Caut bloguri şi siteuri despre cultură

Ştiţi că vă mai întreb pe acilea despre bloguri şi siteuri de – hai să le zicem aşa – nişă pe care le urmăriţi. Fix aşa fac şi astăzi, când vă întreb de chestiuni cu pricină culturală :D Numai că – pentru că aşa mi se pare fair, mă iertaţi că nu am făcut aşa şi înainte – de data asta (şi de acum înainte) vi le spun eu pe cele pe care le urmăresc, plus unele care mi-au sărit în ochi din te miri ce motive. Iar rugămintea mea este să îmi ziceţi şi voi ce bloguri sau/şi siteuri cu tentă culturală urmăriţi, că poate îmi îmbogăţiţi cultura lecturistică 2.0, cum ar veni :D

În ceea ce mă priveşte, de departe mi se pare că webcultura.ro este the shit site. Îl am în reader (mă rog, mai nou feedly), de multă vreme şi vreau să vă raportez că este realmente o plăcere să îmi încep dimineaţa şi cu el. Chapeau, Sorin Tudor şi echipa, cu mulţumiri pentru frumuseţea asta de site!

Urmăresc şi ziarulmetropolis.ro. Am găsit acolo câteva bucăţi pe anumite subiecte foarte documentate, interviuri faine, precum şi ştiri de actualitate care mă coafează. Recomand, deci.

foreverfolk.com este în lista mea de lecturi zilnice din fix două motive: 1. pentru că folkul a fost pentru mine şi pentru cei din generaţia mea o gură de oxigen teribilă în perioada comunistă, deci, pe undeva, face parte din ADNul meu muzical 2. pentru că Make este the big kahuna acolo şi nu mă risc să mă joc să nu fiu la curent cu ce face :))

Şi pentru că tot vorbim de Make, hai să vă raportez despre noua lui ispravă, una excelentă, care intră instant în binoclul meu 2.0: jazzculture.ro. Înţeleg că Daniela Ştefan este şef de trib acilea, iar Make bate tobele sau semnalizează cu fum sau ceva :)) Le urez mult, mult succes în această întreprindere frumoasă şi fie ca oamenii muncii să fie satisfăcuţi spre coafare deplină de ce o să găsească acolo :D

Cum aş putea să nu urmăresc pas cu pas ce face Crivăţ când începe să bată printransilvania.ro? :D Excelent proiect, sper să îl ţină până la adânci bătrâneţi, vă recomand să citiţi la întâmplare câteva texte de pe acolo, iar apoi să veniţi să îmi bateţi obrazul dacă nu v-au plăcut.

Când mi-a spus Tiberiu Fărcaş că vrea să facă un site de cultură clujeană, am ridicat sprânceana. Căci aşa reacţionez, cu maximă simpatie, când văd dilimandroşi de ăştia :D Şi uite că l-a făcut: clujulcultural.ro. Îi doresc mult, mult succes!

monumenteoltenia.ro. Un proiect despre care am auzit de la Dana. Şi care îmi place foarte, foarte mult. Nu ştiu dacă există proiecte similare şi pentru alte zone istorice de la noi. Dacă le ştiţi, tare aş vrea să mi le spuneţi, hai merci, sunteţi simpatici :D

No bun, acum e rândul vostru. Aştept propunerile voastre, ntelectualilor care sunteţi :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

30 thoughts on “Caut bloguri şi siteuri despre cultură”

 1. fără falsă modestie te invit să citeşti sâmbăta şi lunea jocurile clubului psi. habar nu am cum am reuşit, dar am în jur nişte oameni care scriu excelent. o cură de literatură pe teme sau cuvinte impuse care mie îmi taie deseori răsuflarea.
  şi sper ca odată cu toamna asta să demarăm şi scrierea pe timp dat (30 de minute), o joacă începută deja, un fel de unu la unu, dar care nu are încă un caracter permanent.

  1. Stii deja, presupun, ca sintagma „falsa modestie” nu exista in vocabularul meu. Pentru simplul motiv ca modestia este buna doar ca nu este falsa si este falsa atunci cand se foloseste prea putin :D Urmarim aventurile psi, fireste, doar ca acum cautam bloguri si siteuri de nisa, ma intelegi :)

 2. Blogul I’m feeling free RO este un blog conceput la finele lunii mai, anul curent, şi care doreşte să meargă contra presei, cu informaţii (nu pot spune ştiri ci poate doar postări) obiective (pe cât se poate) şi critice culturale, sportive, informatice şi informative scurte (în general), dar de calitate superioară. Legea blogului (sau motto-ul) este „Ce nu văd alţii vedem noi”, lege ce este respectată cu sfinţenie. Adresa blogului este http://imfeelingfreero.wordpress.com acolo unde scriu şi vă invit să intraţi şi să citiţi cu atenţie toate postările. O zi plăcută!

 3. Tot un fel de filosofie, filologie si filocultura ar fi site ul de recenzii cărți, recenzii articole și articole originale: http://www.liviudrugus.wordpress.com unde am postat 70 asemenea produse în ultimii doi ani. Pentru articole cu tentă ”științifică” sau despre educație vezi și http://www.liviudrugus.ro. Invit amatorii de chinezării de pe acest forum să arunce un ochi critic asupra criticilor mele. Felicitări ambasadorului Republicii Culturale Chineze pentru interesul manifestat față de cultura română. Deja m-am îmbogățit și abonat la multe dintre adresele noi (pentru mine).

 4. mama mama cata reclama se face aici la tine Cristi… „citeste-ma pe mine”, „ba pe mine”…
  sa mai indraznesc sa-mi fac si eu reclama? nu bai ca am treaba, alerg, antrenamente, alea alea.
  INTRATI LA MINE SA VA RADETI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.