Un exemplu de spam. De la un anume Emil. Fotograf

Hai să vă dau întâmplarea de mai jos. Ca să vă râdeţi şi voi, nu de alta.

Primesc un mail. Pardon, un spam. De la un anume Emil. Care mail arăta aşa:

spam 1

Îi răspund, cu o politeţe de-a dreptul fabuloasă, trebuie să recunoaşteţi: „Te rog nu mă mai spama„.

Omul nu îmi răspunde pe mail, dar îmi dă mesajul de mai jos pe… Linkedin #decimcum

Spam 2

Îi răspund, în acelaşi ton de pace şi prietenie: „Nu eu te fac spammer, eşti. Te-am scos, evident. Cu plăcere„. Căci avea dreptate: dracu ştie cum am ajuns noi conectaţi acolo. Eu nu i-am dat invite to connect, aia de de o evidenţă irefutabilă, dacă îmi permiteţi expresia.

La care el:

spam 3

Am considerat discuţia încheiată, spunându-i următoarele cuvinte nemuritoare: „Eu am terminat. Tu du-te şi învaţă un pic limba română. Numai un pic, nu mult. Ca să nu te doară, mă înţelegi„.

De prisos să vă spun că omul mă consideră un nemernic, un coate goale, un bibilic mic, alea alea. Noi să fim sănătoşi. Că fotografi buni şi care nu spamează sunt destui.

13 comentarii la “Un exemplu de spam. De la un anume Emil. Fotograf

 1. VirtualKid Răspunde

  Recunoaste ca nu ai inteles ce ti-a scris, desi s-a strauit sa foloseasca o limba apropiata de chineza! :) Te cam dai dupa cires. Nici spamul nu mai este ce-a fost!

  • Cristian China Birta Răspunde

   M-ai prins! Ce să facem, bre, dacă nimeni nu te ajută în ţara asta, trebuie să faci ce înţelegi tu că trebuie să faci. Faptul că e spam e doar un detaliu nesemnificativ :))

 2. bogdan Răspunde

  Te-ai mai făcut cu unul care te urăște :))

  • Cristian China Birta Răspunde

   Dacă să mă urască îl ajută în viaţă, mă sacrific pe acest altar altruistic… :D

 3. rivi Răspunde

  mark as spam era o solutie mai rapida si fara batai de cap :)

  • Cristian China Birta Răspunde

   Ai şi tu dreptate, dar no, aşa sunt eu, am zis să îi spun cu vorba bună. Şi uite ce mi-am adus asupră-mi :)) Lasă, noi să fim sănătoşi!

   • Razvan Ianculescu Răspunde

    Imi place ca uneori incerci sa-i si educi.
    Eu am ajuns la parerea ca unii chiar sunt cauze pierdute…

 4. Alice wonders Răspunde

  ‘Nu erai important oricum’, de asta te-a spamat in the first place – ca nu contai. *Facepalm* Unii chiar au creierul cat o aluna, jur. Mai fura si painea de la gura unor oameni care stiu sa articuleze doua vorbe SI sa tina aparatul in mana.

 5. Petre Răspunde

  Vezi daca nu te pricepi la fotografie … nu intelegi zbaterea lui artistica si o cataloghezi ca spam :) :) :)

 6. Glass and Iron Răspunde

  Destul de rapida trecerea de la „dumneavoastra domnule China” la „bai galbejitule” …
  Sunt tupeisti obraznici care incep cu „adresa dvs este pe un site public” – si ? asta inseamna ca tre’ sa ma (fu)bati la cap cu ochelarii tai „cu vedere nocturna” ?
  Am observat ca muhaielele astea au inceput sa bage la final un text cu standard „Acesta nu poate fi considerat spam fiindca …”, de-ti vine sa le spui „Sa mori tu, sa scapi de mine ?”. Legea pomeneste clar de „mesaje comerciale nesolicitate” !
  Dar cele mai nesimtite sunt alea cu „vand baza de date” (in care, bineinteles, te afli si tu pe undeva) iar astora le spui „de mamă”, asa, adanc !

 7. Hapi Răspunde

  Normal ca „nu esti important” asta panseaza pe moment orgoliul lui in ideea ca n-ai fi unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri.
  N-ai ce sa faci cu el, unul merge, apar 3 sunt ca si mucegaiul

 8. makisse nefrega Răspunde

  Nu stie nimeni fabula cu vulpea in vie si strugurii care atirnau atit de sus …?Apetisanti dar inaccesibiliNu cred ca-i primul si probabil nici ultimul,,atac”pe care l-ai primit;cred ca este o parte din pretul pe care,,celebritatea”il are de platit.

  • Hapi Răspunde

   Exact. Ar trebui sa fii mandru de tine. Ai muncit ca sa ajungi sus.Eu vad cat e de greu si cat timp imi ia sa editez, micsorez o poza ca sa nu copiez, sa o imprim cu numele blogului. De postare , eventuale discritice si linkuri ce sa mai spun? Cred ca cea mai simpla chestiune e sa pun pe word postarea in sine. Dar pana o urc mai trebuie machiata. Doar nu scriu ca la teza, strecor greseli uneori, trebuie sa recitesc , sa refac daca ceva se intelege gresit , sa asez in pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: