Apropo de bloguri de nişă: cum vă sună Ciupercomania? :D

Ce vedeţi mai jos este un interviu cu Szabolcs Emod, unul din câştigătorii campaniei de pe Blogal Initiative. Care are un blog de nişă foarte interesant. După cum aflaţi mai jos :)

21. Spune-ne in cateva cuvinte „scopul” blogului tau. Adica ce isi doreste acest blog de la viata 2.0, ca sa zic asa?

Am pornit la drum cu ideea de a umple golul existent; atât în mine cât și pe “taraba românească”; deoarece toată știința “noastră” se oprește la câteva specii de ciuperci cunoscute urmate de un “Doamne, ajută!” mai departe. Ciupercomania nu este și nu vreau să fie un blog personal, ci mai degrabă un blog comun; al nostru; în care fiecare să vină (cu întrebări sau răspunsuri) și să îmbogățească bagajul nostru de informații, de pe urma căreia să beneficiem cu toții.

2. Cum ti-ai ales nisa pe care scrii? Si ce subiecte mai abordezi?

Întâmplarea face ca “moașa” satului, (cea care le știe pe toate), îmi desființase o sacoșă plină de ciuperci ca fiind otrăvitoare (ulterior dovedindu-se a fi fost comestibile); așa că am început să sap după informații în acest sens, descoperind imensa gaura neagră din acest domeniu în ceea ce privește informațiile în limba română. A fost momentul în care m-am hotărât să împart ceea ce aflasem; ca cei ce vor fi în situația mea, să nu pornească la drum cu același handicap. Lipsa de informație. Cu pericolul de a mă repeta, revin asupra faptului că prin paginile Ciupercomania, veți găsi subiecte legate (direct sau indirect) doar de ciuperci.

3. Care-i faza cu Curcubeul? De ce ai ales aceasta modalitate ca sa iti promovezi blogul?

Fiecare domeniu își are propia frumusețe, dar care este văzută altfel de către fiecare om în parte; la fel cum inginerul vede frumusețea soluției tehnice, designerul finețea liniilor, iar consumatorul măsoară aceași frumusețe prin gradul de confort … la fel și în acest domeniu de nișă, ciupercile pot fi privite în foarte multe feluri. De ce să le privim doar in punctul de vedere al omului de știință, când ele sunt parte din viața noatră încă din cărțile cu povești (la fel ca și Curcubeul). Vreau ca prin paginile mele să vă prezint ciupercile cât mai variat posibil; pe gustul fiecărui individ în parte; deoarece paranoia “construită” în jurul lor este absurdă și exagerată.

ciupercomania4. Care sunt cele mai mari beneficii pe care le ai datorita blogului?

Plăcerea împărtăşirii a ceea ce am reuşit să învăţ despre ciuperci precum relațiile dobândite cu oamenii pe care i-am cunoscut pe această cale. Deși la prima vedere pare absurd ca pe o pagina în limba română să am cititori de alte nații, am cunoscut pe acestă cale oameni sârbi, greci, polonezi … cu care colaborez din ce în ce mai bine. În plus, dar nu în ultimul rând, este ceva care îmi place. Şi de ce să mint, acest interviu mă poate ajuta să ajut, dacă înţelegi ce vreau să spun.

5. Cam cata vreme te vezi scriind pe blog?

Răspund cu o întrebare!
Câtă vreme ţine o pasiune? O secundă, un minut, o oră…
Tu ce părere ai după ce mi-ai citit blogul?

6. Cateva cuvinte EXCLUSIV pentru cititorii chinezu.eu :D

Ciupercile sunt prieteni de nădejde și aliații noștri cei mai puternici; iar această “imagine” este deformată doar de către propria noastră ignoranță. Dar ce să o mai lungesc? Urmăriți-mă și veți afla mai multe.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Apropo de bloguri de nişă: cum vă sună Ciupercomania? :D”

    1. Multumesc tuturor; in primul rand lui Cristi pentru implicare, (chiar daca vrea sa para modest); daca nu „ma vota” n-as fi castigat …

      iar voua, celor din urma dar nu ultimi, pentru sustinere si faptului ca ma urmariti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.