Dragi părinţi, lăsaţi-vă copiii să picteze pereţii. Acelea sunt culorile sufletului lor :)

Zilele trecute am pus pe facebook poza de mai jos, cu un desen executat de Mara mea cea minunată pe unul din pereţii din camera ei. Spre surprinderea mea, am văzut unele reacţii de genul “vaaaai, dar cum se aţi lăsat-o să îşi murdărească aşa camera?!“. Zic spre surprinderea mea pentru că, în mintea şi în sufletul meu de tată al trei copii senzaţionali, a-ţi lăsa copilul să se exprime, inclusiv prin desenatul pereţilor, e ceva inclus precum TVA în creşterea copilului. După cum vă raportez mai jos. Cu speranţa că sunteţi foarte mulţi cei care gândiţi ca mine.

Unii dintre voi spun “murdărire“. Eu îi spun splendidă manifestare a spiritului creativ al copilului. Unii dintre voi îi spun “laşi copilul de capul lui“. Eu îi spun acordarea libertăţii de a alege. Unii dintre voi îi spuneţi “risipă de bani; tu ştii cât costă să repari mizeria aia?“. Eu îi spun costuri nesemnificative raportat la cât învaţă copilul din asta.

Am impresia că unii părinţi nu doar că au uitat că au fost şi ei cândva copii, dar au uitat şi că a fi părinte înseamnă în primul rând să oferi copilului exact de ce are nevoie: copilărie. Altceva nu mai am a vă spune…

PS Ia daţi un ochi pe campania “Cât de greu este să fii părinte“. Poate vă vin idei :)

10260027_746370288717091_4326390812976164287_n

5 comentarii la “Dragi părinţi, lăsaţi-vă copiii să picteze pereţii. Acelea sunt culorile sufletului lor :)

 1. catalin Reply

  Vopseaua lavabila e ieftina!

 2. bogdan Reply
  • catalin Reply

   o idee foarte buna, cred ca o sa o incerc eu!

 3. Mihai Reply

  Si eu mi-am lăsat fetita sa deseneze, doar ca la 1 an si 9 luni nu prea ies opere de arta. O las sa termine capodopera anul asta si zugravesc dupa :)

 4. Razvan Reply

  Ideea lui Bogdan o am si eu. Cand o sa fie cazul vopsesc un perete si am rezolvat dilema.
  Sper sa se dea usor jos. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.