Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Ce părere aveţi de secţiunea “Comunicate de presă” pe un blog?

Primesc foarte multe comunicate de presă pe mail. Unele proaste, altele bune. Din alea proaste, unele conţin informaţii chiar interesante, deşi scrise groaznic. Din alea bune, unele conţin informaţii despre nimic, dar scrise impecabil. Aşa, ca să vă faceţi o idee, primesc în jur de 10 comunicate de astea pe zi. Şi, evident, nu am cum să scriu despre ele. Căci, desigur, profilul acestui prea-frumos blog este cu totul altul decât unul generalist, informativ, în care să pun tot felul de informaţii care se pupă sau nu cu ce fac eu pe acilea.

Există, însă, comunicate despre care aş vrea să scriu. Căci îmi gâdilă feng shuiul şi s-ar potrivi în contextul chinezu.eu. Doar că, din păcate, nu am vreme să mă ocup cum trebuie de ele. Adică, fireşte, varianta lui copy/paste este exclusă, căci aş da-o de gard rapid să fac de astea şi aş începe să mă enervez io singur pe mine însumi foarte repede dacă aş face aşa ceva.

Drept pentru care, pe ideea că, totuşi, există anumite informaţii din aceste comunicate care v-ar putea face cu ochiul, vă întreb: vi s-ar părea ok să fac un fel de secţiune pe blog numită generic “Comunicate de presă”? Denumirea o puten negocia, ca să zic aşa, dar aţi înţeles chestiunea. Nu o să pun toate comunicatele pe care le primesc. Pentru că, repet, unele chiar nu înţeleg de ce sunt trimise, căci sunt vorbe multe despre nimic, cu valoare informaţională care tinde masiv către zero absolut.

Şi ca să discutăm aplicat, vă dau mai jos câteva din comunicatele pe care le-am primit în cursul zilei de ieri şi care mi-au făcut cu ochiul. Cam genul ăsta de informaţii aş fi tentat, la o adică, să le pun în acea categorie de pe blog.

Chiar aş aprecia dacă aţi zice ce părere aveţi, dacă merită să fac asta. Căci, v-o spun din nou, pentru voi, cei care îmi faceţi onoarea să mă citiţi, scriu şi prestez corespunzător acilea pe acest prea-frumos blog :)

Danone a lansat platforma de brand “Gustă viaţa zâmbind“. Au şi o campanie simpatică unde poţi să câştigi… îndeplinirea unei dorinţe :) Comunicatul integral, click pentru download: Danone lanseaza o noua platforma de brand

Okazii.ro a lansat o aplicaţie pentru iPad. În comunicat se mai face vorbire despre algoritmul de căutare Kinectic şi despre  webinariile pentru vânzători pe care Okazii.ro le organizează. Comunicatul integral, click pentru download: Okazii.ro lansează cea mai complexă aplicație pentru iPad a unui magazin online românesc

EcoRom ambalaje lansează ECOLLECT: primul serviciu de colectare separată a deşeurilor de la birou din România. Bilanţ după primele 3 luni de la lansarea programului: 100 de companii înscrise în proiect şi peste 6 tone de deşeuri de ambalaje colectate separat. Comunicatul integral, click pentru download: Eco-Rom_lanseaza_ECOLLECT

Pe 20 martie, începând cu orele 20,00, pe scena Palatului Ghika vor urca Aylin & The Lucky Charms şi grupul Cantaloop cu “License to chill”. Comunicatul integral, click pentru download: Jazz Syndicate Live Sessions la Palatul Ghika

Interesantă aplicaţia CHESS (finanţare europeană de 2,8 milioane de euro), care ne va oferi posibilitatea să avem un tur al muzeelor mai pe stil social media, adică unul personalizat. Vă dau şi un filmuleţ în care vedeţi mai clar despre ce este vorba. Comunicatul integral, click pentru download: Comunicat de presa_Aplicatia CHESS_Muzeele devin o experienta mobila

17 comentarii la “Ce părere aveţi de secţiunea “Comunicate de presă” pe un blog?

