Ştiaţi că şi clopotele se acordează?

Mi-a atras atenţia un comunicat de presă în care se vorbea despre acordarea clopotelor (vorbim despre alea mari, de biserică) pentru că am văzut că cei care au semnat comunicatul sunt din Maramureş. Iar eu, fireşte, am o slăbiciune pentru acea zonă şi aşa o să rămân toată viaţa.

Dar lăsaţi asta cu slăbiciunile, căci plecând din comunicat către siteul Clopote Boltor şi apoi către filmele pe care le-am văzut acolo, mi s-a părut chiar interesantă chestiunea, aşa că am zis să vi le dau şi vouă să le vedeţi.

Şi să vă gândiţi, data viitoare când vă freamătă sufletul sau ceva când auziţi un dangăt de clopot bisericos (pardon my French, eu sunt un ateu, dar unul nepracticant, vorba lui Luis Landero) să ştiţi că a fost acordat de specialişti înainte de a fi urcat în clopotniţă. Căci, în mai multe locuri din lumea asta mare, există o meserie care trebe să fie foarte faină: cea de acordor de clopote.

Paranteză: am dat pe google să văd exact cum se scrie şi termenul corect este acordor, nu acordeor. Sigur că m-aş fi putut da rotund din prima că sunt cu acribia la purtător, dar de ce să ne dăm în viaţă mai deştepţi decât suntem? :)

2 comentarii la “Ştiaţi că şi clopotele se acordează?

  1. Adi Răspunde

    Legat de subiect îți recomand cartea Clopotele de Richard Harvell, e o carte interesantă.

  2. Natural Răspunde

    Nu stiam si ma bucur ca ai abordat subiectul. Foarte interesant filmul. Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: