Aţi fi în stare să vă plimbaţi cu bicicleta pe stradă goi puşcă?

Mă uitam la ştirea de pe Mashable despre miile de biciclişti care au pedalat dezbrăcaţi în mai multe oraşe din lume, sărbătorind World Naked Bike Ride. Organizatorii spun că scopul acestei iniţiative este de a arăta vulnerabilitatea bicicliştilor pe drumurile patriilor, cum ar veni. Capitol la care România nu doar că scorează (v-aţi prins de ce am ales aceste termen, da?) masiv, ba chiar s-ar putea califica în ceva competiţie internaţională pe ramură, dacă ar exista aşa ceva. Căci aventura la care un biciclist din spaţiul mioritic se înhamă atunci când se apucă să pedaleze pe asfaltul patriei este un gest de curaj aproape eroic.

Cu toate acestea, nu ştiu dacă la noi s-ar putea organiza aşa ceva. Din fix două motive mari şi late: 1. nu cred că ar fi mulţi care ar avea tupeul ăsta 2. nu cred că autorităţile române suflet bisericos and shit ar da autorizaţie pentru aşa ceva.

În ceea ce mă priveşte, dacă mă uit în oglinda aia proprie şi personală, habar nu am dacă m-aş dezbrăca să mă apuc să pedalez. Nu pentru că am pudibonderită cronică sau ceva (cei care mă ştiu ştiu că acest trup grăscior şi bucălat pe alocuri este templul fizic al religiei mele personale şi sunt al dreaqu de mândru de el :D), ci pentru că nu cred că aşa se rezolvă treaba cu vulnerabilitatea bicicliştilor. Cel mult ar putea să irite pe unii sau pe alţii, iar la noi, din pricini de o ciudăţenie extremă, astfel de iritări şi inervări fac, din când în când, lucrurile să se mişte.

Deci, bref, eu nu cred că aş pedala cu buca goală. Voi v-aţi băga, la o adică?

BRITAIN-CYCLING-NAKED BIKE RIDE

Sursa foto: LEON NEAL/AFP/GETTY IMAGES via Mashable.com

7 comentarii la “Aţi fi în stare să vă plimbaţi cu bicicleta pe stradă goi puşcă?

 1. Ioana Răspunde

  Nuuuu… ce idee… nu cred ca ajuta la ceva. Dar daca s-ar ”sarbatori” in acest fel si prin Românica noastra, cred ca as trage cu ochiul la ce se intampla pe strada :)

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Păi care este diferenţa între a nu pedala dezbrăcat şi a trage cu ochiul la alţii care o fac? Lipsa de tupeu? :D

 2. BogDan Răspunde

  Clar, nu.
  Și parcă văd că ar avea BOR grijă să aducă o liotă de indivizi pe margine care să strige de-alea cu satanismul, să îndemne la muncă și să urle înjurând despre valorile morale. Ar fi ca la parada aia cu măscărici LGBT :)

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Păi de aia am zis şi eu de biserică. Pentru că simt intens că ar avea un trafalete şi pentru chestia asta… =))

 3. Oana Răspunde

  Trebuie să recunosc că ar fi interesant să simți șaua pe pielea goală, dar nu ma prea văd făcând asta în mărețul nostru public. E ironic, pentru că dacă ar fi o acțiune ad-hoc de defilat cum ne-a lasat Domnul, ar fi un scandal monstrul, însă TV-ul e înțesat de așa ceva :)

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Cam perversă asta cu simţitul pe pielea goală… :)) Pe mine m-ar deranja oricum lipeala asta, ca să zic aşa, deci mi-ar trebui un motiv masiv de tot ca să fac aşa ceva.

   • Oana Răspunde

    Nu știu de mi-ar place sau nu, dar poate că ar trebui incercat. Cine știe :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: