Idei de brazi de Crăciun – varianta NU din pădure

Zilele trecute, când am scris chestiunea cu hai să nu mai ucidem brazii de Crăciun, am avut câţiva tovarăşi care mi-au băgat-o pe aia cu „brazii care sunt puşi în vânzare sunt doar de ăia defecţi” sau pe aia cu „se taie doar vârfurile brazilor mari, aşa că nu e problemă„. Ţin să le răspund direct şi fără etanş #casăzicaşa (dar asta nu înseamnă că sunt supărat pe ei sau ceva, ci doar că e mai bine fără ocolişuri) următoarea zicere proprie şi personală şi, aş adăuga modest, de mare angajament: teoretic e aşa cum ziceţi voi, practic e aşa cum zic eu.

Sigur că teoria (a se citi legea) este aia pe care o invocaţi voi. Dar practica (a se citi ce cumpărăm noi de prin pieţe) ne arată altceva, ne arată că nu doar brazii defecţi sau vârfurile se pun în vânzare, ci şi brazi puieţi, care ar fi putut creşte falnici şi făloşi şi (mai băgaţi voi aici un adjectiv cu „f” să iasă treimea brăduistică). Adică, pe şleau, furăciuni.

Recte, pe cale de consecinţă şi cum nu toţi suntem fini cunoscători ai arboretului (aşa am primit sfat „mai uită-te şi tu la brazii ăia şi îţi dai seama care sunt de furat şi care nu„; nope, nu îmi dau seama, mi-am atins limitele forestiere, deci), aş prefera să nu risc. Adică să zic un „NU” general, fără subtilităţi. Şi să resping faza cu bradul natural integral. Căci între a risca să greşesc neintenţionat şi a nu greşi deloc aleg, cu permisiunea dumneavoastră, ultima variantă.

Acestea fiind spuse, hai să vă dau mai jos şi câteva variante de înlocuire a brazilor din pădure. Care variante mi-au fost sugerate în urma postării cu pricina. Aşa că ar fi păcat să nu le împărtăşesc cu voi.

Până la 16 decembrie puteţi licita pentru simpaticul brăduţ realizat de Georgia.

Plantăm fapte bune.

padureadecraciun.ro

Brazi origami :)

Chestii străineze simpatice.

Evident că mai puteţi pune alte variante de braduţi simpatici în comentarii. Ba chiar vă recomand asta :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Idei de brazi de Crăciun – varianta NU din pădure”

  1. Noi avem un bradulet ecologic si sunt multumita de el.
    Nu mai am 5 ani, nu-mi mai trebuie ditamai bradul verde adus ilegal in piata. Poate daca tot mai putina lume cumpara nu li se va mai „renta” acest obicei prost
    Stiu ca exista si brazii crescuti in sere special pt asa ceva dar lumea trage la ce e mai ieftin , mai ales cand e vorba de-un copacel care nu rezista mai mult de 3 sapt, odata luat din mediul lui

  2. Am mai comentat pe subiectul acesta, la cealaltă postare, şi mi-am povestit păţania. La mine a fost cam aşa: teoretic a fost cum am propus eu, practic a fost cum a vrut şeful. Asta e marea problemă: mentalităţile, obişnuinţa, tradiţiile, închiderea la ce este nou…
    Dar eu rămân la varianta brazilor în ghiveci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)