27.04.2017

Există locuri din lumea asta unde nu aţi vrea să ajungeţi?

Mulţi dintre prietenii şi, din când în când, amicii mei mă invidiază pe sistemul „vaaaaai, în câte locuri faine ai tu ocazia să ajungi…„. Le răspund, cu modestia care îmi este specifică, desigur, că da, aşa este :)) Dar, ca să fiu modest până la capăt, cum ar veni, le spun că io sunt mic copil la faza asta şi că există oameni precum Cezar, Răzvan sau simpaticii de la lumeamare.ro care îi fac pe cei din leatul meu să se simtă nişte stingheri amatori ai călătoriilor, ca să nu o zic mai rău :))

Ei bine, când discut cu unii chestiunea asta despre umblat prin lume, subiectul principal este „aş vrea şi eu să ajung pe acolo„. Never ever nu am discutat pe invers, adică „uite, acolo nu aş vrea să ajung niciodată„. Nu că ar fi un subiect interesant până la capăt, fireşte, dar de ce nu ne gândim pentru un pic şi la asta? Aşa, măcar ca exerciţiu.

Eu, spre exemplu, dacă ar fi să fac un top 10 al destinaţiilor pe care aş vrea să le bifez în viaţa asta, apoi SUA nu ar prinde decât locul 28 sau ceva. Zău. Nu mă atrage mare lucru. Deşi, ştiu, numai trebuie să îmi spuneţi voi asta, sunt un mic dobitocel. Căci the land of the free are enorm de multe atracţii. Doar că nu pentru mine. Sau, mă rog, nu la modul decisiv. Call me chinezu, dacă înţelegeţi ce vreau să zic :D

Ideea este că am în minte muuuuuulte alte locuri în care aş vrea să ajung înainte de a încerca să obţin viza de State şi să mă preumblu pe acolo. Mult mai multe spre foarte multe.

Aşa că, pentru a deschide discuţia, declar (un pic forţat, desigur, dar înţelegeţi ideea): nu aş vrea să ajung în SUA.

Şi aştept nominalizările voastre de locuri unde nu aţi vrea să ajungeţi. Aşa, ca exerciţiu măcar :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Test drive de 1.000 km cu Suzuki S-Cross

Vizită de lucru la fabrica Aqua Sara din Boholt

26 comentarii

 1. joi, 27 martie 2014, 08:21

  Sunt sovin si cum mai vrei tu, dar la mine ultima tara va fi tot timpul Ungaria. Tot timpul.

  Si SUA va fi jos de tot, aici gandesc ca tine. As vrea tari europene apropiate mie cultural, asa ca-n viitorul apropiat ma voi orienta spre Grecia, Italia, Spania, fosta Yougoslavie. D-astea latine ori balcanice, ca asa simt eu ca sunt: latin ori balcanic.

  Răspunde
  • joi, 27 martie 2014, 08:25

   Ce să zic, fiecare are motivele lui, dar pe asta cu şovinismul nu o înţeleg. Dar nici nu o discut, e decizia ta. În rest, şi io vreau să fac mai mult din Balcani, pentru că prea i-am lăsat aşa „printre altele” şi deja încep să simt că nu e ok…

   Răspunde
   • joi, 27 martie 2014, 21:01

    Și totuși, pe primul loc… e China? :P
    Eu îmi doresc în State, dar după Asia, oricum… și încă mai e mult din Europa de văzut, deci lista se face tot mai lungă, cu cât plec mai mult… :)

    Răspunde
 2. joi, 27 martie 2014, 08:22

  ca bine te-ai gandit la topul asta. Eu in locurile tihnite nu as merge. Astea cu casute dragute si atat. De exemplu Elvetia si evident SUA – dar acolo sunt casute dragute locuite de white trash. deci pas.

