Ce vedeţi mai jos este un interviu cu Szabolcs Emod, unul din câştigătorii campaniei de pe Blogal Initiative. Care are un blog de nişă foarte interesant. După cum aflaţi mai jos :)
1. Spune-ne in cateva cuvinte „scopul” blogului tau. Adica ce isi doreste acest blog de la viata 2.0, ca sa zic asa?
Am pornit la drum cu ideea de a umple golul existent; atât în mine cât și pe “taraba românească”; deoarece toată știința “noastră” se oprește la câteva specii de ciuperci cunoscute urmate de un “Doamne, ajută!” mai departe. Ciupercomania nu este și nu vreau să fie un blog personal, ci mai degrabă un blog comun; al nostru; în care fiecare să vină (cu întrebări sau răspunsuri) și să îmbogățească bagajul nostru de informații, de pe urma căreia să beneficiem cu toții.
2. Cum ti-ai ales nisa pe care scrii? Si ce subiecte mai abordezi?
Întâmplarea face ca “moașa” satului, (cea care le știe pe toate), îmi desființase o sacoșă plină de ciuperci ca fiind otrăvitoare (ulterior dovedindu-se a fi fost comestibile); așa că am început să sap după informații în acest sens, descoperind imensa gaura neagră din acest domeniu în ceea ce privește informațiile în limba română. A fost momentul în care m-am hotărât să împart ceea ce aflasem; ca cei ce vor fi în situația mea, să nu pornească la drum cu același handicap. Lipsa de informație. Cu pericolul de a mă repeta, revin asupra faptului că prin paginile Ciupercomania, veți găsi subiecte legate (direct sau indirect) doar de ciuperci.
3. Care-i faza cu Curcubeul? De ce ai ales aceasta modalitate ca sa iti promovezi blogul?
Fiecare domeniu își are propia frumusețe, dar care este văzută altfel de către fiecare om în parte; la fel cum inginerul vede frumusețea soluției tehnice, designerul finețea liniilor, iar consumatorul măsoară aceași frumusețe prin gradul de confort … la fel și în acest domeniu de nișă, ciupercile pot fi privite în foarte multe feluri. De ce să le privim doar in punctul de vedere al omului de știință, când ele sunt parte din viața noatră încă din cărțile cu povești (la fel ca și Curcubeul). Vreau ca prin paginile mele să vă prezint ciupercile cât mai variat posibil; pe gustul fiecărui individ în parte; deoarece paranoia “construită” în jurul lor este absurdă și exagerată.
4. Care sunt cele mai mari beneficii pe care le ai datorita blogului?
Plăcerea împărtăşirii a ceea ce am reuşit să învăţ despre ciuperci precum relațiile dobândite cu oamenii pe care i-am cunoscut pe această cale. Deși la prima vedere pare absurd ca pe o pagina în limba română să am cititori de alte nații, am cunoscut pe acestă cale oameni sârbi, greci, polonezi … cu care colaborez din ce în ce mai bine. În plus, dar nu în ultimul rând, este ceva care îmi place. Şi de ce să mint, acest interviu mă poate ajuta să ajut, dacă înţelegi ce vreau să spun.
5. Cam cata vreme te vezi scriind pe blog?
Răspund cu o întrebare!
Câtă vreme ţine o pasiune? O secundă, un minut, o oră…
Tu ce părere ai după ce mi-ai citit blogul?
6. Cateva cuvinte EXCLUSIV pentru cititorii chinezu.eu :D
Ciupercile sunt prieteni de nădejde și aliații noștri cei mai puternici; iar această “imagine” este deformată doar de către propria noastră ignoranță. Dar ce să o mai lungesc? Urmăriți-mă și veți afla mai multe.
6 thoughts on “Apropo de bloguri de nişă: cum vă sună Ciupercomania? :D”
Am făcut ceva documentare! Un blog scris cu pasiune pe care îl voi citi cu drag! Felicitări pentru el Emod! Si Chinezului care promovează o nişă, de fapt foarte largă!
Bre, daca nu era campania pe Blogal Initiative, nu as fi auzit de Ciupercomania :) Uite si de aia imi place ce se intampla acolo :D
Foarte tare blogul! Dacă ma intreaba cineva de ciuperci acum stiu unde sa-l directionez :) Bravo Szabi!
Multumesc tuturor; in primul rand lui Cristi pentru implicare, (chiar daca vrea sa para modest); daca nu „ma vota” n-as fi castigat …
iar voua, celor din urma dar nu ultimi, pentru sustinere si faptului ca ma urmariti.
Un blog super fain, mai ales ca ciupercile sunt foarte cautate. Nisa e buna si cred eu, va avea succes mare pe viitor. Un domeniu .ro nu strica, zau daca nu.
daca ar fi vorba doar de un domeniu1; dar apoi vin costurile de hosting … iar eu nu am nici un habar cum sa scot bani de pe urma blogingului :(