Foto-reportaj de la vizita în crama Mileştii Mici

Am şi eu momentele mele, când îmi vine să îmi dau nişte palme cât China, cum ar veni. Căci în goana asta dementă numită „vaaaai, câtă treabă am…” (nu că nu ar fi adevărat, desigur, doar că nu e un motiv, darămite o scuză), nu apuc să scriu anumite chestiuni acilea pe acest prea-frumos blog, care îmi sunt mai aşa la coracon. Call me chinezu şi iertaţi, domniile voastre, aceste mici păcate de blogger bătrân :)

Un astfel de subiect este vizita pe care am executat-o la crama de la Mileştii Mici, în Republica Moldova. Şi care m-a lăsat cu gura căscată. Mai ales că aici am făcut prima vizită şi abia după aia la Cricova, altă lovitură dată în maxilarul meu de om care ştia doar de pe net cum e cu minunăţia de acolo…

No bun. Ce vedeţi mai jos este o galerie foto de la locul faptei, adică de la Mileştii Mici. Căci, nu-i aşa, nişte fotografii vorbesc mult mai bine decât orice aş spune eu în cuvinte. Ca să nu mai spun că, având în vedere că am efectuat vizita în august, nu îmi mai sunt aşa proaspete amintirile, aşa că nu aş vrea să spun prostii :)

Ce mi-a rămas masiv în minte, totuşi, sunt chestiunile de mai jos.

1. Poţi intra cu maşina ta în galeriile din munte, ceea ce este o faza beton! Căci unde mai găseşti cu oportunităţi de astea să te dai prin munte, tu stând la volan? Sigur că ai un ghid lângă tine tot timpul, dar tot e fain :)

2. Acolo mi s-a întâmplat faza cu „mahalaua vecină„, care a fost de mare, mare angajament, apropo de româna pe care o vorbim noi în România versus româna de Republica Moldova :))

3. Când am cumpărat mai multe sticle de vin de la magazinul de prezentare, am înţeles cu adevărat paritatea leu românesc/leu moldovenesc, pentru că preţul era bun şi în lei româneşti, darămite în lei moldoveneşti :D

6 comentarii la “Foto-reportaj de la vizita în crama Mileştii Mici

 1. Szasz Sebes Paul Răspunde

  Invata de la mine, expert in Republica Moldova.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Să învăţ ce? Ai un stil de a comenta care – ţi-o spun direct – începe să mă irite. Căci îmi pare din ce în ce mai tare că pui comentariile aici doar ca să te afli în treabă, ca să nu o zic mai rău.

   • gabi Răspunde

    Doar daca te invata cum sa bei. Stii ce campioni sunt ei la baut :D

    • Cristian China Birta Răspunde

     Aşa, ca să discutăm discuţii, spun doar atât şi apoi mă retrag în vastele mele apartamente 2.0: eu sunt din Maramureş, stimabile.

 2. Andrei Răspunde

  Mai conteaza si cum bei, nu doar cat de mult!

  • Cristian China Birta Răspunde

   Mai mult, aş spune că există o masivă diferenţă între a bea şi a te bucura de ce bei şi a te adăpa :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: