noştri ca brazii rulează fin şi bobinează acut pe partea infracţională. Iar asta ne va afecta masiv. Din motivele pe care, atâta cât mă duce capul, le expun mai jos.

1. De fiecare dată când o ţară va anunţa o astfel de decizie, România va fi din nou asociată cu fenomenul cerşetoriei europene. Care bate lejer în mentalul colectiv european orice campanie de promovare a brandului de ţară gen frunza şi alte alea.

2. Românii prinşi asupra faptului vor fi trimişi înapoi în ţară. O ţară ca a noastră care nu este pregătită de nici o culoare să îi asimileze, căci nici nu vrea şi nici nu poate să administreze la nivel organic astfel de chestiuni, ci doar să le dea un spray instituţional şi să se prefacă pe stil european “noi ne facem că implementăm, ei se fac că ne cred“.

3. Cei care au făcut porcării de astea de atâţia ani nu ştiu să facă altceva. Şi vor face aceleaşi lucruri şi când se vor întoarce în ţară. Căci, repet, statul român nu le oferă variante de lucru. Nimic. Bine, nu e de parcă această categorie de infractori ar aştepta înfriguraţi ca statul să le ofere ceva. Căci de multă vreme s-a produs acea ruptură imposibil de reparat, dacă mă întrebaţi pe mine.

Ce se va întâmpla în continuare? Nu ştiu. Putem doar spera că va fi bine. Şi că raportările pe care le vom face forurilor europene pe linia asta vor fi corespunzătoare, nu-i aşa? Căci europenii vor să scape de ei şi noi vrem ca europenii să fie mulţumiţi, desigur.

5 comentarii la “Cu ce ne afectează faptul că Norvegia interzice cerşetoria?

 1. Claudiu Reply

  Eu unul nu stiu de ce cersetoria nu este ilegala in toate tarile. Organizata sau neorganizata.
  Exista vreun motiv bun pt care trebuie permis oamenilor sa stea pe strada si sa ceara bani ?

  • Cristian China-Birta Reply

   Aici nu te pot contrazice. Eu nu dau bani cerşetorilor. Maximum cumpăra de la bătrânii de pe stradă nişte cărţi sau ce mai scot ei, săracii, la vânzare. Doar că nu consider că ce fac ei este cerşetorie.

   • Claudiu Reply

    Aia nu consider cersetorie nici eu.
    Acum aproximativ o luna, a venit un om la usa sa ma intrebe daca nu am cate ceva de facut in jurul casei in schimb la niste bani.
    Nu aveam in momentul ala, dar nici asta nu consider cersetorie.

 2. dsfdsfdsfds Reply

  esti varza coane……ca sa faci ma frate cu niste rebuturi analfabete definitive…cand tinerii cu facultate sunt in majoritate someri…Adica ma intreb; cine ce sa fac cu niste cocalari paraziti cand nu e loc de nici un fel pentru licentiati? Vezi cati licentiati servesc la mese prin bodegi; si inca doar sezonier….

  • Cristian China-Birta Reply

   Mentalitatea care răbufneşte din comentariul tău te apropie vertiginos de cei pe care cu atâta mânie proletară îi înfierezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.