Măi dragă metroule

De multe ori te înjurăm. Ba că nu ajungi la timp, ba că eşti prea plin, ba că mai miroşi a una, alta. Găsim noi motive să te înjurăm, îţi dai seama, căci înainte de a se naşte poet românul s-a născut înjurător. Mult prea degrabă înjurător, pe nimic şi pentru nimic şi întru delăsarea acută a fiinţei noastre naţionale.

Te înjurăm, deci, din te miri ce. Iar când nu te înjurăm te folosim plictisiţi şi abia aşteptând să scăpăm de tine ca să mergem la ale noastre. Căci, nu-i aşa, ce poate fi mai plicisitor decât să stai într-un vagon, în pământ, care să te zbâţâie dintr-o parte în alta? Aşa că respirăm, mereu şi mereu, relativ uşuraţi când ieşim din gura de metrou şi băgam aer în alveolele noastre fericiţi că am scăpat de matale.

Ne mai enervezi când nu ne laşi să intrăm cu bicicletele. Adică ne laşi, nu zic nu, dar foarte puţin şi doar în momente ciudate. Sigur, înţelegem principiul „întâi omul, apoi bicicleta”, dar hai să mai negociem un pic, hai mai lasă şi tu un pic, mai stinge şi matale farurile #vorbabancului şi o să vezi că o să te simpatizăm un picuţ mai mult. Sau, mă rog, o să ne enervezi un pic mai puţin.

Noroc că nu stau prin Drumul Taberei, căci ce se întâmplă acolo cu lucrările alea este din ciclul ¤%&/##!¤!¤%#¤%”¤&# (nu îţi traduc, mai bine să păstrăm cât de cât neprihănite aceste rânduri, mă înţelegi). Dacă aş locui în zonă, cel mai probabil că aş fi campiont absolut la proba de coborâre viteză a cohortelor de sfinţi, cu tot cu arhangheli, heruvimi, îngeraşi şi îngeraşe din cele ceruri ca să îi pogor pe creştetul celor care se ocupă (sanchi) de lucrările alea.

Da, ne enervezi, te înjurăm, ne enervezi, te înjurăm. Dar faci parte din viaţa noastră. La greu. Şi, zic, dacă am reuşi cumva să ne uităm peste acele momente când ne enervezi şi te înjurăm, am descoperi cu imensă surprindere că ne eşti aproape drag. Zău, chiar ne eşti drag.

Uite, spre exemplu, eu acum stau în faţa laptopului şi îmi dau seama de asta. Că îmi eşti drag. Dracu să mă ia de înţeleg care e faza cu acest sentiment cel puţin ciudat (trebuie să recunoşti, este într-un mare fel ca io, chinezu, să zic aşa ceva despre matale), dar dacă tot îl simt am zis să ţi-l transmit pe această cale. Ceea ce, fireşte, uite că fac.

Iar dacă te întrebi ce m-a apucat să mă întrerup brusc din ceea ce fac pentru a scrie acest text, am fix două răspunsuri pentru matale: 1. pentru că aşa funcţionează un blogger 2. pentru că am văzut clipul de mai jos, din Arhiva TVR, şi m-a luat nostalgia…

Şi pentru că tot scriu despre tine, hai că dau şi datele astea de mai jos. Aşa, să ştie lumea cam cum eşti matale. Hai, te pup pe şină.

– Linii de metrou (magistrale) : 4;
– Lungimea reţelei: 69.25 km cale dubla;
– Număr depouri : 4;
– Număr de staţii : 51;
– Distanta medie intre doua staţii : 1.5 km;
– Lungimea unei staţii : 135 – 175 m;
– Adâncimea medie a unei staţii : 12 m;
– Ecartament : 1432 mm;

7 comentarii la “Măi dragă metroule

 1. Camelia Răspunde

  Vedem cat ne este de drag si de util in zilele in care intra in greva :) Nu ca atunci nu-l injuram ….

 2. Lucian Răspunde

  Am stat in Drumul Taberei pina in martie – iarna trecuta a fost horror cu galusti, dar intersectia de la Razoare a devenit unul din cele mai spectaculoase si incitante puzzle-uri pe care le-a inventat Bucurestiul pentru… pentru toti, ce sa zic. De fapt, sint mindru ca am fost parte a acestei experiente si ca am biruit-o si ca pot nutri (in secret, nu public!) un sentiment de condescendenta limitata fata de fiecare botosanean sau carasean-severinean care traverseaza, cu pupilele dilatate de groaza, intersectia cu pricina pentru prima… pentru primele 10 dati…:> Interesectia de la Razoare este ce era armata obligatorie pentru proaspetii absolventi de liceu, ce sa mai zic…

  • catalin Răspunde

   Cine n-a descifrat inca Razoarele inseamna ca nu stie nimic despre cum e viata adevarata!

  • Cristian China Birta Răspunde

   Am trecut si eu o singura data pe acolo, la ora de maxim trafic. Una din cele mai pogoratoare experiente ca sofer din ultima vreme. In sensul ca am pogorat cohorte intregi de heruvimi asupra unora… :))

 3. zoltybogata Răspunde

  Și totuși este necesar Metroul, nu? Ce era fără el? Multă sănătate

 4. catalin Răspunde

  Sa inteleg ca e un fel de articol scuza fata de metrou? :) Cred ca te-a iertat deja!

  • Cristian China Birta Răspunde

   Nope, nu am ma scuza in fata nimanui, indiferent cate magistrale are si cate covrigarii in statii :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: