22.07.2017

Caut bloguri şi siteuri despre cultură

Ştiţi că vă mai întreb pe acilea despre bloguri şi siteuri de – hai să le zicem aşa – nişă pe care le urmăriţi. Fix aşa fac şi astăzi, când vă întreb de chestiuni cu pricină culturală :D Numai că – pentru că aşa mi se pare fair, mă iertaţi că nu am făcut aşa şi înainte – de data asta (şi de acum înainte) vi le spun eu pe cele pe care le urmăresc, plus unele care mi-au sărit în ochi din te miri ce motive. Iar rugămintea mea este să îmi ziceţi şi voi ce bloguri sau/şi siteuri cu tentă culturală urmăriţi, că poate îmi îmbogăţiţi cultura lecturistică 2.0, cum ar veni :D

În ceea ce mă priveşte, de departe mi se pare că webcultura.ro este the shit site. Îl am în reader (mă rog, mai nou feedly), de multă vreme şi vreau să vă raportez că este realmente o plăcere să îmi încep dimineaţa şi cu el. Chapeau, Sorin Tudor şi echipa, cu mulţumiri pentru frumuseţea asta de site!

Urmăresc şi ziarulmetropolis.ro. Am găsit acolo câteva bucăţi pe anumite subiecte foarte documentate, interviuri faine, precum şi ştiri de actualitate care mă coafează. Recomand, deci.

foreverfolk.com este în lista mea de lecturi zilnice din fix două motive: 1. pentru că folkul a fost pentru mine şi pentru cei din generaţia mea o gură de oxigen teribilă în perioada comunistă, deci, pe undeva, face parte din ADNul meu muzical 2. pentru că Make este the big kahuna acolo şi nu mă risc să mă joc să nu fiu la curent cu ce face :))

Şi pentru că tot vorbim de Make, hai să vă raportez despre noua lui ispravă, una excelentă, care intră instant în binoclul meu 2.0: jazzculture.ro. Înţeleg că Daniela Ştefan este şef de trib acilea, iar Make bate tobele sau semnalizează cu fum sau ceva :)) Le urez mult, mult succes în această întreprindere frumoasă şi fie ca oamenii muncii să fie satisfăcuţi spre coafare deplină de ce o să găsească acolo :D

Cum aş putea să nu urmăresc pas cu pas ce face Crivăţ când începe să bată printransilvania.ro? :D Excelent proiect, sper să îl ţină până la adânci bătrâneţi, vă recomand să citiţi la întâmplare câteva texte de pe acolo, iar apoi să veniţi să îmi bateţi obrazul dacă nu v-au plăcut.

Când mi-a spus Tiberiu Fărcaş că vrea să facă un site de cultură clujeană, am ridicat sprânceana. Căci aşa reacţionez, cu maximă simpatie, când văd dilimandroşi de ăştia :D Şi uite că l-a făcut: clujulcultural.ro. Îi doresc mult, mult succes!

monumenteoltenia.ro. Un proiect despre care am auzit de la Dana. Şi care îmi place foarte, foarte mult. Nu ştiu dacă există proiecte similare şi pentru alte zone istorice de la noi. Dacă le ştiţi, tare aş vrea să mi le spuneţi, hai merci, sunteţi simpatici :D

No bun, acum e rândul vostru. Aştept propunerile voastre, ntelectualilor care sunteţi :D

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Sunt doar un blogger bătrân şi atât

Facem Echipa Bloggerilor la Cros Invers?

30 comentarii

 1. luni, 2 septembrie 2013, 08:47

  fără falsă modestie te invit să citeşti sâmbăta şi lunea jocurile clubului psi. habar nu am cum am reuşit, dar am în jur nişte oameni care scriu excelent. o cură de literatură pe teme sau cuvinte impuse care mie îmi taie deseori răsuflarea.
  şi sper ca odată cu toamna asta să demarăm şi scrierea pe timp dat (30 de minute), o joacă începută deja, un fel de unu la unu, dar care nu are încă un caracter permanent.

  Răspunde
  • luni, 2 septembrie 2013, 09:00

   Stii deja, presupun, ca sintagma „falsa modestie” nu exista in vocabularul meu. Pentru simplul motiv ca modestia este buna doar ca nu este falsa si este falsa atunci cand se foloseste prea putin :D Urmarim aventurile psi, fireste, doar ca acum cautam bloguri si siteuri de nisa, ma intelegi :)

   Răspunde
 2. luni, 2 septembrie 2013, 08:48

  As propune eu si portalul http://www.bocancul-literar.ro Stiu ca nu mai e ce a fost ca si site…scartaie din multe privinte, insa cenaclul Pariu pe Prietenie il tine viu, sunt informatii culturale si o multime de artisti talentati care posteaza acolo creatiile proprii.