 1. zoltybogata Reply

  Foarte bună ideia, uite am și io unul http://zoltybogata.ro/cu-bani-putini-putem-face-fapte-mari/ la care sa alăturat Tvr Cluj și ….Dar mai am nevoie de ajutor. Multă sănătate

 2. georgiana ene Reply

  mi se pare excelenta ideea!
  de-a lungul timpului am gasit la tine lucruri despre care altfel nu as fi aflat. sau ar fi trebuit sa caut pe diverse site-uri.
  si cum stiu ca ai gusturi foarte bune si o sa pui chestii faine, zic sa faci.

  • Cristian China Birta Reply

   Aşa, ca să întăresc ce zici tu: în două ore de la publicarea acestei postări am primit două mailuri în care îmi ziceau că e foarte tare aplicaţia ia CHESS şi că dacă ştiu mai multe decât ce se zice în comunicat :))

   • georgiana ene Reply

    si eu tot la aia m-am uitat dupa ce am citit articolul :))

 3. Camelia Reply

  Foarte buna idee. Asa cum aprecia Georgiana, la tine gasesc informatie de calitate si pe care altfel nu as fi aflat-o.

  • Cristian China Birta Reply

   Mulţam, colega, uite ca deja încep să îmi fac o idee dacă aud de la oameni faini ca voi că vă ajută cât de cât astfel de chestiuni :)

 4. Tea Slabeste Reply

  Nasoala. N-as citi

 5. Natural Reply

  Pai daca le faci tu o preselectie inainte, nu poate fi decat de bine ce apare in respectiva rubrica. Deci da-i bataie!

  • Cristian China Birta Reply

   Păi normal că fac selecţie înainte, pe principiul dacă nu îmi place mie, s-ar putea să nu vă placă nici vouă :))

 6. Adela Parvu Reply

  Pe blogul tau s-ar potrivi ca ai multi cititori care sunt bloggeri, dar pe al meu nu s-ar potrivi. Si eu primesc multe comunicate si majoritatea fara imagini ori eu nu postez fara poze. Muncesc mult cand primesc o informatie faina ca sa o asezonez si cu imagini elocvente. Oricum, daca faci o astfel de sectiune ar trebui sa se numeasca altfel decat Comunicate de presa pentru ca o dai mai departe catre popor. Dar nu-mi fac eu griji in privinta asta :)

  • Cristian China Birta Reply

   Corect. Tocmai pentru că am onoarea de a fi citit de nişte oameni pentru care cred că aceste comunicate sunt o plus valoare întreb ce întreb. Dap, pe măsură ce mă gândesc îmi dau seama că sună oribil secţiunea “Comunicate de presă” pe blog, aşa că, dacă decid să îi dau drumul, o să se numească altfel :))

 7. Traian Reply

  Este o idee foarte buna sa postezi toate comunicatele pe care le primesti, si cu un comentariu aferent, ironic sau nu. Desi fiecare om acceseaza ceea ce il intereseaza.

 8. Robert Reply

  De publicat eu zic ca merita unele, insa in niciun caz o sectiune care sa se numeasca “comunicate de presa”, sunt sigur ca ai sa gasesti o denumire 2.0 in stilul tau propriu :)

 9. Daniela Reply

  Da, faină ideea, îmi place, chiar umblam după așa un site care să conțină toate știrile astea într-un singur loc. Eu nu primesc comunicate din astea în mail, deci îmi prind foarte bine.
  Și dacă s-ar putea, ar fi bine să apară cândva în cursul dimineții să le putem savura pe-ndelete odată cu cafeaua.

 10. Pirels Reply

  http://www.vreaupermis.ro/
  De acum Scoala de Soferi TEO va ofera posibilitatea de a face cursurile auto in limba Engleza sau Franceza. Detalii la sectiunea “Conditii de inscriere”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.