Vrei să descoperi lumea prin Spray Painting?

Ce vedeţi mai jos este un text semnat Florin Bădiţă. Care mi-a spus despre isprava Spray Painting. Iar eu, prins cu jdemii de chestiuni, l-am rugat să îmi scrie câteva rânduri pe această temă. Ceea ce, fireşte, a făcut. După cum puteţi vedea mai jos.

Profit de ocazie pentru a zice, pe scurt, câteva gânduri personale despre – zic aşa ca de la peluză – pictatul pereţilor. Spun abrupt că a mânji pereţii oricui, fără să ai acordul proprietarului şi indiferent de cauza măreaţă care îţi manevrează pensula, trafaletele sau sprayul, este un gest de huliganism. Punct. Dar, pe de altă parte, a face astfel de acţiuni în mod organizat, cu un scop anume şi după un plan prestabilit, mi se pare una din cele mai simpatice modalităţi prin care poţi să dai culoare unui oraş. Iar când o astfel de ispravă organizată are şi o latură socială, atunci e şi mai bine.

—————–

Pentru cei care nu știu ce înseamnă Spray Painting, este vorba despre arta graffiti, datorită căreia viața la metrou nu mai este chiar atât de plictisitoare.

Însă, pentru prima dată în România, un grup de tineri talentați vor să folosească această tehnică de artă inedită pentru terapie în rândul copiilor care suferă de autism, sindromul Down, deficiențe locomotorii, de auz sau alte dizabilități.

Aceste ateliere de dezvoltare personală destinate copiilor speciali îi ajută să își dea frâu liber imaginației, să se exprime prin culoare, iar noi să vedem cum arată cu adevărat lumea pentru ei.

Timp de 4 luni de zile, în perioada iunie – septembrie, se vor desfășura 20 de ateliere de spray painting pentru copii cu dizabilități, în cadrul mai multor ONG-uri partenere din țară.

Iar în luna septembrie, copiii vor avea șansa să își expună lucrările realizate în cadrul unei expoziții deschise publicului larg, în București.

Proiectul este unul realizat 100% din crowdfounding, mai exact din donații, urmând ca toți susținătorii să fie recompensați cu o lucrare făcută de copiii participanți la aceste ateliere.

Toți cei care cred că este un proiect unic și merită susținut pot dona prin intermediul platformei „Pot și eu”. Mai multe detalii puteți găsi pagina de Facebook a proiectului Spray Painting Romania.

Vrei și tu să dai culoare lumii în care trăiești?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)