Trei motive pentru care vă invit să vedeţi filmul Miele

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Eu am văzut filmul Miele într-o companie selectă, alături de câţiva bloggerii şi jurnalişti conduşi cu o mână de fier de doamna Irina Margareta Nistor :) Nu o să vi-l povestesc (extraordinar ce tare mă enervează cei care fac asta, extraordinar!), dar o să vă zic cele trei motive pentru care eu cred că merită să mergeţi să vedeţi filmul.

Motivul 1. Este gratis. Poate că unii dintre voi o să strâmbe din nas şi o să o bage pe aia cu „cultura nu se calculează în bani” and shit. Ba se calculează. Căci mulţi din cei care trăiesc în România reală nu îşi permit să plătească un bilet la film. Nu oricând, cel puţin. Aşa că lor mă adresez, în primul rând. Să ştie. Şi să meargă să îl vadă.

Motivul 2. Filmul abordează un subiect groaznic. Sigur, aş fi putut folosi nişte sinonime mai intelectuale, dar nu, exact aşa spun: subiectul este unul groaznic. Adică eutanasia, dreptul la sinucidere asistată, spuneţi-i cum vreţi, aţi înţeles despre ce este vorba. Iar a te informa cât de cât în legătură cu această chestiune îmi pare că ar cam trebui făcut. Părerea mea, desigur.

Motivul 3. Îmi place foarte tare ideea Premiului Lux. Pe partea cu votul publicului. Căci din cele trei filme finaliste, unul dintre ele va fi desemnat preferatul publicului, iar acest onorant trofeu (a se citi şi fără bani) va fi anunţat la la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary din iunie / iulie 2014. Deci este important să vezi filmul ca să ştii ce votezi (dăh).

Sâmbătă, 30 noiembire 2013, la Cinema Studio
18:00 – 19:40 Miele – Franţa, Italia, 2013
Regia: Valeria Golino
Cu: Jasmine Trinca, Carlo Cecchi, Libero De Rienzo, Vinicio Marchioni, Iaia Forte, Roberto De Francesco, Barbara Ronchi, Claudio Guain, Teresa Acerbis, Valeria Bilello, Massimiliano Iacolucci.
Premii/ selecţie: Cannes 2013, Un Certain Regard, Festivalul de film de la Bruxelles 2013, LUX Prize Official Selection Competition, Globi d’Oro 2013, Cel mai bun film de debut, Cea mai bună actriţă (Jasmine Trinca).

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)