“The Abyssal Mirror” by Tudor Plaiesu – Happening si expozitie de pictura cu vin

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Artistul vizual Tudor Plaiesu va sustine duminica, 13 octombrie, de la 14.00, o demonstratie de pictura cu vin la hotelul Howard Johnson Grand Plaza. Cu aceasta ocazie artistul va prezenta o selectie de lucrari din expozitia “The Abyssal Mirror” , curator Meda Popea.

Expozitia este deschisa in lobby-ul hotelului din fata restaurantelor si accesul se poate face intre 11.00- 18.00. 

Artistul a acceptat sa ii lase pe privitori sa intre in atelierul sau pentru a descoperi frumusetea petei de vin care, pusa cu maiestrie pe hartie, ofera un spectacol irepetabil pe masura ce este absorbita de hartie si se usuca.

Pentru Tudor Plaiesu vinul este o licoare sacra, naturala, iar pata de vin- un pretext de punere in discutie a relatiei sacru-profan,  dar si de explorare artistica a mitului dionisiac. Alegand sa lucreze laviu de vin, artistul face in acelasi timp o declaratie anti-consumism.

Expozitia “Oglina abisala” de duminica prezinta o suita de alegorii, avand in centru figura feminina, zece compozitii pe orizontala, indraznete, de dimensiuni neobisnuite pentru grafica (50 x 70 cm). Expozitia este si un periplu prin istoria artei, artistul a “ascuns” in fiecare lucrare o referinta la un maestru sau o lucrare din istoria picturii. 

Lucrarile sunt realizate cu vin LacertA Merlot 2010 pretios, parfumat, pigmentat intens, pe hartie de foarte buna calitate (Fabriano), cu textura densa, care da pretiozitate lucrarilor si exacerbeaza ideea de unicat si autentic, scotand din ecuatie posibilitatea reproducerii. 

Pictura cu vin este o tehnica straveche, rezervata maestrilor, in care ezitarile nu sunt permise si in care primeaza spontaneitatea tusei. Artistul trebuie sa stapaneasca o disciplina a gamelor si tonurilor foarte stricta (pata de culoare nu poate fi stearsa). Laviul de vin implica un grad de dificultate superior acuarelei, datorita cromaticii foarte estompate, care necesita o interventie rapida pe hartie, cu suprapuneri suplimentare.

afisHOJO

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on ““The Abyssal Mirror” by Tudor Plaiesu – Happening si expozitie de pictura cu vin”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)