Spectacolele Melodrama si RechtsRadikal in acest week-end la eXplore dance festival 8

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Cel de-al doilea week-end al eXplore dance festival #8 ii are ca invitati pe artistii internationali Eszter Salamon (HU/DE) si Christoph Winkler (DE), doi performeri ce lucreaza in Berlin. 

 
Sambata, 05.10.2013, de la ora 20:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu Nr. 67-93 este programat spectacolul lui Eszter Salamon, Melodrama.Melodrama este un solo documentar in care Eszter Salamon reia interviuri realizate in 2006 şi 2012 cu o femeie dintr-un sat din sudul Ungariei si care, intamplator, are acelasi nume  cu artista. Rezultatul este o meditatie nu doar asupra posibilitatii de a intra in pielea altcuiva, dar asupra masurii in care sperantele si dorintele depasesc determinarile de clasa, varsta, localizare sau religie.

Duminica, 06.10.2013, ora 11.00, Eszter Salamon va sustine un master class, iar cei interesati se vor putea inscrie la adresa workshops@exploredancefestival.ro

Eszter Salamon este o coregrafa maghiara ce lucreaza in Berlin. Este autoarea solo-urilor „What A Body You Have, Honey” (2001) si “Giszelle” (2001) in colaborare cu Xavier Le Roy, “Nvsbl” (2006), o coregrafie pentru film aparuta in colaborare cu Bojana Cvejic. „Dance#1/Driftworks” (2008), in colaborare cu Christine De Smedt, „Voice Over” (2009), un spectacol comisionat si interpretat de Cristina Rizzo, „Dance for Nothing” (2010), si, impreuna cu Bojana Cvejic, Cédric Dambrain si Terre Thaemlitz, „TALES OF THE BODILESS” (2011).

În ianuarie 2014, Eszter Salamon este artist invitat la MOMA, New York si va avea o expozitie solo timp de trei luni, in cadrul seriei de expozitii “Satellite” la Jeu de Paume, Paris.

Christoph Winkler (DE) va prezenta spectacolul RechtsRadikal duminica, 06.10.2013.

In ultimii ani, femeile au devenit din ce in ce mai active si mai prezente in diverse miscari de dreapta. Multa vreme, ele au fost tratate ca un partener subordonat, ca niste casnice sau mame neinsemnate. Astazi însă, din cinci neo-nazisti, unul este o femeie, iar din 10 atacuri de dreapta, unul este comis de o femeie.

RechtsRadikal analizeaza acesta evolutie printr-o cercetare a diverselor forme de expresie fizica ce pot comunica traumele severe prin care a trecut corpul feminin radical de dreapta. Fiindca ideologia de dreapta este cu adevarat extrema si lasa urme atat in interior, cat si la exterior.

Christoph Winkler a studiat coregrafia la cunoscuta School for Drama Ernst Busch. In 1998 a inceput sa profeseze independent coregrafia in Berlin. A fost invitat sa isi prezinte coregrafiile la German Dance Platform în 2002,  2004 si 2012, Rencontres Choreographiques si ImPuls Tanz Viena. In 2007 a fondat BERLIN GOGOS – Agentia pentru Dans  Contemporan GoGo, ca metoda de analiza a mecanismului de exploatare a dansului contemporan.

Solo-ul Baader – A Choreography of Radicalisation (a doua parte din seria Evil Bodies) a avut reprezentatii in toata lumea, iar dansatorul Martin Hansen a fost desemnat de  publicatia germană „Tanz” dansatorul anului 2012, pentru rolul din acest spectacol.

Luni, 07.10.2013, ora 11.00, Christoph Winkler va sustine un master class la sediul WASP din strada Ion MInulescu 67-93. Participarea se face pe baza de inscriere, la adresaworkshops@exploredancefestival.ro.

Biletele pentru la spectacole se pot achizitiona inainte de inceperea fiecarei reprezentatii la pretul de 20 lei.
Rezervari:  office@exploredancefestival.ro

Facebook eventshttps://www.facebook.com/events/644286198926670/
https://www.facebook.com/events/647383228635951/

* eXplore dance festival 2013 este realizat cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finantat de catre AFCN – Administratia Fondului Cultural National, PrimariaSectorului 1, Goethe Institut.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)