9.000 de români suferă de Lupus (LES5)

Astăzi, 10 mai, este Ziua Mondială a Lupusului. De aceea blogul meu s-a îmbolnăvit puţin. Căci suferă de simptomul imitaţiei. Pentru că puţină lume ştie că bolii Lupus i se mai spune şi „marele imitator” pentru că imită foarte bine alte boli, se ascunde după nişte simptome ale unor boli comune, de aceea este foarte greu de depistat.

Am răspuns „da” provcării Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune si Asociatia Lupus Romania de a-mi îmbolnăvi blogul. Pentru o zi. Încercaţi săvă imaginaţi cum este să trăieşti zi de zi cu această boală. Şi nu pe blog. În trupul tău…

Lupusul este o boala cronica incurabila, autoimuna care poate deteriora orice parte a organismului (pielea, incheieturile sau organele interne). Lupusul poate aparea oricand, fara cauze cunoscute. Pacientii nu mai pot avea o viata normala.

In Romania, potrivit statisticilor, aproximativ 9.000 de persoane sufera de Lupus (LES5), iar 90% dintre persoanele afectate sunt femei tinere, active, cu varste cuprinse intre 15 si 44 ani.

Diagnosticarea se face in minim 4 ani, timp in care multi pacienti nu sunt constienti de ce li se intampla si apeleaza la diversi medici in cautarea unui rapsuns. In principiu, 3 medici diferiti trebuie sa cada de acord pentru o diagnosticare finala.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)