Ultima dată când mă mai refer la Kira ca fiind fiica lui Hagi

La anii pe care îi am (fac 40 în decembrie) am avut de multe ori (de prea multe ori, de fapt…) ocazia să văd copii striviţi de destinele uriaşe ale părinţilor lor. Copii care nu au putut face faţă presiunii uriaşe pe care numele tatălui sau al mamei lor l-a pus pe coraconul lor şi au clacat. Dar am văzut, din fericire, şi cazuri în care copiii şi-au depăşit părinţii. Sau, ca să fiu politically correct (deşi nu îmi place de nici o culoare expresia asta), i-au egalat.

Cele mai fericite situaţii sunt acelea în care copilul nu performează în acelaşi domeniu ca părintele. Aşa scapă de de-a dreptul cretina (dap, mă ştiţi, vorbesc de la peluză) „aaa, eşti fiul tatălui tău, se vede, de la el ai talentul„. Adică, pe româneşte, eşti cam varză, noroc că ai ADNul părintesc şi nu ai fost chiar catastrofă. Trec foarte mulţi ani până copilul poate dovedi că nu e doar fiul tatălui, foarte mulţi ani, uneori prea mulţi pentru răbdarea sa, aşa că renunţă. Şi, de multe ori, ratează şi se ratează.

Atunci, însă, când ce a ales să facă în viaţă copilul nu are legătură cu ce face părintele, faza cu „aaa, eşti fiul tatălui” capătă mai multe velenţe de curiozitate. Pe sistemul „ia să vedem cum poate să cânte fiul vestitului pictor” sau ceva. Adică doar o curuizitate şi nimic mai mult. În acest caz, după ce trece faza cu curiozitatea, copilul nu mai are o atât de mare presiune pe el, aşa că poate să se dezvolte natural, fără forţări şi fără să fie comparat, mereu şi mereu, cu părintele.

Pe Kira Hagi am văzut-o jucând prima dată acum aproape 3 ani. Şi m-a lăsat cu gura căscată. Avea atunci doar vreo 15 ani şi a jucat foarte, foarte bine. M-am gândit atunci că ar fi păcat să nu meargă pe drumul acesta al actoriei, pentru că are acea scâteie care aparţine celor care sunt făcuţi pentru meseria asta.

Din fericire, anul trecut a primit comunicatul cum că va juca într-un film de scurt metraj. Din şi mai fericire :)), zilele trecute Kira mi-a trimis pe mail filmul, iar azi dimineaţă, în drum spre FITS 2014, am reuşit să-l văd. Cum mi s-a părut? Hai să v-o zic un pic diferit: a fost cea mai potrivită modalitate de a-mi petrece o jumătate de oră, într-o zi superbă de vară, într-un tren care mă ducea (de fapt, încă mă duce când scriu aceste rânduri) la unul din evenimentele mele culturale favorite ever.

Filmul se numeşte „Bucureşti, te iubesc!„, realizat de Happy Sound. Şi vi-l recomand cu mare drag. Pentru că, pe lângă jocul foarte bun al Kirei, o să îl vedeţi şi pe Rareş Andrici, care mi-a plăcut foarte mult. Şi o să vedeţi un film foarte bine realizat tehnic şi cu o muzică foarte bine aleasă (mişto şi apariţia celor de la Voltaj, a picat bine de tot :D). Şi un generic de final pe care îl salut masiv :D

Ah, da, mai zic o dată ce am zis în titlu: este ultima dată când mai fac o asociere intre marele Gică Hagi şi Kira. Pentru că, din acest moment, pentru mine Kira a devenit acea personalitate care trăieşte prin şi pentru ea însăşi şi că, în timp şi în lumea filmului şi a teatrului, oamenii vor spune despre Gică Hagi că e tatăl ei, nu invers :))

kira-hagi7

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Ultima dată când mă mai refer la Kira ca fiind fiica lui Hagi”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.