Aş menţiona legat de absoluta inutilitate a chestiunii pe care o ridic următoarele: atunci când începe să mă roadă o idee, indiferent de cât de aiuritoare sau inutilă sau fără sens ar fi ea, trebuie să o scot în public, ca scap de ea. De parcă ar fi un soi de exorcizare, dar de aia de tot caraghioslâcul, cam ca în bancul cu calul orb, şchiop şi surd adus în târg nu ca să fie vândut, ci ca să fie făcut de ruşine :D
Aşadar, printe anumite stoluri de diverse zburătoare care fâlfâie prin pădurea conexiunilor mele neuronale, unul din aceste mici detaşamente zburătoare este cel de mai jos:
De ce vocea din off de la televiziunile de sport de la noi are alura aia constipată, de zici că omul ăla care rosteşte cuvintele alea mai are un pic şi se scapă pe el sau ceva?
Mă irită atât de tare tonul ăla afectat încât schimb canalul ca să nu aud forţările alea de corzi vocale care mi se par jenante. Pe bune acum, care-i faza de nu se pot anunţa chestiile alea pe un stil mai strigat, bărbătesc, dar nu cavernosul ăsta de baltă aşa cum este acum? Îmi scapă mie ceva şi vocea scremută aşa it is a must sau ceva?
11 thoughts on “O întrebare inutilă, care care, totuşi, trebuia pusă”
eu as vrea sa stiu de ce repeta de atatea ori un nume/o sintagma. cand s-a transferat neymar la barcelona, in stirea de la protv i-au repetat numele de 7 ori in 40 de secunde.
Imi amintesti de unii comentatori care se implica asa de mult ca zici ca au orgasm… sau de aia care vorbesc prea mult … sau care in loc sa zica ce faza de gol tare s-a dat fac istoria clubului
Sau sa ne amintim de vremea cand se dadeau meciurile din Spania pe Acasa TV. Demult demult. Si acum era meci Barcelona – Albacete.
Comentatorul incercand sa fie mai spaniol pronunta: ” Meciul din aceasta seara , Barhelona – Albatete „
De-ai ști de când mă tot întreb și eu același lucru… :)
Primul canal tv din România cu o astfel de voce a fost sport.ro . Deși autorul ei e om de radio și vorbește foarte frumos, l-au vrut așa, constipat, agresiv. Când a plecat din trust, s-au străduit să-l păstreze ca voce de post. Și pentru că s-a constatat în mod destul de clar cât impact are la publicul masculin, gsp tv și-a tras, cu un an în urmă, un voice-over la fel. E ciudat, dar adevărat.
Fin’ca atata le poate mintea …
S-a nascut (mai bine spus, avortat) o scoala de comentatori / prezentatori de toata jena (cum spui). Sau, mai bine spus, de tot nervul ca eu nu simt vreo jena ci ma enervez.
E unu’ (comenteaza pe la baschet), monumentul penibilului, cum se screme el sa lase impresia de „vigoare” – „impetuozitate” – „dinamism” américaine.
Cum se comenteaza se poate incadra la penibil, in schimb ce se spune (de foarte multe ori) intra la tembelism. Nu il uit pe bufonu’ care, comentand o transmisiune de la un concurs de schi, zicea despre concurent ca, in acel an sportiv, „a avut o evolutie CONSISTENTA” …
Mai este si cuplul „stansibran” care performeaza (ca sa zic asa) la meciuri de fotbal. Si tot la fotbal este acel „gooooooooooooooooooooooooooooool” care se vrea „uite ba, la ce plamani am, ma fac bariton si maine”.
Ar fi trebui sa infiinteze Cristian Topescu o academie ! Astia de acum nu treceau nici de eliminatorii.
Mie imi lasa impresie ca indeplinesc niste sarcini si atat. Am impresia ca majoritatea comentatorilor merg la meciuri fara pic de chef. Parca nu au pasiune, nu comenteaza pentru ca le place, comenteaza doar pentru ca trebuie sa o faca. Acesta este job-ul lor, primesc bani pentru asta si asta fac.
Multi lasa impresia ca au prins job-ul de comentator pe niste bani frumusei si chiar daca nu li se pare o activitate atractiva, faptul ca se castiga bine i-a determinat sa intre. Este o concluzie pur personala.
Bre, deci nu ma ajutati :)) Am crezut ca aveti voi ceva explicatie inteligenta pentru modul asta de abordare. Eu unul chiar nu cred ca au facut niste focus grupuri si asa a iesit ca place telespectatorului, scremerea asta de prost gust. Chiar nu cred.
eu as vrea sa stiu de ce ai pus 2 de „care” in titlu :)
Tu intrebi vantul de ce bate? Intrebi soarele de ce straluceste? :)) Am zis ca repetitia merge cu inutilitatea intrebarii si o potenteaza :D
O sa rizi (?), dar ‘trauma’ vine din adaptarea, cu forta, la zona sportiva, a scolii BBC :)
Dincolo de asta, fireste ca respectivii sint selectati dupa voce, nu dupa vreun interes special pentru sportul pe care il prezinta. Asa se face ca, intr-o televiziune de sport, atunci cind faci o gafa probabil ca nu-ti taie din salariu, ci esti pedepsit sa prezinti un campionat de curling…
Cam de cativa ani am sesizat trendul acesta in posturile de sport … Din cauza comentatorilor am renuntat efectiv sa mai urmaresc transmisiile live cu sonor le pun pe mut sau efectiv trec peste si ma uit doar la result actual final …