Măi oameni buni, când am uitat noi să ne bucurăm aşa ca ei?

Vă avertizez din start că această postare este pricinuită de cei de la Cora. Care m-au invitat să merg cu ei prin şcolile unde au popularizat concursul de deCorat cifre jucăuşe şi la care copiii pot câştiga o tabletă, un mp4 player, o consolă portabilă, plus dulciuri. Vă spun mai jos mai multe despre cum se pot câştiga premiile cu pricina, dar vreau întâi să lămurim ce zic în titlu. Pentru că faptul că declanşatorul a fost unul comercial, ca să zic aşa, nu înseamnă că nu ne putem pune întrebări despre ce se întâmplă cu noi şi să ne întristăm un pic atunci când ne dăm seama cum ne-am lăsat să ajungem…

Serios, măi oameni buni, ce e cu noi? Când am uitat să ne bucurăm aşa cum se bucură copiii noştri? Să ne bucurăm fără nici o miză, fără nici o altă analiză strategică, fără să ne mai gândim la încă 67895678 de lucruri în acelaşi timp? Când am încetat să ne aruncăm fără plasă de siguranţă în bucuria de a trăi clipa, fără să ne gândim că degeaba ne bucurăm acum pentru că mâine va fi nasol? Când o să reuşim să deschidem acel sertar al sufletului nostru în care am închis, nici noi nu mai ştim când, splendida abilitate a copilului care am fost de a trăi pentru a se bucura, nu de a se bucura pentru că trăieşte?

Facem multe lucruri tâmpite în viaţa noastră. Unele extrem de tâmpite. Şi o să le mai facem. Pentru că aşa e ea, viaţa. Te loveşte cu te miri ce şi te miri de unde şi trebuie să reacţionezi cum poţi. Sau, uneori, vrei tu să urci nişte culmi mai abrupte ale existenţei tale şi mai aluneci, mai cazi, te mai juleşti, ştiţi voi, cum se întâmplă de obicei. O să păţim de astea tot timpul. Şi în cazul multora nu prea avem control. Dar există multe chestiuni pe care le putem controla. Doar să vrem asta.

Ce ne costă, spre exemplu, să luăm o carte de colorat şi să ne apucă să colorăm? Da, să colorăm. Ţineţi minte când eraţi copii cum simţeaţi că vă furnică degetele de nerăbdare să deschideţi pagina aia cu zmeul, să vă luaţi creioanele şi să îl beşteliţi grafic pe nemernic în culori închise şi cu gesturi zmucite? Sau cu câtă răbdare şi încetineală studiată coloraţi un cal, o prinţesă sau un inorog? Ce bucurie… Ce plăcere de a trăi… Cu o carte de colorat şi cu câteva creioane. Atât. Fără laptop, fără maşină, fără tabletă, fără şefi enervanţi, fără facturi care trebuie plătite, fără nimic. Doar voi şi bucuria de a colora lumea în care trăiţi.

Hai să facem un stop joc din alergătura asta bezmetică în care ne-am lăsat prinşi. Şi să ne colorăm un pic viaţa. Aşa, ca nişte copii care – sper din tot sufletul… – încă mai suntem. Şi să ne luăm o carte de colorat, creioane, ne întâlnim undeva şi ne apucăm de colorat. Şi râdem. Şi ne hlizim. Şi ne bucurăm de viaţă.

Eu voi fi vineri, 4 octombrie, la ora 18.00 la Starbucks în Mall Vitan unde îmi voi aduce cartea de colorat şi creioane. Şi o să încep să colorez. Vă aştept şi pe voi cu cărţile voastre de colorat şi cu creioanele voastre. Dar numai dacă vi s-a strâns un pic stomacul citind rândurile de mai sus. Altfel veniţi degeaba, chiar degeaba… Nici măcar nu trebuie să ne salutăm, să ne dăm mâna, să ne vorbim. Este de ajuns să te aşezi la o masă, să bei o cafea sau un ceai şi să colorezi un pic. Atât. Restul va veni de la sine :)

No bun, acum că am descărcat greutatea asta de pe coraconul meu (pfui, serios, mă simt mai lejer acum), hai să vă spun de ce mi-a venit să scriu cele de mai sus. Am fost ieri cu cei de la Cora prin câteva şcoli ca să le spunem copiilor despre concursul de colorat. Reacţiile lor erau cam aşa: întâi veselie când vedeau mascota Cora, apoi linişte când li se explica în ce constă concursul, apoi strigăte de bucurie când aflau ce premii pot câştiga. Mă uitam la ei cu câtă bucurie ne întâmpinau. Deşi eram nişte străini pentru ei, însoţiţi de o mascotă caraghioasă. Dar nu conta asta. Noi nu contam, de fapt. Eram doar un pretext pentru ca ei să facă ce ştiu mai bine: să se bucure de viaţă şi să nu aibă nici o problemă să o arate :) Aşa că am simţit nevoia să scriu rândurile de mai sus, înainte de a vă da detalii despre concurs.

Există, de fapt, două concursuri unde copiii pot câştiga premii simpatice. Să le luăm pe rând.

1. Concursul cu planşa lui chinezu :D Adică trebuie să descărcaţi voi Plansa lui Chinezu (click şi se descarcă automat), să o printaţi, să o coloraţi şi apoi să mergeţi să o depuneţi, între 27-29 septembrie, în unul din magazinele Cora din București, Constanța, Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta, Arad sau Bacău. Există premii surpriză (eu le ştiu, dar nu am voie să le spun, dar trust me că sunt generoase :D), dar numai dacă voi, cei care îmi faceţi onoarea să mă citiţi, o să depuneţi mai multe planşe de-ale lui chinezu în magazinele Cora. Căci ne luptăm cu cei care o să ducă planşele stimabililor tvdece.ro şi mariussescu.ro. Aşa că la luptă, dragilor! Şi fie ca cea mai frumoasă planşă să câştige. Adică a mea :D

2. Concursul de deCorat cifre jucăuşe. Trebuie să descărcaţi planşa de aici, să o coloraţi şi să o depuneţi în unul din magazinele Cora în perioada 27-29 septembrie. Premiile sunt faine: premiul 1 tabletă, premiul 2 mp4 player, premiul 3 consolă portabilă, plus multe dulciuri pentru mențiuni. Atât. Adică o să fie şi fun, dar şi câştigaţi ceva :)

Cam asta este, stimabililor. Daţi de ştire dacă vreţi să faceţi o bucurie unor copii. Pentru că, după cum puteţi vedea, pot câştiga de două ori, o dată la concursul cu Plansa lui Chinezu, a doua oară la concursul de deCorat. Sau invers :))

Succes!

poster Decorat Scoli (A3P) (Medium)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Măi oameni buni, când am uitat noi să ne bucurăm aşa ca ei?”

  1. Foaaaarte tare!! Inocenta e printre cele mai frumoase sentimente care ar trebui sa existe si „in cei mari”, cei cu 67895678 de probleme de rezolvat :))
    Promit sa-mi trimit toti copiii (pruncii, ca la Maramu’) cu plansele la Cora, daaar cu conditia sa facem si noi o sesiune de colorat in Baia Mare cu prima ocazie :))
    Bafta multa!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.