  Răspunde
 3. luni, 2 septembrie 2013, 09:20

  Si http://altimusic.ro/en/ trebuie sa se regaseasca in lista ta! :)

  Răspunde
 4. luni, 2 septembrie 2013, 10:05

  Se mulțumește frumos pentru menționare, domnu’ Chinez. :)

  Răspunde
 5. luni, 2 septembrie 2013, 10:11

  Take a look. E o platformă destinată analizelor, cercetărilor şi noutăţilor legate de fenomenele virale şi anomalii. Poate îţi face cu ochiul :)

  Răspunde
 6. luni, 2 septembrie 2013, 10:11

  Hai că am am fost tare…am uitat să-ţi inserez link-ul…http://www.ifilosofie.ro/…Viral :)

  Răspunde
 7. Sugar
  luni, 2 septembrie 2013, 10:28

  De ex. http://www.muzicadevest.ro din Oradea, e foarte ok. :)

  Răspunde
 8. Alexandra Damian
  luni, 2 septembrie 2013, 10:38
 9. luni, 2 septembrie 2013, 10:50

  Blogul I’m feeling free RO este un blog conceput la finele lunii mai, anul curent, şi care doreşte să meargă contra presei, cu informaţii (nu pot spune ştiri ci poate doar postări) obiective (pe cât se poate) şi critice culturale, sportive, informatice şi informative scurte (în general), dar de calitate superioară. Legea blogului (sau motto-ul) este „Ce nu văd alţii vedem noi”, lege ce este respectată cu sfinţenie. Adresa blogului este http://imfeelingfreero.wordpress.com acolo unde scriu şi vă invit să intraţi şi să citiţi cu atenţie toate postările. O zi plăcută!

  Răspunde
 10. luni, 2 septembrie 2013, 12:41

  Multumesc si eu pentru mentionare! MonumenteOltenia.ro e copilul meu drag, „nascut” din drag de acasa. :)
  Tot pe parte de monumente, e fain ce fac cei de la http://monumenteuitate.org/ro/ (proiect finantat). Pe literatura am descoperit recent si mi-a placut http://hyperliteratura.ro/.

  Răspunde
 11. luni, 2 septembrie 2013, 13:11

  Nu stiu daca raspund cererii, dar zic totusi ca e ceva cultura si pe http://almanahelegoagal.blogspot.com/ si pe http://munchausentimes.blogspot.com/
  Incercarea moarte n-are….

  Răspunde
 12. Cezar
  luni, 2 septembrie 2013, 13:19

  Eu recomand http://www.lirika.ro. O publicație cât se poate de nișată, pe domeniul muzicii de Operă; o inițiativă unică în online-ul românesc din punctul de vedere al domeniului.

  Răspunde
 13. luni, 2 septembrie 2013, 13:25

  Blogul poetului sibian Radu Vancu, redactor al Revistei Transilvania, distins cu premiul „tanarul poet al anului 2012”: http://raduvancu.unspe.com/

  Răspunde
 14. luni, 2 septembrie 2013, 13:51

  Multam tare frumos! Poate cand ai vreme ne mai facem timp de o sezătoare aproape batraneasca si, pe alocuri, culturala sa mai depanam si noi, una, alta, ca tot patriotul mioritic.

  Răspunde
 15. tibi farcas
  luni, 2 septembrie 2013, 14:12

  multumesc frumos

  Răspunde
 16. luni, 2 septembrie 2013, 15:53

  Buna ziua! Ce parere aveti despre http://www.raftulcuidei.ro? Ar fi demn de feed-reader-ul Dvs.? :) Zi faina!

  Răspunde
 17. luni, 2 septembrie 2013, 15:57
 18. luni, 2 septembrie 2013, 16:17

  http://opa-df.blogspot.ro/

  oameni frumosi, la Dealu Frumos.

  Răspunde
 19. luni, 2 septembrie 2013, 22:54
 20. marți, 3 septembrie 2013, 08:41

  Evenimentele culturale mediesene le gasiti la http://www.mirceahodarnau.ro

  Răspunde
 21. marți, 3 septembrie 2013, 10:58

  Tot un fel de filosofie, filologie si filocultura ar fi site ul de recenzii cărți, recenzii articole și articole originale: http://www.liviudrugus.wordpress.com unde am postat 70 asemenea produse în ultimii doi ani. Pentru articole cu tentă ”științifică” sau despre educație vezi și http://www.liviudrugus.ro. Invit amatorii de chinezării de pe acest forum să arunce un ochi critic asupra criticilor mele. Felicitări ambasadorului Republicii Culturale Chineze pentru interesul manifestat față de cultura română. Deja m-am îmbogățit și abonat la multe dintre adresele noi (pentru mine).

  Răspunde
 22. miercuri, 4 septembrie 2013, 01:27

  mama mama cata reclama se face aici la tine Cristi… „citeste-ma pe mine”, „ba pe mine”…
  sa mai indraznesc sa-mi fac si eu reclama? nu bai ca am treaba, alerg, antrenamente, alea alea.
  INTRATI LA MINE SA VA RADETI!

  Răspunde
 23. Danu
  luni, 25 noiembrie 2013, 01:25

  http://povestisasesti.com/
  E prea tare!
  Te asteptam la Medias!

  Răspunde
 24. marți, 22 iulie 2014, 04:43

  Recomand cu incredere http://www.deinteres.ucoz.ro

  Răspunde
 25. joi, 15 ianuarie 2015, 19:01

  V-aș propune siteul http://carauleanu-marc.com/ . Este siteul meu personal în care postez câte un citat filozofic în fiecare zi.De asemenea postez proiectele la care lucrez(programare etc.)

  Răspunde
 26. vineri, 21 august 2015, 09:58
 27. Relu
  miercuri, 16 noiembrie 2016, 13:37

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *