Vizită de lucru la RecomSID Hunedoara, ocazie cu care am redevenit pionier!

Încep relatarea despre vizita de lucru de la RecomSID Hunedoara prin a vă întreba ceva: câţi dintre voi credeţi că aş fi ajuns eu într-o astfel de companie dacă nu aş fi fost blogger? :D Este oarecum retorică întrebarea, desigur. Dar ce vreau, de fapt, să spun este că tare faine oportunităţi ai ca blogger şi că şi de aia zic io mereu şi mereu că am cea mai frumoasă meserie din lume! Şi care să mă arunce în forja amintirilor din copilăria mea de pionier, o perioadă tare, tare dragă mie… Să vă raportez cum a fost.

La finalul săptămânii trecute, la invitaţia bloggerilor hunedoreni Sebastian, Denisa şi Călin, am hălăduit câteva zile prin Hunedoara, în cadrul excelentei iniţiative PRO HD – Fabricat în Hunedoara. Ocazie cu care am băut nişte beri am vizitat mai multe companii din zonă, ne-am dixtrat am tras concluzii despre cele văzute şi, fireşte, am băut bere şi ne-am dixtrat, dacă înţelegeţi ce vreau să zic :D Una din companiile pe care le-am vizitat a fost şi RecomSID, după cum vă raportez mai jos.

Aflasem despre această companie că se ocupă cu metal. Cu mult metal. Şi aici, date fiind cunoştinţele mele tehnice care bat masiv spre minus :)), m-am oprit cu ştiinţa. Eram curios, fireşte, să văd care este faza, căci mă aşteptam să văd nişte utilaje de alea masive, care să facă ce trebuie să facă utilajele masive (dacă îmi permiteţi această nonşalantă prezentare a prăpăstiilor mele în ceea ce priveşte chestiile tehnice :D).

Vizita a debutat cu o discuţie între bloggeri şi Ion Giurgiu, directorul general al companiei, din care am aflat că acum compania are 260 de salariaţi şi că produce cam 400 de tone de confecţii metalice pe lună (nu mă întrebaţi dacă e mult sau puţin, că nu ştiu io de astea), multe dintre aceste produse mergând la export. Mi-a rămas la coracon atitudinea de mândrie deloc disimulată a directorului atunci când ne-a spus că în 14 ani de când există compania nu au întârziat niciodată cu salariile. Şi eu aş fi fost mândru de asta! Cum dracu să nu?! Adică în perioada asta ciudată de 14 ani să ai o asemenea performanţă! Căci, make no mistake, asta este categoric o performanţă. Respect!

Apoi, formalităţile de deschidere fiind finalizate (ca să nu spun că pe noi ne ardea să vedem fierătaniile :D), ne-am dus în  halele de producţie. Acolo, stimabililor, de cum am intrat am avut o madelaină de aia proustiană, de m-a lovit brusc şi iremediabil, pe neaşteptate (deci tocmai de aceea mult mai dur decât prevedea normalul). Căci, dragilor, m-am văzut trimis fără drept de apel în amintirile din perioada în care, pionier fiind, partidul ne trimitea în fabrici şi uzine, ca să vedem clasa muncitoare cum clădeşte patria şi destinul naţiunii şi alea, alea. Şi jur pe roşu (culoare aleasă special pentru ce vă spun aici, v-aţi prins) că am început să zâmbesc şi să îmi placă la modul corespunzător ce văd acolo :)

Stăteam şi mă gândeam că în 2014, în anul în care împlinesc 40 de ani, viaţa m-a adus într-o situaţie în care cumva am mai fost, când eram copil. Şi am simţit că se închide un fel de cerc interior şi că am într-un fel o dovadă că fac bine ce fac în viaţă. Nu mă întrebaţi de ce am simţit asta, căci îmi este greu să vă spun. Dar aşa am simţit :)

Revenind la vizita în fabrică, mi-a căzut bine să văd muncitori la lucru. Nu ştiu cum să o zic mai simplu sau mai direct. Căci într-o ţară de care mai de care experţi pe te miri ce domenii, într-o ţară în care există un fel de olimpiadă a împopoţonării cărţilor de vizită, într-o ţară în care însăşi noţiunea de muncă este una de un aproximism revoltător, ei bine, în această ţară să văd muncitori la strung, cu aparatul de sudură şi pe macarale mi-a căzut foarte bine.

Şi ca să înţelegeţi mai bine cu ce se ocupă RecomSID, ia să vă dau cu copy/paste de pe siteul oficial al companiei, ca să nu avem discuţii că m-am apucat de tradus ce nu se poate traduce :))

– executia si montarea constructiilor metalice si a partilor componente;
– repararea instalatiilor si utilajelor (mecanic si electric);
– fabricarea de recipiente, containere, ambalaje si a altor articole din metal;
– fabricarea de parti componente a utilajelor de ridicat si manipulat, de ventilare si conditionare a aerului si a altor echipamente de utilizare generala;
– fabricarea utilajelor pentru metalurgie, constructii, ind. alimentara;
– lucrari de instalatii electrice;
– construirea de imobile civile si industriale.

Vă las cu o galerie foto de la locul faptei. Dar nu înainte de a vă spune cu ce am mai rămas pe partea de coracon de la întâlnirea de acolo: cu o stare de bine că România, totuşi, nu este doar o ţară de şaormerii şi de învârteli la colţ de cartier, ci şi o ţară unde există companii de genul RecomSID, adică producţie de ceva-uri pe care eu nu le înţeleg deplin, dar pe care le respect la modul corespunzător.

PRO HD – Fabricat în Hunedoara este un eveniment organizat de Sebastian Bârgău, Denisa Bârgău şi Călin Bobora, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi susţinut de AVIS 3000, Carpatcement, RECOM SID Hunedoara şi Aqua Sara / Aqua Sara Facebook. Parteneri: Magazinele PRO HD, Kooperativa 2.0, Vila Flamingo, Glasul Hunedoarei, săptămânalul REPLICA.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Vizită de lucru la RecomSID Hunedoara, ocazie cu care am redevenit pionier!”

  1. -Esti omul care demonstreaza ca MUNCA E CEA MAI PUTERNICA ‘SMECHERIE’!Asa ajungistapan pe tine -si pe altii- si ‘dai’cu pumnul in masa când e vorba de raspundere si seriozitate.Iti doresc numai succese in viata iar daca ma poti ajuta sa realizez un Domeniu mai atragator poate ca ne imprietenim.Cu respect,nartip

    1. Hai merci, eşti de treabă şi mai ai şi dreptate :)) Apropo de muncă, ehe, mult este de muncă la siteul tău.. :)) Din păcate, eu nu mă pricep, şi eu mă bazez pe alţii când vine vorba despre cum arată chinezu.eu, aşa că nu am cum să te ajut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)