  Răspunde
  • joi, 27 martie 2014, 08:23

   Hmmm, nu mă gândisem să fac un top… Dar îl fac dacă am material de la clienti, cum ar veni :))

   Răspunde
 3. Vasi
  joi, 27 martie 2014, 08:31

  „amici” cred că ai scris în limba italiană, nu ? La noi e cu doi de „i”… ;)

  Răspunde
  • joi, 27 martie 2014, 08:34

   Merci, încă nu mi-am băut cafeaua şi „i”ul am înţeles că are multă cafea în el :)) Apropo de Italia, uite asta este o ţară pe care aş face-o toată, pe considerente de mers şi „verificat” tot ce ţine de Imperiul Roman (una din pasiunile mele) din zona cizmară, ca să zic aşa :)

   Răspunde
 4. joi, 27 martie 2014, 08:32

  1.SUA;2.Pakstan;3.India. Nu as merge in tarile astea sa ma plateasca cu tot Fort Knox-ul!!!

  Răspunde
  • joi, 27 martie 2014, 08:35

   Nici pe mine nu mă atrage India. Deşi sunt mulţi care încearcă să mă convingă de contrariu, mai nou şi Dan Byron :))

   Răspunde
 5. bogdan
  joi, 27 martie 2014, 09:04

  Coreea de Nord. Nu aș putea suporta să mă întorc, în 2014, într-un „mult mai rău decât înainte de 1989”.
  India. Dacă vreau țigani, lipsă de civilizație și mâncare insalubră pot merge la shawormărie în Ferentari, nu trebuie să călătoresc așa departe :)) Desigur, asta cu scuze pentru Dan, care sunt sigur că a trecut peste lucruri și a luat o altă parte a Indiei cu el :)
  SUA. Pentru că nu aș vrea să intru în mall fiindu-mi teamă că mă va împușca cine știe ce cretin pentru că nu i se mai scoală, de exemplu (but insert any other reason here…).
  Județul Vaslui. Pentru că nu aș vrea ca un tată beat să mă confunde cu fii-su și să încerce să mă iubească mai mult decât trebuie.
  Na, cam asta este :))

  Răspunde
 6. joi, 27 martie 2014, 09:47

  In Egipt. Nu ma intreba de ce, ca n-as sti sa-ti dau vreo explicatie logica. :)

  Răspunde
 7. Ciprian
  joi, 27 martie 2014, 09:47

  Că tot suntem la Chinezu pe blog, la mine China este pe lista țărilor unde am un interes foarte scăzut să merg. Nu alta dar vreau libertatea de a putea folosi internetul. Și da, internetul este important pentru mine chiar și în vacanță. :)

  În SUA am fost de două ori și înteleg interesul scăzut al lui Chinezu. Nu este o țară rea dar cultural, istoric, arhitectural, nu se compară cu ce avem prin Europa ori ceea ce oferă Asia. De fiecare dată când am mers acolo mi s-a părut că Americanii trăiesc într-un soi de bulă în care sunt spălați pe creier că ei sunt cei mai grozavi din lume și puțini dintre ei au un interes real pentru ce se întâmplă pe alte continente.

  Răspunde
  • joi, 27 martie 2014, 11:39

   Blasfemieeeeeee! :)) Lasă că o să ajung eu în China şi pentru tine. Mă înţelegi, e chestiune de datorie, onoare şi prinţip la mine :D

   Răspunde
   • joi, 27 martie 2014, 13:07

    Lasă, că dacă nu ai ajuns sau nu vei ajunge, consideră că am fost eu pentru tine. Şi aş mai merge … oricând :)).

    Răspunde
 8. joi, 27 martie 2014, 09:56

  Suntem simpatici, ştiu şi mulţumim :D.
  Trecând la subiect, este o întrebare foarte faină pentru că depinde foarte mult limitele pe care vrei, sau mai bine zis nu vrei să ţi le depăşeşti şi de confortul la care ţii. Tind să fiu şi eu de acord cu SUA, cu o singură excepţie – The Grand Canyon, deocamdată cel puţin. Pentru că nu sunt tip foarte aventuros pun pe lista asta top ţări în care este periculos să mergi (Somalia, Congo, Syria – şi cât aş fi vrut să ajung aici, Nigeria, etc.). În rest sunt curios din fire aşa că lista cu locurile în care aş vrea să ajung depăşeşte cu mult cealaltă listă.
  Un singur îndemn: Să călătorim frumos şi responsabil oridunde am merge :).

