26.04.2017

Nu ai cum să greşeşti cu acei cocomârţi albaştri cu căciuli de tartabostes

Există lucruri în viaţă cu care nu ai cum să greşeşti. Spre exemplu, berea. Nu există absolut nimic greşit în bere, dar nimic, nimic :) Ce este greşit, însă, este modul în care ne raportăm noi la bere, ştiţi voi, când o dăm masiv de gard şi uităm număratul halbelor… Sau, ca să intru în alt registru, cu o floare oferită cuiva. Sau cu un „mulţumesc” spus de fiecare dată când ai ocazia. V-aţi prins :)

Aşa e şi cu Ştrumfii. Nu ai cum să greşeşti cu acei cocomârţi albaştri cu căciuli de tartabostes :)) Nu are cum să nu îţi placă să te uiţi la ce fac, ce zic, cum pun problema. Nici măcar faptul că povestea este una de un simplism devastator şi previzibilă până spre capătul Căii Lactee, prima pe stânga, nu te face să nu rânjeşti fasolea când te uiţi la Gargamel şi la Azrael şi, mai ales la, cum spuneam, cocomârţii ăia albaştrii.

Am fost ieri la avanpremiera Ştrumfii 2, la Cinema City în AFI. Şi am simţit toate cele pe care vi le spun mai sus. Am fost cu Mara mea cea minunată, care a ales varianta dublată în română (fac paranteză şi spun că a crescut minunata mea, mi-a spus la final „tati, de acum înainte mergem la alea cu subtitrare, nu la cele de copii mici„…). De menţionat – nu ai cum să nu menţionezi asta :D – atmosfera de peluză pe care cei mici o făceau în anumite momente ale filmului şi care erau, de multe ori, mai amuzanţi decât scenele la care se uitau :))

Vă recomand să mergeţi să vedeţi Ştrumfii 2? Nu mă bag, zău. Căci, ca să reiau paralela de la început, mie îmi place berea la modul sublim, dar nu oblig pe nimeni să o bea şi, în esenţă, să se simtă bine :)

Smurfs_2_poster

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Alexander Balanescu în concert în Grădina Verona

Faceţi loc, vă rog, pentru o piesă minunată!

2 comentarii

 1. miercuri, 21 august 2013, 20:23

  Cocomârți :) super definitia, li-i se potriveste perfect. Adevarul este ca acum cateva zeci de ani, copil fiind, era unul din serialele de desene animate pe care le urmaream cu mare drag. Dupa Strumfii 1 mi-am facut rost de cateva episoade din serial dar nu a mai fost la fel. Desi incerc sa nu pierd copilul din mine, ceva s-a rupt sau poate tehnologia actuala este alta si se simte. Oricum astept cu nerabdare sa vad si Strumfii 2.

  Răspunde
  • vineri, 23 august 2013, 10:09

   Eu, am zis deja, ma uit doar la albastreala lor si la caciulile de tarabostes si ma distrez. Restul trece pe langa mine cam cum trece un iceberg pe langa un urs polar :D

   Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *