Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Dap, aceasta este cea mai simplă modalitate de plată

Later edit: Am dezvăluit, cum ar veni, care este chestiunea în cauză :)

———————————–

Să vă raportez cum a fost. Cu precizarea că rândurile de mai jos sunt o reconstituirea a la chinezu, adicătelea am luat un pic la pilă ce s-a întâmplat, dar adevărul adevărat despre cum am plătit este fix cum vă spun colea mai jos :D

Primesc un mail în care sunt întrebat dacă îmi doreşte coraconul să testez cea mai cea mai modalitate de plată. “Hait“, îmi zic, “iarăşi inventează cineva apa caldă“. Dar, politicos cum mă ştiţi, răspund “desigur, hai să vedem despre ce este vorba”. Nici că mi-a părut rău că am acceptat întâlnirea căci respectiva întâlnire s-a săvârşit la, şi anume, bere :D

Mă întâlnesc cu persoana în cauză, povestim una alta de alea de încălzire, vine berea, eu mă lansez în teoriile mele despre “această licoare splendidă, neapreciată la adevărata ei valoare” (cei care aţi ieşit cu mine la bere ştiţi deja textele…) şi uite aşa a trecut timpul cale de o bere.

La un moment dat zic “dar despre chestiunea în cauză, aia cu plata cea mai cea când discutăm?”. Colega de discuţie zâmbeşte şi zice “păi hai să plăteşti tu să vezi direct cât este de simplu“. Mă uit superior la ea zicându-mi în barbă “să vezi că scoate cardul sau ceva şi mare şmecherie îmi arată“. Nici că puteam fi mai departe de adevăr, stimaţi şi, pe alocuri, dragi cititori ai acestui prea-frumos blog.

Mi-a arătat ce trebuie să fac şi am făcut. Iar ce a urmat m-a lăsat cu gura căscată în primele 3 secunde, m-a iritat “nu creeeed, mai vreau o dată!” în următoarele 7 şi m-a “vreau si ioooooooooo” din acel moment înainte, până în  aceste clipe când voi citiţi aceste rânduri. Căci, adevăr vă spun vouă, ce am văzut este cea mai cea modalitate de plată. Pentru noi ăştia de avem smartphone, cont în bancă şi dorinţa de nestăvilit de a plăti ce vrem să plătim cât mai uşor.

Pe scurt şi fără să dezvălui isprava (căci, v-aţi prins, vorbim acilea de un teasing): plăteşti cu telefonul în cam 2 secunde. Atât. Da, ştiu, e greu de crezut, dar fix aşa se întâmplă.

Mai concret o să vă raportez în episodul următor. Căci, fireşte, nu mă pot abţine să nu vă întreb cam cum credeţi voi că se întâmplă chestiunea? Hai, loviţi-mă cu ce aveţi voi mai bun, hai să vă văd cât de ancoraţi sunteţi în sinergia meandrelor concretului tehnologic #cumarveni :D

Ia să vă dau şi un filmuleţ ajutător, aşa, de încălzire…

23 comentarii la “Dap, aceasta este cea mai simplă modalitate de plată

 1. Mirela Reply

  Ei… si acum ne lasi in ceata? Uimeste-ne!

 2. Claudiu Reply

  Prin NFC? ups, iPhone nu are :). Atunci un iPhone pentru un rand de bere. Ar mai fi Square (dar nu cred ca a ajuns la noi inca)

 3. Sabina Reply

  Se bazeaza pe un QR code ceva?

  • Cristi Reply

   Da, asta e, se scaneaza codul QR, pornesti aplicatia, ai datele cardului introduse deja, pui doar PIN-ul si aia e tot.

  • Petre Reply

   Nu se prea vede niciun QR code pe acolo …

 4. Mediatorul Reply

  Cred că prin NFC ar fi cel mai plauzibil. Deși, cred că și printr-o aplicație ar funcționa.Poate nu atât de rapid…
  Oricum, aștept cu interes să văd despre ce este vorba. :)

 5. Irina Bărăgoi Reply

  Nu știm cum ai plătit, dar ceea ce sigur știm este că al tău cod de deblocare la iPhone începe cu 08! :))))))

 6. Camelia Reply

  Exista deja o aplicatie care, prin intermediul unui cod generat, iti poti plati cumparatura. Presupunerea mea e ca e ceva asemanator.

 7. Glass and Iron Reply

  … deci in loc de “Show me the money” o sa strig “Show me the phone” ?

  “Draga, te rog, plateste tu consumatia … pe mine m-a lasat bateria …” – in loc de “nu uita sa iei banii” o sa fie “nu uita sa-ti incarci telefonul” ?

 8. Juliet Reply

  Se scaneaza cu cod de pe telefon, fix ca in acest video la minutul 1.28 http://www.youtube.com/watch?v=9CpumvSaXEA Numai ca e destul de veche faza asta, nu e nimic nou.

 9. Sabina Reply

  ING Pay?

 10. Bogdan Reply

  @Juliet – esti pe aproape..doar ca-i fix invers :)

 11. Vlad Dulea Reply

  Eu știu! L-ai sunat pe patron și i-ai zis să te treacă pe caiet!

 12. Rapis Reply

  n-am un leu in buzunar si voi vorbiti de plati pe mobil

 13. Laurențiu Trofoșilă Reply

  Bănuiesc că este ING Pay. Știu că acum vreo lună mergea doar pe Android, dar acum pare că este disponibil și pe iPhone. Și au redus și comisioanele la jumătate dacă nu mă înșel.

  Partea bună: foarte comod.
  Partea nasoală: deocamdată nu prea merită “investiția” având în vedere cât de acceptată este acestă metodă de plată. Asta sper să se schimbe curând, deși e greu cu bugetele de criză.

 14. Mihai Bartha Reply

  Nu ar fi frumos,ca sa existe un card prepays ,care face exact ca-n filmulet ,cu aplicatia primita gratuit ,la comanda cardului,si sa benefiezi si de discounturi incasate instant ,la plata cu el la magazinele partenere cu sistemul .care au pios visa?????
  Detalii la tel 0736702015 ( apropo la vodafone poti avea 20% discount cash back ,tu si prietenii tai sau dusmanii,si ai castig si 0.5% din factura lor )

 15. Mihai Bartha Reply

  Am uitat sa precizec costurile; 5ron lunar ,daca ai sold pozitiv

 16. zoltybogata Reply

  A făcut o vrăjitorie :D .

 17. Tim Reply

  Eu abia m-am invatat sa platesc cu ajutorul cardului :)) … Acum imi voi cumpara si iphone… cred ca am imbatranit si incet incet am inceput sa urasc tehnologia…

 18. coman Reply

  Dupa cum se observa in clip, George e la Subway, probabil in Pipera. Acolo daca mergeti, veti vedea ca exista la casele de marcat coduri QR (acele patrate cu diverse linii albe si negre), care se scaneaza cu un smartphone ce are o aplicatie de plata speciala, implementata de Garanti Bank, si astfel se poate plati cu telefonul mobil. Vezi detalii in acest articol din Bancherul.ro: http://bancherul.ro/dupa-portofelul-electronic-mastercard-si-platile-nfc-cu-smartphones-ale-ing,-apare-a-treia-solutie-de-mobile-banking,-prin-coduri-qr,-la-garanti-bank–11920

 19. coman Reply

  Era vorba de Georghe Buhnici, care face acelasi teasing cu Garanti, pe Chinezu l-au dus, normal, la Bierhaus.

 20. BogDan Reply

  Votez cu codul QR, altceva mi-e greu să cred că poa’ să fie.

 21. Cristian China Birta Reply

  Stimabililor, am facut un later edit catre un link unde va raportez ce si cum :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.