Începe Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film va avea loc în perioada 22- 24 noiembrie la Cinema Studio, Bucuresti.

Iniţiat în 2012 de către criticul de film Irina-Margareta Nistor, Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film este replica adaptată României a European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci şi condus de psihanalistul Andrea Sabbadini.

Andrea Sabbadini, invitatul special al acestei ediţii se va alătura criticului de film şi directorului Festivalului, Irina-Margareta Nistor, în prezentarea şi analizarea titlurilor Love Building, regia Iulia Rugină şi Seduced and Abandoned, regia James Toback în prima zi a Festivalului.

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film va debuta astfel vineri, 22 noiembrie, cu proiecţia în premieră în România a filmului Seduced and Abandoned. O poveste despre cinema, glamour, bani şi moarte, filmul include intervenţii remarcabile ale regizorilor Bertolucci, Coppola, Polanski sau Scorsese, dar şi ale actorilor Ryan Gosling, Jessica Chastain, Berenice Bejo sau Diane Kruger.

Duminica, incepând cu ora 16, un alt titlu se remarcă in cadrul Festivalului: filmul de lung metraj “Terapie pentru crima”. In regia lui Kiki Vasilescu si avand in distributie actori din noua generatie – Claudia Pavel, Catalin Ciurdar, Vlad Corbeanu – filmul propune imagini frumoase, filmari dinamice si un Bucuresti in care ai vrea sa traiesti. Povestea construită dinamic, cu suspans și întorsături de situaţie, prezinta un criminal profesionist debutant care are de depășit nu doar problemele inerente unui începător, dar si o mare problemă personală: este femeie. Însă atunci când Matilde descoperă că a ucide pentru bani nu este atât de simplu pe cât crezuse și vrea să renunțe, este deja prea târziu: un adevărat profesionist vrea s-o elimine. Din vânător devine vânat, fiind nevoită să lupte pentru viaţa ei, deşi nu este chiar atât de neajutorată pe cât pare.

Alte titluri confirmate în cadrul ediţiei sunt:
– Fruitvale Station, în regia lui Ryan Coogler
– Like Father, Like Son, în regia lui Kore-eda Hirokazu

Festivalul va include de asemenea şi o selecţie de scurtmetraje naţionale şi internaţionale:
– Me or the Pill, regia Mimmi Damnitz, Germania, 2012
– Dialoguri terapeutice, regia Andrei Georgescu, România, 2012
– Welkom, regia Pablo Munoz Gomez, Belgia, 2013
– Ela, Panda şi Madame, regia Andrei Răuţu, România, 2013
– You Freud- Me Jane, regia Harald Schleicher, Germania, 2013
– Terapia, regia Beatriu Valles, Spania, 2013

Toate filmele din cadrul ediţiei vor fi urmate de discuţii la care vor participa regizori, producători, actori, critici de film şi psihanalişti.

Majordomul/ The Butler, în regia lui Lee Daniels va fi prezentat în avanpremieră naţională duminică, 24 noiembrie în închiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului. Filmul va avea premiera în cinematografe în data de 29 noiembrie.

Ediţia a II-a a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film este organizată de Asociaţia FAMart, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)