25.02.2017

Ia spuneţi voi de ce credeţi că ar trebui chinezu să ajungă în China

Da, bine, ştiu, deja o băgaţi pe aia cu „era evident că trebuie să ajungi în China, nuş ce ne mai întrebi„. Aveţi dreptate, aşa este, chinezu trebuie să ajungă cândva în China. Şi o să se întâmple asta. Doar că nu mă pot duce nepregătit, mă  înţelegeţi. Aşa că, pe lângă munca de documentare pe care o execut cu mânuţele astea două şi cu tastatura din dotare, m-am gândit, fireşte, să vă întreb şi pe voi una, alta. Căci, nu-i aşa, discuţiile astea sunt printre cele mai faine lucruri în blogosferă :D

Hai să vă spun pe scurt provocarea: am nevoie de voi să îi convingeţi pe cei de la KLM (nişte simpatici, de altfel, zău :D) să mă trimită în China.

Hai să vă spun pe lung provocarea: noi ne jucăm aici. Pentru că nu este vorba de nici o înţelegere cu cei de la KLM, nu este vorba de nici o campanie. Ba chiar aş pune pariu că o să ridice sprânceana şi Nicoleta şi Andra şi Răzvan când o să vadă ce am făcut eu aici :)) Dar no, mă înţelegeţi, aşa funcţionez eu şi dacă nu funcţionez aşa se cheamă că nu sunt eu :D

Totuşi, cum de am ajuns să mă gândesc la o astfel de ispravă? Simplu. Zilele trecute am fost la o cină cu cei de la KLM, la invitaţia lui Răzvan Pascu (în calitatea lui de şef de agenţie sau ce se mai dă el mare că este :D), unde am aflat despre săptămâna ofertelor brici (bine, oficial nu se numeşte aşa, evident) pe doarsasezile.ro. Adică nişte reduceri masive pentru nişte destinaţii, dar care sunt valabile doar în săptămâna care se încheie pe 24 septembrie. Intraţi şi vedeţi voi ce şi cum, eu vă dau doar un mic tabelaş mai jos, să vă faceţi o idee.

klm doar sase zile

Şi mi-am zis în barbă „dacă tot scriu despre această ofertă, ia să o dau eu de gard pe stil chinezu şi să plusez cu o mică şi inocentă distracţie„. Ceea ce, după cum puteţi lesne vedea, tocmai ce fac :D

Vă invit, aşadar, să intraţi în logica jocului meu. Şi să încercaţi să îi convingeţi pe cei de la KLM (chiar dacă nu au nevoie să fie convinşi :D), să mă trimită în China. Să le daţi argumente de ce chinezu este cel mai bun să meargă în China (dăăăăh :D), unde ar trebui să mă trimită, ce să îmi spună să fac acolo, ştiţi voi, de astea.

O să aleg, pe bazele unui subiectivism de-a dreptul deşănţat, trei dintre voi, care o să mă coafeze cu argumentele cu care îi loviţi pe cei de la KLM. Şi fiecare dintre ei o să primească o carte cu autograf. O carte despre China pe care eu am tradus-o. Dap, am făcut şi aşa ceva în viaţa mea, deci call me chinezu :D

niculescu1

Am şi un Mare Premiu Chinezesc, desigur. Pentru că oricum o să ajung în China. Nu ştiu exact când, dar îmi propun aşa tacit ca anul viitor să păşesc pe pâmântul ţării care îmi poartă numele (#aroganţă). Aşa că cea sau cel care dă cele mai bune argumente celor de la KLM o să vină cu mine sub formă de tricou :)) Căci îmi voi face multe, multe fotografii la multe, multe locuri faine de pe unde o să mă perind, purtând tricoul cu numele, blogul, poza sau cu ce vrea ea sau el să fie pe tricou. Nu mă întrebaţi de ce m-am gândit aşa, că poate mă răzgândesc… :))

No bun, aştept comentariile voastre până pe 30 septembrie, ora 23.59. Succes şi băgaţi mare!

PS Aşa se scrie fonetic „chinezu” în chineză. Şi se pronunţă cam pe acolea, doar că am uitat cum :))

chinezu fonetic

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Recomandări din online (şi nu numai)

Caut un copil între 10 şi 14 ani care să joace în meciul Steaua – Chelsea

10 comentarii

 1. vineri, 20 septembrie 2013, 10:56

  Pai fiecare dintre noi ar trebui sa ne cunoastem radacinile :) Si daca 1 din 5 locuitori ai planetei este chinez, iti dai seama ce potential blogosferic neexplorat este acolo? E suficient sa te imprietenesti cu cativa si daca-ti da unu’ share au cazut serverele in Romania :) Nu-i suficient motivu’ asta, citi-ti-as cartea ta de Chinez care esti tu?

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  • vineri, 20 septembrie 2013, 13:14

   Tot un intelectual fin ramai, mah :)) Buna alegere, oricum. E chiar interesanta cartea, sa stii. Traducerea cam scartie, dar tot e ok :))

   Thumb up 0 Thumb down 0

   Răspunde
 2. vineri, 20 septembrie 2013, 13:08

  Ne strângem mai mulți și sigur nu mai e nevoie de KLM. Cred că putem face o chetă de vreo 500 €. Dus.

  Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde
  • vineri, 20 septembrie 2013, 13:15

   Buna ideea. Voi imi cumparati biletul pentru dus si eu fac o campanie pe Blogal Initiative pentru biletul de intors =))

   Thumb up 1 Thumb down 0

   Răspunde
 3. vineri, 20 septembrie 2013, 14:46

  Nu-ti mai ajunge Romania si Europa ? :)

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 4. vineri, 20 septembrie 2013, 15:32

  Ai putea face un tur cu bicicleta pe zidul chinezesc !

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  • vineri, 20 septembrie 2013, 16:48

   Mah, tu vrei sa ma impuste Marea Armata Rosie de vii cu propuneri de astea :))

   Thumb up 0 Thumb down 0

   Răspunde
 5. sâmbătă, 21 septembrie 2013, 17:06

  Mers pe strada Nanjing din Șanhai (fostul Shanghai). Cautat camasi de Braila si pepeni de Dabuleni. Fotografiat. Dezvoltat campanie ‘Fabricat in Romania, cumparat in China’ :)

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 6. joi, 26 septembrie 2013, 15:09

  Ma gandeam sa merg la anu in China dar e destul de complicat cu accesul la internet acolo asa ca am zis ca poate aleg alte destinatii gen Australia, Noua Zeelanda pana devine si China mai open.

  Dar pot sa ma trimita pe mine in China ca nu ma supar, drept corespondent oficial Chinezu.eu :)

  Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *