Ce se întâmplă de Ziua Mondială a Cărţii?

Întrebarea din titlu s-ar „traduce” cam aşa: dacă mai ştiţi evenimente care au loc astăzi, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii, vă rog să mi le ziceţi în comentarii mai jos sau pe chinezu at chinezu.eu ca să le pot actualiza acilea în această postare, căci nu se ştie niciodată cui vor folosi aceste informaţii :)

Aş vrea să transmit un gând de mulţumire pentru toţi bibliotecari din această ţară mai ciudată aşa cum este ea pentru că astăzi este şi Ziua Bibliotecarului din România. La mulţi ani, stimabililor! Şi mulţumiri pentru ceea ce faceţi :)

Încep prin a vă spune – am primit pe mail – că în Piaţa Universităţii din Bucureşti se întâmplă, începând cu ora 18, isprava de mai jos:

Piaţeta de la Universitate va fi pavată cu 10.000 de volume puse la bataie de Editura Litera, cu sprijinul “ring”, marcând astfel şi cei 6 ani de la apariţia primei ediţii a celui mai citit cotidian local din Bucureşti. Şi pentru că ne aflam în cel mai frumos anotimp al anului, surpriza din acest an constă în faptul că fiecare volum va fi daruit împreună cu o floare.

La Biblioteca Naţională a României din Capitală, are loc evenimentul cu intrare libetă „Tolle, lege!/ Ia şi citeşte!” (sursa Mediafax):

În spaţiul Symposium, situat la parter, vor fi difuzate, între orele 10.00 şi 12.00, fragmente dintr-o serie de audiobook-uri publicate de editurile româneşti în ultimii ani, precum şi o prezentare în format PowerPoint intitulată „Literatura ca «instrucţiune de lectură» – un eseu despre biblioteca-personaj şi cititorul-personaj în literatura contemporană”.

Între orele 12.00 şi 14.00, în acelaşi spaţiu, Biblioteca Naţională a României convoacă laolaltă bibliotecari şi cititori, la o întâlnire în care fiecare, timp de 10 minute, să citească, la alegere, cu voce tare, un fragment dintr-o carte, împărtăşind astfel cu cei prezenţi ideile, impresiile şi emoţiile provocate de text, în orice format s-ar afla acesta.

De la ora 14.00, în spaţiul expoziţional Dealul Spirii, situat la mezanin, va fi vernisată expoziţia „Spectacolul ca o carte: Figuri de ctitori ai artei scenice româneşti (manuscrise, documente istorice, periodice, partituri, fotografii privitoare la marii actori Matei Millo, Mihail Pascali, Grigore Manolescu şi Aristizza Romanescu şi la sopranele de renume mondial Elena Theodorini şi Haricleea Darclée – documente din Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României)”, iar, de la ora 15.00, va avea loc un program muzical susţinut de elevi ai Liceului George Enescu din Bucureşti, în spaţiul Symposium, situat la parter.

În Braşov, cei de la librăria „St.O. Iosif“ au pregătitpeste 5.000 de cărţi pentru cititori de toate vîrstele şi din majoritatea domeniilor de interes. Este pentru prima dată cînd la Braşov o librărie oferă cărţi gratuit de Ziua Internaţională a Cărţii, anii trecuţi fiind oferite doar discount-uri.

Ziua Mondială a Cărții va fi celebrată miercuri, la Alba Iulia, într-un mod cu totul aparte. Librăria Humanitas organizează un „Maraton de Citit”. Astfel, toți cei care își doresc să doneze o carte unei biblioteci rurale sau pur și simplu cuiva care are mai multă nevoie o pot face acum, cu condiția să citească un pasaj din cartea lor preferată în librărie. Drept recompensă și în sprijinul celor care au nevoie de cărți, librăria va dona un volum.

Informaţie furnizată de Corina-Adriana Ureche: Cărțile pe față împreună cu Ragaz te invită la un eveniment dedicat lecturii, în Cluj-Napoca.

– Ne deschidem cărțile preferate – deoarece credem că acele cărți care ne marchează ni se citesc pe față, vă invităm să vă înscrieți titlurile preferate pe pereții de sticlă din Răgaz (într-o zonă pe care o vom numi Cărți verzi pe pereți).

– Facem schimb de cărți – vă încurajăm să aduceți cu voi cărți pe care doriți să le dăruiți la schimb altora. Recomandăm cărțile care ne recomandă și le oferim altora ocazia să le cunoască.

– Blind date with a book – Fundația Comunitară Cluj vă provoacă la o întâlnire cu cărți necunoscute, ale căror autori și titluri sunt ascunse sub hârtie colorată. Cărțile se vor achiziționa în schimbul unei donații simbolice.

– Lansăm programul Local a la carte prin care centralizăm și acredităm localurile reader-friendly după cinci distincții.

Invitat special Florin Rosoga care ne va spune de ce citește el cărți.

Tot de la Corina-Adriana aflu o veste foarte faină, tot din Cluj-Napoca: astăzi, cartea este biletul prin care poţi intra în Grădina Botanică :)

Informaţie furnizată de Daniel Botea: se lansează prima bibliotecă stradală din Moldova.

Tot de la Daniel Botea aflăm că astăzi Nemira are o reducere generală de 50% la toate cărţile, cu transport gratuit.

Tot Daniel ne arată o foarte bună centralizare a ofertelor din această zi.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Ce se întâmplă de Ziua Mondială a Cărţii?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.