Vizită de lucru la fabrica Aqua Sara din Boholt

Ia staţi un pic, potoliţi-vă nerăbdarea cu care aţi năvălit să vedeţi care e faza cu apa asta :)) Căci vreau să vă spun, de la înălţimea mea de 95 de kile şi de la greutatea mea de 1,83 m :D următoarele: fac anul ăsta 40 de ani şi tot mai primesc câte un bobârnac de ăla de la viaţă de mă face să mă scarpin întrebător în capul meu creţ şi să îmi zic în barbă „bre, chinezule, multe mai ai de învăţat„…

Un astfel de bobârnac (ca să nu zic ditai palma, că o dăm în violenţe şi alea, alea) mi-a fost administrat când am înţeles ce înseamnă cu adevărat Aqua Sara. Ştiam vag de brandul ăsta, de când am fost anul trecut prin Hunedoara. Şi ţineam minte că mi s-a părut chiar bună. Dar atât. Pauză în rest. Adică – hai să o zicem pe româneşte – este o apă îmbuteliată, bre, ce mare şmecherie!? Şi nici măcar un brand de ăla de îl vedem toată ziua pe la televizor, ci unul local, din Hunedoara, ce şi mai mare smecherie să fie?

A trebuit să fiu parte din isprava Pro HD – Fabricat în HD şi să ajung la fabrica unde se face Aqua Sara ca să mă retrag într-un colţ spăşit că am trecut cu mult prea multă uşurinţă la „diverse” un brand precum Aqua Sara, despre care am aflat că este, cu adevărat, o mare şmecherie. După cum vă raportez mai jos.

Dacă vă gândiţi la o apă îmbutelitală locală – ca să îi zic aşa – imediat vă cam vine în minte o curte, cu ceva ciop (adică instalaţie de aia gen robinet în curte) de unde, printr-un furtun, intră apa în sticle, le pui dopul, fleoşteşti acolo o etichetă cu săruri şi nuş ce, o arunci în portbagaj şi hop ţop cu ea în magazinaşe de cartier. Bine, exagerez, evident, dar doar ca să înţelegeţi cât de mare a fost surpriza mea să ajung la ditai făbricoiul unde măruntul, localul brand Aqua Sara se desăvârşeşte. Nu chiar un şoc, aşa cum a păţit Alin :)) Dar o surpriză a fost, categoric a fost.

Fabrica se află în localitatea Boholt, la vreo 10 km de Deva. O zonă făină, de altfel, de un ruralism simpatic, dacă îmi permiteţi. Din drum, dacă te uiţi înspre fabrică, vezi nişte hale mai mari, dar te gândeşti că nu are cum să fie toate ale acestui brand mititel, local, alea alea. Intrăm în curte, primim instrucţiuni despre cum să procedăm când vizităm fabrica şi intri în acele hale. Şi începi să ridici sprânceana. Căci ce vezi nu are nici o legătură cu brandul mititel, local şi alea alea. Ci cu o masivă hardughie de aia tehnologică, cu o linie de îmbuteliere de nu îi vezi capătul şi cu tot felul de instalaţii computerizate şi ţevărarie lucioasă, de astea tehnice de nu le înţeleg eu :))

Aflăm că din 2007 au fost investite cam 5 milioane de euro în fabrică. Repet, 5 milioane de euro. Moment în care brandul ăsta mititel, local şi alea alea nu mai pare aşa de mititel. Chiar deloc. Iar când înţelegi şi fluxul tehnologic de la faţa locului, nu mai pare nici foarte local brandul, parol. Toate astea ca să scoată o apă care, zic şi io ca musiu Călin, este chiar bună.

Vă las cu o galerie foto de la faţa locului. Şi cu recomandarea să vă gândiţi când aţi considerat voi ultima dat un brand că e mititel, local şi alea alea. Şi apoi să vă gândiţi că poate, poate nu e chiar aşa. Şi să îl priviţi cu niţel mai mult respect :)

 

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian Bârgău,Denisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000CarpatcementRECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: Magazinele PRO HDKooperativa 2.0Vila FlamingoGlasul Hunedoareisăptămânalul REPLICA.

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.