Alexander Balanescu în concert în Grădina Verona

Joi, 29 august, de la ora 19:00, concertele de vara din Gradina Verona continua. De aceasta data, minunata gradina bucuresteana va fi strabatuta de acordurile inegalabile ale viorii lui Alexander Balanescu, cu siguranta unul dintre cei mai vizionari si mai incitanti violonisti ai vremurilor noastre!

L-ati vazut alaturi de Marius Manole in spectacolul „Insemnarile unui nebun” de N. V. Gogol, l-ati ascultat alaturi de Ada Milea pe albumul „The Island” si ati tresarit la auzul fantasticelor prelucrari dupa Maria Tanase realizate impreuna cu cvartetul sau pe albumul „Maria T”. In mai bine de 30 de ani de activitate nationala si internationala, Alexander Balanescu a compus lucrari proprii, muzica de teatru, film si televiziune, a sustinut turnee mondiale alaturi de cvartetul sau (ajungand pana pe Wembley Arena), a colaborat cu renumiti artisti pop (Goldfrapp, Pet Shop Boys, Spiritualized) si si-a consolidat reputatia de soloist, culminand in interpretari alaturi de Philip Glass si London Philharmonic Orchestra.

Recitalurile solo ale lui Alexander Balanescu includ lucrarile unor compozitori contemporani ca Michael Nyman, Salvatore Sciarrino, Steve Reich, Philip Glass, precum si compozitii proprii. In aceasta formula, violonistul roman a cantat pe scene din Londra, Napoli, Linz sau Budapesta, iar pe 29 august vom avea parte de un astfel de concert deosebit la Cafe Verona din Bucuresti.

Concertele acustice de la Gradina Verona au loc pe parcursul verii, cei mai importanti artisti romani de rock, indie si jazz venind in gradina din spatele librariei Carturesti pentru niste concerte deosebite, lejere si cu dichis! Un eveniment provoked by Grolsch, organizat de catre Overground Music si Carturesti si cantat de Radio Guerrilla.

Joi, 29 august
Alexander Balanescu (vioara solo)
Gradina Verona, str. Arthur Verona nr. 13-15, Bucuresti
ora 19:00
intrare: 30 lei

verona6web

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)