22.07.2017

Imnul CM Brazilia 2014, cel mai slab imn de când mă uit io la competiţia asta

Ia ascultaţi şi voi leşinăciunea asta de piesă, care este imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia 2014.

Măi, oameni buni, păi ce e asta? Hai să trecem peste faptul că din punct de vedere muzical este foarte slabă. Căci un imn oficial al unei competiţii nu trebuie să ţină neapărat seama de intrat în topuri, de făcut succes comercial şi alea, alea. Ci presupune multe alte chestiuni, mai de coracon, ca să le zic aşa. Iar anul ăsta vorbim despre Brazilia, da? Păi unde este bucuria aia braziliană în piesa asta? Unde este acel feeling care să te facă să te ridici de pe scaun şi să îţi vină să te hâţâni şi să te bâţâi în ritmul muzicii? Unde este zâmbetul pentru care un imn a la Brasil să ţi-l lipească de fasolea rânjită din dotare?

Tare aş vrea să avem varianta să dăm skip la acest imn când o să ne uităm la meciuri. Căci nu este de nici o culoare un preludiu bun pentru spectacolul pe care – sper, cel puţin – o să ni-l ofere meciurile din competiţie…

Şi ca să fie tristeţea ce m-a cuprins decisivă, ia faceţi şi voi ce am făcut eu. Adică ascultaţi imnurile de la ediţiile precedente. Adică, pentru a respecta ce am zis în titlu cu „de când mă uit io la competiţia asta„, să începem cu imnul Mexico 86. Nu cel mai reuşit ever, dar nu se compară cu ăsta nou, totuşi.

Mai are rost să vă spun că imnul italian din 90 este în continuare de mare, mare angajament?

Imnul din SUA 94 nu e ceva cu care să rămâi forever, dar nici unul căruia să vrei să îi dai skip, zău aşa.

Aş fi vrut anul ăsta un imn pe genul celui din Franţa 98, cântat de de altfel extrem de enervantul în ceea ce mă priveşte Ricky Martin, căci are o anumită bucurie de aia sud-americană, ca să îi zic aşa.

Anastacia nu a rupt gura târgului în 2002, dar tot avea acel ceva de imn de competiţie.

Cel din 2006 a fost cam plângăcios pentru gustul meu, dar orişicât, mişca mai cu talent decât ăsta de anul ăsta.

Africa de Sud încă ne mai răsună în urechi, căci îmi pare că a bifat foarte bine specificul african şi se pupă şi cu faza internaţională, ca să zic aşa.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cine este Ionuţ Budişteanu şi de ce a apărut pe Mashable?

Dragi părinţi, lăsaţi-vă copiii, măcar din când în când, să vă fie părinţi

12 comentarii

 1. miercuri, 9 aprilie 2014, 12:00

  Nu știu ce să zic. Nu mi se pare chiar leșinăciune. E plictisitoare într-adevăr partea vorbită. Aia n-are niciun Dumnezeu! Versuri motivaționale ”my-ass”! Dar părțile cântate sunt chiar mișto. E un fel de techno-samba deci se încadrează și cu Brazilia și cu 2014.
  Dar înțeleg ce zici. Și mie îmi lipsește farmecul lui ”Un Estate Italiana” :) Bătrâni melancolici! Ce pretenții să ai? :)

  Răspunde
  • miercuri, 9 aprilie 2014, 12:09

   Măh, tu iarăşi eşti omul păcii? :)) Mie nu îmi place de nici o culoare piesa asta. Ne certăm până la CM viitor, dacă vrei! :))

   Răspunde
   • miercuri, 9 aprilie 2014, 23:40

    Nu cred ca-i omul pacii, insa sunt de acord cu Vlad intr-o privinta: am imbatranit. Un pic de low profile nu ne-ar strica pe subiectele astea, se prind cititorii pana la urma ca, daca insumeaza varstele noastre, iese mai bine de un 100 de ani. :-D

    Răspunde
    • joi, 10 aprilie 2014, 06:56

     Nu vă supăraţi, domnu, dar lucraţi cumva la Casa de Pensii? :)) Bre, colegu, ce vrei dacă vârsta din buletin ne arată că unii am prins CM 86? Să mă dau mai tânăr de cât mă arată freza nu e pe feng shuiul meu :D

     Răspunde
 2. miercuri, 9 aprilie 2014, 12:28

  „Waving Flag” este cel mai bun din lista asta.

  Răspunde
 3. miercuri, 9 aprilie 2014, 13:14

  Slabă tare melodia asta. Mă aşteptam la ceva în portugheză, foarte ritmat, pe stilul pieselor care au avut succes internaţional în ultimii ani.

  David Correy – The World is Ours sau Gaby Amarantos – Tudo Mondo sună destul de bine.

  Răspunde
 4. Dan
  miercuri, 9 aprilie 2014, 16:31

  Forza Italia!

  Răspunde
 5. miercuri, 9 aprilie 2014, 16:34

  No, dupa primele „triluri” am crezut ca e imnul promovarii statiunii Mamaia. Da, da, ala cantat de proaspat incatusatul primar/salvamar Mazare. Dar nah, it’s only my opinion. :)

  Răspunde
 6. Marius
  miercuri, 9 aprilie 2014, 17:08

  K’NAAN – Wavin’ Flag este imnul Coca Cola. Se poate verifica si pe profilul oficial de youtube „ATTENTION: This is NOT the official video or song of the 2010 FIFA World Cup!
  Music video by K’naan performing Wavin’ Flag. (C) 2010 OctoScope Music, LLC”
  Imnul World Cup 2010 a fost Shakira – Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song)

  Răspunde
  • miercuri, 9 aprilie 2014, 18:27

   Aaaaa, merci de atentionare, am incurcat io embedurile :)) Am schimbat. Ce bine ca am norocul sa ma citeasca din greseala cititori mai atenti ca mine… :))

   Răspunde
  • miercuri, 9 aprilie 2014, 18:37

   Intr-adevar nu e imnul de la World Cup, dar e destul de clar ca piesa lui K’Naan e mult mai buna decat imnul oficial, motiv pentru care a si ramas in memoria multora drept „imnul oficial”.

   Răspunde
   • miercuri, 9 aprilie 2014, 18:40

    Corect, asta cu Shakira nu e asa de buna. Eu am incurcat embedurile pentru ca am vrut sa le pun pe amandoua, sa zic ceva de genul uite un imn neoficial mai misto ca ala oficial, dar am renuntat la idee, ca am zis ca prea complic postarea :D

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *