Ce vrem noi de la relaţia cu un card bancar (P)

Pe scurt: De departe, dar de mega-departe, cel mai fain card bancar este cel care îţi dă bani înapoi atunci când chletui bani de pe el :D Dap, există aşa ceva, tocmai vă raportez că Piraeus Visa Exclusive Gold și Piraeus Visa Exact fac exact asta, adică îţi dau înapoi 3% din valoarea cumpărăturilor făcute până pe 31 ianuarie 2014, indiferent de locul de unde îţi faci cumpărăturile, adică din Poplaca (una din localităţile mele favorite de pe la noi :D) sau din Praga (trist, dar nu am ajuns încă acolo…). Aveţi toate detaliile aici, daţi un ochi, s-ar putea să vă tenteze.

Iar dacă intraţi pe cardulcupromotii.ro şi completaţi acolo ce este de completat, puteţi câştiga şi un Nokia Lumia 925, ca să se asorteze cu cardul vostru :))

piraeus bank_3

Pe lung: Citind brieful pe care l-am primit pentru a presta această postare, mi-am dat seama că acea chestiuţă mică şi de plastic pe care o numim card a devenit o parte teribil de importantă din viaţa noastră. Aşa că, profitând de faptul că tocmai ce vă raportez despre oferta Piraeus Bank, iată nişte chestiuni pe care tocmai ce le-am realizat în ceea ce priveşte relaţia mea cu cardul- hai să îi spune aşa, generic. Am masive certitudini că o să vă regăsiţi mulţi în ce zic eu mai jos :D

1. Mai multe carduri. Să nu îmi spuneţi că nu purtaţi mai multe carduri tot timpul  la voi, că nu vă cred! Bine, de cele mai multe ori nu avem nuş ce sume pe ele, dar parcă altfel te uiţi la lume şi vorbeşti cu unii dacă ai nişte carduri la tine :D #glumesc #desigur #saunu

2. PIN-uri de ţinut minte. Ehe, la mine asta e mare provocare… Pentru că la faza cu numere e mai complicat. Aşa că am nevoie de tot felul de tehnici mnemotice făurite chiar de mine (nu mă întrebaţi cum, e secret :D) ca să ţin minte PIN-urile cardurilor pe care le am. Dar tot am momente când, după ce introduc cardul în bancomat, stau şi îmi spun „no amu, chineze, că iar îţi dă cu virgulă PIN-ul…” :))

3. Hasta la vista, cash! Am din ce în ce mai puţini bani cash, peşin, numerar la mine. Ai mei de la birou ştiu asta şi – am o vagă bănuială… – ori cred că sunt aiurit ori cred că sunt zgârcit când le spun că nu am cash la mine şi că trebuie să mă duc la bancomat :)) Dar, pe bune, din momentul în care îţi dai seama că poţi cumpărat şi un covrig cu cardul (#truestory), apoi numai cu cardul vrei. Sigur, vorbim aici de puţintică schimbare de comportament, dar se poate. La urma urmei, şi pensiile au început să se bage pe card, iar pentru oamenii de o anumită vârstă şi din anumite medii această schimare de comportament este una dificilă, aşa că respect pentru ei!

4. Te ia prin surprindere când expiră. Eu, după ce m-am ars o dată, mi-am pus în google calendar cam când îmi expiră cardul, ca să nu mai păţesc nefăcute de astea. Mai ales că, fireşte, păţeşti exact când ai mai mare nevoie de bani. Şi repede, evident. Îmi aduc aminte de un tânăr (nu dăm nume, să fie clar!) care vrăjea ceva la o domnişoară simpatică şi, în timp ce mergeau înspre ceva local (unde el o invitase pe ea, fireşte), s-au oprit să scoată el bani de pe cardul lui. Care card a fost înghiţit de bancomat. Care bancomat era în stradă. Pe care stradă era banca ce era închisă, programul fiind terminat. Drept pentru care tânărul cu pricina a păţit acea chestiune totalmente nebărbătească, adică el să invite fata în oraş şi berea să o platească ea =))

5. Te enervează foarte tare când nu funcţionează sistemul. Săracul card… El e doar mesagerul #cumarveni, căci el nu are nici o vină că undeva nuş ce linie nu funcţionează sau că nuş ce om de la IT din magazinul în care eşti nu a apăsat pe „on” pe ceva buton. Dar tu la el te răsteşti, la săracul card, căci el este ambasadorul problemei #casăzicaşa :D

6. Îl ucizi când te desparţi de el. La propriu. Cel puţin eu aşa fac. Pentru că îl tai în fix patru bucăţi. Cu foarfeca. Nu mă întrebaţi de ce, căci astfel de poveşti se povestesc doar la o bere… :))

Este că am dreptate? :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Ce vrem noi de la relaţia cu un card bancar (P)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.