Dragi părinţi, lăsaţi-vă copiii să picteze pereţii. Acelea sunt culorile sufletului lor :)

Zilele trecute am pus pe facebook poza de mai jos, cu un desen executat de Mara mea cea minunată pe unul din pereţii din camera ei. Spre surprinderea mea, am văzut unele reacţii de genul „vaaaai, dar cum se aţi lăsat-o să îşi murdărească aşa camera?!„. Zic spre surprinderea mea pentru că, în mintea şi în sufletul meu de tată al trei copii senzaţionali, a-ţi lăsa copilul să se exprime, inclusiv prin desenatul pereţilor, e ceva inclus precum TVA în creşterea copilului. După cum vă raportez mai jos. Cu speranţa că sunteţi foarte mulţi cei care gândiţi ca mine.

Unii dintre voi spun „murdărire„. Eu îi spun splendidă manifestare a spiritului creativ al copilului. Unii dintre voi îi spun „laşi copilul de capul lui„. Eu îi spun acordarea libertăţii de a alege. Unii dintre voi îi spuneţi „risipă de bani; tu ştii cât costă să repari mizeria aia?„. Eu îi spun costuri nesemnificative raportat la cât învaţă copilul din asta.

Am impresia că unii părinţi nu doar că au uitat că au fost şi ei cândva copii, dar au uitat şi că a fi părinte înseamnă în primul rând să oferi copilului exact de ce are nevoie: copilărie. Altceva nu mai am a vă spune…

PS Ia daţi un ochi pe campania „Cât de greu este să fii părinte„. Poate vă vin idei :)

10260027_746370288717091_4326390812976164287_n

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Dragi părinţi, lăsaţi-vă copiii să picteze pereţii. Acelea sunt culorile sufletului lor :)”

  1. Si eu mi-am lăsat fetita sa deseneze, doar ca la 1 an si 9 luni nu prea ies opere de arta. O las sa termine capodopera anul asta si zugravesc dupa :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)