Paradisul Spulberat câştigă Premiul LUX al Parlamentului European

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Paradisul spulberat (The Broken Circle Breakdown), un film muzical despre un cuplu belgian care suferă o pierdere tragică, a câștigat anul acesta Premiul LUX pentru cinematografie al Parlamentului European. Premiul este acordat în fiecare an filmelor care promovează valorile europene.

Celelalte filme finaliste au fost Uriașul cel egoist, de Clio Barnard, și Miele, de Valeria Golino.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a felicitat câștigătorul și finaliștii şi a declarat: „Povestind despre cine suntem sau cine am putea fi, filmele europene ajută la crearea unei conștiințe culturale a Europei. Regizorii nu au nevoie de noi, politicienii, dar noi avem nevoie de voi, regizorii. Poveștile și emoțiile pot ajuta la dezvoltarea identității. Filmele europene consolidează sentimentul apartenenței la Europa”.

Felix van Groeningen a mulțumit deputaților europeni. „Este o onoare incredibilă faptul că deputații europeni au ales filmul meu, l-au urmărit și au votat pentru mine. De aceea, Premiul LUX este o inițiativă nemaipomenită – te face să urmărești un film care nu l-ai fi văzut altfel. Permite filmelor să ajungă în teritorii și țări diferite și să fie văzute de mulți oameni. De aceea facem filmele”, a spus regizorul.

Parlamentul European acordă Premiul LUX în fiecare an pentru promovarea filmelor care se situează în centrul dezbaterii publice europene. Filmele finaliste au fost subtitrate în cele 24 de limbi ale Uniunii Europene și au fost difuzate în cadrul Zilelor filmului LUX. Anul acesta, festivalul cinematografiei europene s-a derulat în toate cele 28 de state membre UE.

Deputații europeni și-au ales filmul favorit. Publicul poate încă vota filmele preferate pe site-ul web al Premiului LUX sau pe pagina Facebook a acestuia. Câștigătorul va fi invitat la Festivalul internațional de film de la Karlovy Vary, în iunie-iulie 2014, unde vor fi anunțate cele 10 filme ce vor intra în competiție pentru Premiul LUX 2014.

Din 8 martie 2014 (Ziua internațională a femeii), timp de trei luni, canalul de televiziune franco-german ARTE va face disponibil online, gratuit, filmul Die Fremde, de Feo Aladag (în 24 de limbi) – câștigătorul Premiului LUX în 2010.

Mai multe informaţii despre Premiul LUX găsiţi la: www.luxprize.eu

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Paradisul Spulberat câştigă Premiul LUX al Parlamentului European”

  1. Pingback: Care-i faza cu Zilele Filmului LUX la Bucureşti - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)