30.04.2017

9.000 de români suferă de Lupus (LES5)

Astăzi, 10 mai, este Ziua Mondială a Lupusului. De aceea blogul meu s-a îmbolnăvit puţin. Căci suferă de simptomul imitaţiei. Pentru că puţină lume ştie că bolii Lupus i se mai spune şi „marele imitator” pentru că imită foarte bine alte boli, se ascunde după nişte simptome ale unor boli comune, de aceea este foarte greu de depistat.

Am răspuns „da” provcării Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune si Asociatia Lupus Romania de a-mi îmbolnăvi blogul. Pentru o zi. Încercaţi săvă imaginaţi cum este să trăieşti zi de zi cu această boală. Şi nu pe blog. În trupul tău…

Lupusul este o boala cronica incurabila, autoimuna care poate deteriora orice parte a organismului (pielea, incheieturile sau organele interne). Lupusul poate aparea oricand, fara cauze cunoscute. Pacientii nu mai pot avea o viata normala.

In Romania, potrivit statisticilor, aproximativ 9.000 de persoane sufera de Lupus (LES5), iar 90% dintre persoanele afectate sunt femei tinere, active, cu varste cuprinse intre 15 si 44 ani.

Diagnosticarea se face in minim 4 ani, timp in care multi pacienti nu sunt constienti de ce li se intampla si apeleaza la diversi medici in cautarea unui rapsuns. In principiu, 3 medici diferiti trebuie sa cada de acord pentru o diagnosticare finala.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Domnule preşedinte, eşti alcoolic sau nu, băi Traiane?

Ştiai că poţi adopta un delfin pentru 500 lei?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *