Later edit: Gata, am decis, l-am adotat pe Horaţiu Panaitescu. Acuma dumnezo cu mila, cum ar veni… :D
––––––––-
Spun din start că îmi place foarte tare idee asta cu adoptă un consilier. Aşa că, fireşte, am zis că mă bag şi eu. Şi m-am gândit eu în capul meu „cât poate fi de greu? Aleg unul care îmi place şi gata„. Sigur, asta funcţionează doar teoretic. Căci, nu-i aşa, teoretic se poate, dar practic suntem la nivel teoretic. Căci, fireşte, nu numai că nu am găsit unul care să îmi placă. Nu am găsit unul pe care să îl ştiu cât de cât care este scopul şi durata vizitei sale în Consiliul General al minunatei noastre Capitale.
Sigur că auzisem de vreo 2, 3 de acolo, dar doar în nişte contexte încâlcite, cu scandaluri şi dat la gioale, de astea. Dar problema cea mare pe care o văd eu este că nu ştiu ca lumea (în sensul de să fiu cât de cât informat despre ce fac ei acolo) nici un consilier general. Şi asta, oricum o dai, nu e bine. Nu e bine deloc.
Aş putea să vă dau multe motive pentru care cred eu că nu e bine. Căci, desigur, sunt multe motive. Dar vă dau unul singur: tovarăşii ăştia gestionează un buget anual de cam 1 miliard de euro. Din care imensă parte o reprezintă banii noştri, ai celor care cotizăm la bugetul bucureştean (şi eu, dap, am buletin de Bucureşti de ceva vreme).
De ce am ajuns în halul în care nu ştiu nimic despre consilierii mei (sanchi)? E şi vina mea, desigur, căci ar trebui să îmi găsesc timp – şi interes, aş adăuga, spăşit – să aflu mai multe despre ei. Dar e şi vina lor, nenicule, e şi vina lor.
Hai că mai discutăm pe tema asta, căci m-am aprins un pic. Dar până atunci să rezolvăm chestiunea care mă arde cel mai tare: vreau să îmi recomandaţi un consilier general pe care să îl adopt. Şi pe care să stau cu ochii ca pe butelie pe sistemul „ia, musiu sau madam, spune matale la stimabilul alegător care sunt io cam ce faci matale pe acolo şi ce faceţi voi cu banii mei„.
Aştept propunerile voastre. Dacă le aveţi, desigur.
14 thoughts on “Vreau să adopt un consilier general şi am nevoie de ajutor”
Vezi ca daca-l adopti tot tu trebuie sa ai grija de el :) …sa-l hranesti, sa-l imbraci … sa-l educi.
Cred că lucrurile trebuiau să stea cumva altfel. Adică un consilier să adopte ceva cetățeni de interesele cărora să se ocupe. Asta mai ales pentru că din banii lor trăiesc :)
Mah, bine ca sunteti toti critici! Dar ia bagati voi o propunere, sa va vad cat de aspri sunteti atunci :D
Nu sunt din capitală, nu mă bag. PĂcat că cei mai mulţi dintre noi gândim aşa (invers de cum ai şi surprins tu), adică i-am ales şi nu ne prea interesează ce mai fac, ce hotărăsc şi cum gestionează banii noştrii, ba mai mult ni se pare normal să facă ei ce vor, îi socotim oarecum superiori nouă, deşi nu sunt – noi îi punem acolo.
Ok, nu esti din Bucuresti. Dar din localitatea in care stai (apropo, care este? :D) iti cunosti conlierii? Macar 5, sa zicem.
Acu, daca iti răspund sincer crezi că fac pe grozavul, pt că îi cunosc, şi chiar îmi place să-i provoc la explicaţii când ne întâlnim. Dar mi-a plăcut provocarea ta, şi problema e că nici în mediul rural, în cele mai multe locuri, oamenii nu ţin legătura cu consilierii locali. (sunt dintr-un oraş -municipiu se declară- mic din provincie, din „ţinuturile de peste păduri”: Marghita, judeţul Bihor. Un anonim care te urmăreşte cu interes şi cu apreciere.)
Adaug ceva ce am uitat. E foarte normal să fie interesat fiecare cetăţean de soarta bugetului unui oraş, a unei comunităţi, pentru că banii aceia sunt din veniturile noastre. Mai exact spus, ni’oi ar trebui să luăm un salariu aproape dublu, şi apoi să mergem să dăm primăriei nişte bani ca să se descurce, la fel ar fi şi cu casa de pensii, cu casa de sănătate – să mergem să le dăm în fiecare lună nişte bani din care să se descurce – aşa poate am fi mult mai interesaţi. Atunci am zice „staţi măi, că eu v-am dat nişte bani de jumătate de an, ce aţi făcut cu ei? cum de nu s-a reparat gura de canal de lângă blocul meu?” ş.a.m.d.
scuze tastarea ni’oi = noi
Domne, la modul concret si personal nu pot sa-ti recomand pe cineva anume.
La modul general, ca strategie de imagine, adopta un tinar absolvent (MBA) de Harvard, Yale, Princeton, INSEAD. Se poarta asta cu vitelul nou si la Palatul Victoria.
Domne, avea dreptate Poetul:
„Ai nostrii tineri la Harvard invata
De cum se vinde patrunjel la piata.”
Bre, citate pot sa dau si io, asta nu e greu. Mai greu este sa zici, cum si cer de altfel, ia-o pe Ionica sau pe Costica dintre toti ce in CGMB :))
De la un greu ca tine ma astept sa ia sarcina cea mai grea. Deci m-am uitat pe lista si am gasit Categoria Grea si am cautat unul unde sa nu aiba nicio informatie in afara de numele lui. Deci: Panaitescu Horaţiu
Acu’ sa te vedem cum il transformi in star web 2.0 cu blog, twitter, facebook si alte conexiuni cu web 2.0 . sau 3.0
:-D
Buna motivatia, buna rau, cum ma cunosti tu bibicule :D Merci!
Daca chiar vrei sa adopti, unul dintre cele mai interesante specimene este Silviu VADUVA!
Multumesc acum cand sunt adoptat poate cunosc si identitatea parintelui meu ca sa-l pun la curent ,dar nu in priza ,cu hotararile consiliului