  Răspunde
 9. joi, 27 martie 2014, 10:17

  Nu cred ca am tari intregi pe care le-as pune pe lista :)
  Si in cazul SUA, de pilda, contra-argumentul e ca SUA sint nu 50+1 de state, ci 500 de zone foarte diferite intre ele care stau impreuna ca asa s-a nimerit :)
  Deci, probabil ca nu m-as grabi sa explorez South Dakota, de pilda (nu, Warehouse 13 nu m-a convins). Dupa cum nu m-as grabi deloc sa vad Siberia – din alt reflex :)

  Răspunde
 10. joi, 27 martie 2014, 10:44

  Arabia Saudita si altele cladite pe aceeasi temelie.

  Răspunde
 11. Ema
  joi, 27 martie 2014, 11:54

  Eu nu m-as duce in Bulgaria, dar nu as putea sa dau nici macar un sfert de motiv care sa justifice alegerea. Apoi departe, departe pe lista cu locuri de vazut ar fi Finlanda, si in general tarile nordice. Mi se par atat de… „reci”.

  Răspunde
 12. joi, 27 martie 2014, 11:54

  Primul raspuns logic e ca nu as vrea sa ma duc in tari cu conflicte miltare, nu de alta, dar tin la siguranta si integritatea mea. Apoi, cu riscul de a relua idei povestite mai sus, adaug si eu pe lista: SUA, Canada,Coreea de Nord.

  Răspunde
 13. joi, 27 martie 2014, 11:54

  Nu mi-am dorit niciodata sa ajung in India cu toate ca sunt multe chestii de vazut pe acolo. Mizeria omniprezenta este principala cauza pentru care nu am sa calc vreodata in India.
  In schimb ador Italia; aici as revedea cu drag si orasele pe care deja le-am vazut….

  Răspunde
 14. joi, 27 martie 2014, 15:37

  Clar, nu in Coreea de Nord!

  Răspunde
  • joi, 27 martie 2014, 18:03

   Aproape de granita dintre Coreea de Nord si de Sud sunt unii din cei mai spectaculosi munti – Muntii Kumgang sau Muntii de Diamant.

   Răspunde
 15. joi, 27 martie 2014, 16:54

  Eu vreau sa ajung intr-un loc dar nu reusesc sa descoper unde e locul respectiv, am doar o poza, e pusa la profilul meu de facebook ca sa imi reaminteasca mereu ca acolo este locul in care vreau sa ajung.

  Răspunde
 16. joi, 27 martie 2014, 17:48

  Interesant cum catalogam cu usurinta ca nu vreau sa vad x loc sau y, si ce diferita poate fi la destinatie senzatia reala pe care o ai fata de ce ti-ai inchipuit ca vei gasi.
  Si, evident, ma bag si pe mine in oala celor care catalogheaza cu usurinta – cred ca n-as vrea sa merg in ruptul capului in vreo tara unde oprimarea femeilor si copiiilor e la ea acasa. Si evident, nici in cele unde exista un conflict armat.
  Altminteri, cred ca vreau sa merg peste tot, si-nainte, si-napoi. Mi se pare ca asa reusesc sa-mi structurez mai bine impresiile despre tara mea in primul rand. Despre ce-i bine si ce-i rau in ea. Nu?
  Altminteri, multumim din suflet pentru apreciere… Sper ca Rusia „mea” nu-i dintre cele care te-a facut sa pui asa intrebare. Ma bucur ca am apucat sa merg si acolo si-n Ucraina inainte sa inceapa tot marasmul asta.

  Răspunde
 17. joi, 27 martie 2014, 17:55

  Nu ma atrage India.
  In schimb as vrea sa ajung la “capătul pământului” reprezentat de Tierra del Fuego, un teritoriu din Patagonia – Argentina.

  Răspunde
 18. vineri, 28 martie 2014, 00:41

  uite, eu nu am vrut sa ajung niciodata in SUA pana cand a trebuit sa ajung acolo. si nu a fost rau deloc. ma mai duc.

  din aceeasi serie nu imi doresc sa ajung in Egipt si mi-e deja teama ca in loc sa bifez o Rusie, o Irlanda, niste tari nordice, o America de Sud samd, voi ateriza in curand la egipteni.

  stii cum e…de ce te feresti nu scapi ( e ceva si cu NLP-ul asta)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *